Jótékonysági estély a sajátos nevelési igényű gyermekekért

Az új esztendő első szombatján rendezték meg a IV. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Szállóban Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével. Az est ezúttal is nemes célt szolgált, az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatták, ahol közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló munkáját segítik.
2015.01.03. 22:26 |
Az új esztendő első szombatján rendezték meg a IV. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Szállóban Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével. Az est ezúttal is nemes célt szolgált, az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatták, ahol közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló munkáját segítik.
KÉPGALÉRIA
A Jótékonysági Estély előtt Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a hagyományos est a társasági élet tekintetében is elindítja az új esztendőt, megadja a módját az évkezdésnek Székesfehérváron. „Úgy gondoltuk, hogyha egy ilyen estély van, akkor ezzel minden évben jótékonysági célt is tudunk segíteni. Olyan szervezeteket, intézményeket, amelyek rászorulnak erre, de minden egyéb értelemben olyan minőséget képviselnek, amire érdemes felhívni a figyelmet.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András, aki kiemelte, hogy idén is megtalálták azt a célt, amely érdemes a támogatásra. "Most egy intézmény-együttesre esett a választásunk, amelyet Székesfehérváron mindenki ismer. Látjuk az elkötelezett pedagógusok munkáját és látjuk azokat a gyermekeket, valamint fiatal felnőtteket, akik itt nevelkedve válnak a város értékes polgáraivá.” - hangsúlyozta.
Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy ez már a negyedik Jótékonysági Estély Székesfehérváron, ezért köszönet illeti Miklósa Erikát, aki megálmodta a rendezvényt és az est háziasszonyaként és a kulturális programok szervezőjeként is emeli az est színvonalát. Elmondta, hogy idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola kapja a támogatást, amellyel az intézményben folyó nevelőmunkát ismerik el. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a szponzoroknak, a Raiffeisennek, az IBM-nek és a Denso-nak és az est fővédnökének, Dr. Herczegh Anita asszonynak is.
Miklósa Erika operaénekes elárulta, hogy gondolkodnak egy társrendezvény megszervezésén is az adventi időszakban. A tervek szerint jótékonysági futás keretében jelképes összeg felajánlásával indulhatnánk a résztvevők. Miklósa Erika hangsúlyozta, hogy szélesíteni szeretnénk a palettát, de kizárólag a minőség és hitelesség megtartásával.
Bartyik Mihályné, az Arany János Óvoda, Általános Iskola Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény igazgatója megtiszteltetésnek nevezte, hogy ott lehetnek az estélyen. "A támogatás nagy örömet okoz a tanítványoknak, közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló életminősége javul azáltal, hogy olyan eszközökre fordíthatjuk a bevételt, amivel segíthetjük az ő tanulásukat, szórakozásukat, szabadidős tevékenységüket." - emelte ki. "A nálunk tanuló gyerekek bizonyítják azt, hogy van létjogosultsága van a város életében az intézményünknek. Megmutathatják, hogy mire képesek, ehhez viszont az kell, hogy a gyógypedagógusaink szolgálják a nemes ügyet, ehhez anyagi támogatás és eszközfejlesztés is szükséges. A legnagyobb dolog azonban az erkölcsi elismerés, hogy minden egyes fórumon megkapjuk azt a támogatást és elismerést, hogy sikeres és értékes munkát végzünk." - hangsúlyozta Bartyik Mihályné.
Az estélyt Miklósa Erika és vendége, Horváth István közös műsora nyitotta. A Magyar Állami Operaház ifjú tenoristája maga is számos jótékonysági koncertet ad, ezért kérte fel Miklósa Erika a fehérvári fellépésre. Számos ismert és kedvelt dallam hangzott fel előadásukban, amelyet a közös énekszámok mellett az is különlegessé tett, hogy a fiatal tenor saját maga gondoskodott a harmonikakíséretről. A műsor igazi különlegességgel zárult, hiszen harmonikakísérettel hangzott fel a „Bánk bán” című opera leghíresebb áriája, a „Hazám, hazám”. A két énekes meglepetése az „Éj királynője” volt – a Miklósa Erika által ihletett, limitált darabszámú közös borukból ajánlottak fel ugyanis egy palackkal a jótékonysági célt segítve. A vacsorát követően Miklós Csabi vezetésével zajlott a borárverés, amelynek 2.570.000 forintos bevétele tovább növeli a jótékonysági célokra fordítható összeget. A program további részében a Cserta Band(a) szórakoztatta a résztvevőket.

Közélet

 1. A szent hitével, a katona bátorságával – megemlékezés Szent László királyról

  A 2017-es Szent László Emlékév legfontosabb napján, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, valamint Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közösen tisztelgett az uralkodó emléke előtt. A történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek hangzottak el, majd katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták Schwalm László húsz esztendővel ezelőtt Székesfehérvárnak adományozott, a Lovagkirályt ábrázoló Prohászka ligeti mellszobrát.

  2017.06.27.
 2. Újabb véradásokat tartanak a Fehér Palotában

  Folytatja a véradó akciók sorozatát a Fehér Palota Üzletközpont a nyár folyamán is. A következő hetekben két alkalommal várják az önkénteseket minden vércsoportból. Június 30-án és július 7-én, pénteki napokon 14 és 18 óra között lesz lehetőség véradásra a Palota út 6. szám alatti épület emeletén.

  2017.06.27.
 3. Szerdán avatják újra a „69-es előre!” I. világháborús emlékművet

  A „69-es előre!” I. világháborús emlékmű újraavatási ünnepségét szerdán rendezik. A felújított, Bory Jenő által készített szobornál Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes és Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet. Az emlékművet az 1918. évi montellói csata évfordulójára készítették 1931-ben, a 69-es Hindenburg gyalogezred hősi halottainak emlékére.

  2017.06.26.
 4. Lehet még jelentkezni - egy hét és kezdődik a Bregyóban a Napraforgó tábor

  Július 3-tól hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével a Napraforgó Városi Napközis Tábor. A Bregyóban július 3 és augusztus 11 között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00-ig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

  2017.06.26.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek