Jótékonysági estély a sajátos nevelési igényű gyermekekért

Az új esztendő első szombatján rendezték meg a IV. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Szállóban Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével. Az est ezúttal is nemes célt szolgált, az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatták, ahol közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló munkáját segítik.
2015.01.03. 22:26 |
Az új esztendő első szombatján rendezték meg a IV. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Szállóban Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével. Az est ezúttal is nemes célt szolgált, az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatták, ahol közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló munkáját segítik.
KÉPGALÉRIA
A Jótékonysági Estély előtt Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a hagyományos est a társasági élet tekintetében is elindítja az új esztendőt, megadja a módját az évkezdésnek Székesfehérváron. „Úgy gondoltuk, hogyha egy ilyen estély van, akkor ezzel minden évben jótékonysági célt is tudunk segíteni. Olyan szervezeteket, intézményeket, amelyek rászorulnak erre, de minden egyéb értelemben olyan minőséget képviselnek, amire érdemes felhívni a figyelmet.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András, aki kiemelte, hogy idén is megtalálták azt a célt, amely érdemes a támogatásra. "Most egy intézmény-együttesre esett a választásunk, amelyet Székesfehérváron mindenki ismer. Látjuk az elkötelezett pedagógusok munkáját és látjuk azokat a gyermekeket, valamint fiatal felnőtteket, akik itt nevelkedve válnak a város értékes polgáraivá.” - hangsúlyozta.
Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy ez már a negyedik Jótékonysági Estély Székesfehérváron, ezért köszönet illeti Miklósa Erikát, aki megálmodta a rendezvényt és az est háziasszonyaként és a kulturális programok szervezőjeként is emeli az est színvonalát. Elmondta, hogy idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola kapja a támogatást, amellyel az intézményben folyó nevelőmunkát ismerik el. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a szponzoroknak, a Raiffeisennek, az IBM-nek és a Denso-nak és az est fővédnökének, Dr. Herczegh Anita asszonynak is.
Miklósa Erika operaénekes elárulta, hogy gondolkodnak egy társrendezvény megszervezésén is az adventi időszakban. A tervek szerint jótékonysági futás keretében jelképes összeg felajánlásával indulhatnánk a résztvevők. Miklósa Erika hangsúlyozta, hogy szélesíteni szeretnénk a palettát, de kizárólag a minőség és hitelesség megtartásával.
Bartyik Mihályné, az Arany János Óvoda, Általános Iskola Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény igazgatója megtiszteltetésnek nevezte, hogy ott lehetnek az estélyen. "A támogatás nagy örömet okoz a tanítványoknak, közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló életminősége javul azáltal, hogy olyan eszközökre fordíthatjuk a bevételt, amivel segíthetjük az ő tanulásukat, szórakozásukat, szabadidős tevékenységüket." - emelte ki. "A nálunk tanuló gyerekek bizonyítják azt, hogy van létjogosultsága van a város életében az intézményünknek. Megmutathatják, hogy mire képesek, ehhez viszont az kell, hogy a gyógypedagógusaink szolgálják a nemes ügyet, ehhez anyagi támogatás és eszközfejlesztés is szükséges. A legnagyobb dolog azonban az erkölcsi elismerés, hogy minden egyes fórumon megkapjuk azt a támogatást és elismerést, hogy sikeres és értékes munkát végzünk." - hangsúlyozta Bartyik Mihályné.
Az estélyt Miklósa Erika és vendége, Horváth István közös műsora nyitotta. A Magyar Állami Operaház ifjú tenoristája maga is számos jótékonysági koncertet ad, ezért kérte fel Miklósa Erika a fehérvári fellépésre. Számos ismert és kedvelt dallam hangzott fel előadásukban, amelyet a közös énekszámok mellett az is különlegessé tett, hogy a fiatal tenor saját maga gondoskodott a harmonikakíséretről. A műsor igazi különlegességgel zárult, hiszen harmonikakísérettel hangzott fel a „Bánk bán” című opera leghíresebb áriája, a „Hazám, hazám”. A két énekes meglepetése az „Éj királynője” volt – a Miklósa Erika által ihletett, limitált darabszámú közös borukból ajánlottak fel ugyanis egy palackkal a jótékonysági célt segítve. A vacsorát követően Miklós Csabi vezetésével zajlott a borárverés, amelynek 2.570.000 forintos bevétele tovább növeli a jótékonysági célokra fordítható összeget. A program további részében a Cserta Band(a) szórakoztatta a résztvevőket.

Közélet

  1. A Nyitott Tornatermek-programot ünnepelték

    Húsz éve indult útjára Székesfehérváron az országban egyedülálló Nyitott Tornatermek-program. A kezdeményezés töretlen és egyre növekvő népszerűségnek örvend azzal, hogy a város iskoláinak tornatermeiben, közösségi házaiban kínál ingyenes sportolási lehetőségeket minden korosztály számára.

    2024.04.26.
  2. Föcsök Jánosné köszöntése

    Különleges esemény helyszíne volt a Városháza pénteken délután, itt köszöntötték ugyanis 90. születésnapja alkalmából a maroshegyi Föcsök Jánosnét. Erzsi néni két lányával érkezett a meglepetés találkozóra, melyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője köszöntötte őt a hagyományos miniszterelnöki gratuláló emléklappal és a város ajándékaival.

    2024.04.26.
  3. Közgyűlési összefoglaló

    Elfogadták a 2023-as zárszámadást a közgyűlésen, döntés volt arról is, hogy elengedi a teraszdíjakat a vendéglátósoknak a város, és ismét pályázhatnak a belvárosi épületek a külső felújítás támogatására.

    2024.04.26.
  4. 10 éve indították el az első duális osztályt

    A folyamatos megújulás a cél, hiszen ez jelenti a jövőt, éppen ezért a Denso elkötelezett a következő nemzedék oktatása iránt. A vállalat 10 éve indította el az első duális osztályát. A diákok a programban való részvételükért oklevelet vehettek át a cégnél.

    2024.04.26.