Jótékonysági estély a sajátos nevelési igényű gyermekekért

Az új esztendő első szombatján rendezték meg a IV. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Szállóban Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével. Az est ezúttal is nemes célt szolgált, az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatták, ahol közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló munkáját segítik.
2015.01.03. 22:26 |
Az új esztendő első szombatján rendezték meg a IV. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Szállóban Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével. Az est ezúttal is nemes célt szolgált, az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatták, ahol közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló munkáját segítik.
KÉPGALÉRIA
A Jótékonysági Estély előtt Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a hagyományos est a társasági élet tekintetében is elindítja az új esztendőt, megadja a módját az évkezdésnek Székesfehérváron. „Úgy gondoltuk, hogyha egy ilyen estély van, akkor ezzel minden évben jótékonysági célt is tudunk segíteni. Olyan szervezeteket, intézményeket, amelyek rászorulnak erre, de minden egyéb értelemben olyan minőséget képviselnek, amire érdemes felhívni a figyelmet.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András, aki kiemelte, hogy idén is megtalálták azt a célt, amely érdemes a támogatásra. "Most egy intézmény-együttesre esett a választásunk, amelyet Székesfehérváron mindenki ismer. Látjuk az elkötelezett pedagógusok munkáját és látjuk azokat a gyermekeket, valamint fiatal felnőtteket, akik itt nevelkedve válnak a város értékes polgáraivá.” - hangsúlyozta.
Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy ez már a negyedik Jótékonysági Estély Székesfehérváron, ezért köszönet illeti Miklósa Erikát, aki megálmodta a rendezvényt és az est háziasszonyaként és a kulturális programok szervezőjeként is emeli az est színvonalát. Elmondta, hogy idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola kapja a támogatást, amellyel az intézményben folyó nevelőmunkát ismerik el. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a szponzoroknak, a Raiffeisennek, az IBM-nek és a Denso-nak és az est fővédnökének, Dr. Herczegh Anita asszonynak is.
Miklósa Erika operaénekes elárulta, hogy gondolkodnak egy társrendezvény megszervezésén is az adventi időszakban. A tervek szerint jótékonysági futás keretében jelképes összeg felajánlásával indulhatnánk a résztvevők. Miklósa Erika hangsúlyozta, hogy szélesíteni szeretnénk a palettát, de kizárólag a minőség és hitelesség megtartásával.
Bartyik Mihályné, az Arany János Óvoda, Általános Iskola Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény igazgatója megtiszteltetésnek nevezte, hogy ott lehetnek az estélyen. "A támogatás nagy örömet okoz a tanítványoknak, közel 350 sajátos nevelési igényű tanuló életminősége javul azáltal, hogy olyan eszközökre fordíthatjuk a bevételt, amivel segíthetjük az ő tanulásukat, szórakozásukat, szabadidős tevékenységüket." - emelte ki. "A nálunk tanuló gyerekek bizonyítják azt, hogy van létjogosultsága van a város életében az intézményünknek. Megmutathatják, hogy mire képesek, ehhez viszont az kell, hogy a gyógypedagógusaink szolgálják a nemes ügyet, ehhez anyagi támogatás és eszközfejlesztés is szükséges. A legnagyobb dolog azonban az erkölcsi elismerés, hogy minden egyes fórumon megkapjuk azt a támogatást és elismerést, hogy sikeres és értékes munkát végzünk." - hangsúlyozta Bartyik Mihályné.
Az estélyt Miklósa Erika és vendége, Horváth István közös műsora nyitotta. A Magyar Állami Operaház ifjú tenoristája maga is számos jótékonysági koncertet ad, ezért kérte fel Miklósa Erika a fehérvári fellépésre. Számos ismert és kedvelt dallam hangzott fel előadásukban, amelyet a közös énekszámok mellett az is különlegessé tett, hogy a fiatal tenor saját maga gondoskodott a harmonikakíséretről. A műsor igazi különlegességgel zárult, hiszen harmonikakísérettel hangzott fel a „Bánk bán” című opera leghíresebb áriája, a „Hazám, hazám”. A két énekes meglepetése az „Éj királynője” volt – a Miklósa Erika által ihletett, limitált darabszámú közös borukból ajánlottak fel ugyanis egy palackkal a jótékonysági célt segítve. A vacsorát követően Miklós Csabi vezetésével zajlott a borárverés, amelynek 2.570.000 forintos bevétele tovább növeli a jótékonysági célokra fordítható összeget. A program további részében a Cserta Band(a) szórakoztatta a résztvevőket.

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek