Fehérvár Angyalai az Arany János Iskola diákjaiért

Ötödik alkalommal szervezte meg a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata. Idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI rászoruló diákjait és hozzátartozóikat köszöntötték a Hiemer-ház báltermében rendezett ünnepségen. A gyerekek a Szabad Színház és a Los Andinos együttes műsora mellett édességeket és gyümölcsöket tartalmazó csomagokat kaptak ajándékba.
2014.12.15. 15:50 |
Ötödik alkalommal szervezte meg a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata. Idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI rászoruló diákjait és hozzátartozóikat köszöntötték a Hiemer-ház báltermében rendezett ünnepségen. A gyerekek a Szabad Színház és a Los Andinos együttes műsora mellett édességeket és gyümölcsöket tartalmazó csomagokat kaptak ajándékba.
Székesfehérvár Önkormányzata 2010-ben indította el a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó akcióját, melynek keretében minden esztendőben más-más célcsoportnak teszik szebbé karácsony ünnepét. Ma délután az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény 56 rászoruló diákját és hozzátartozóikat látták vendégül a Hiemer-ház báltermében rendezett programon.
A város számára kiemelten fontos az Arany János Iskola, ezért az oda járó gyerekeket nemcsak a mai napon, hanem más alkalmakkor is segíti Székesfehérvár Önkormányzata. A 2015. január 3-án megrendezésre kerülő Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételével is ezt a kiváló intézményt támogatják majd. – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester. "Karácsony közeledtével Székesfehérvár közössége a szolidaritásból is vizsgázik, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy széppé tegyük a nehéz helyzetben élők ünnepét. Ezek az év legszebb napjai, melyek a szeretetről, a családról, a barátokról szólnak. A közösséghez való tartozás örömteli dolog, melyben Székesfehérvárnak nagyon fontos feladata van." – mondta dr. Cser-Palkovics András és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a rendezvény megszervezésében.
"A mai ünnep közel 60 gyermekről, 60 hátrányos helyzetű családról és 60 esélyről szól. Megtiszteltetés, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és képviselőtestülete kitüntető figyelmet szentelt az Arany János Iskolának a mai napon és az év számos egyéb rendezvényén." - mondta Bartyik Mihályné, az intézmény igazgatója. A tanulók, a szülők és a pedagógusok nevében köszönetet mondott a város támogatásáért, figyelméért és hozzátette: igyekeznek meghálálni a törődést, például idén ezen iskola tanulói készítették el a város adventi koszorúit.
 
A karácsonyi ünnepségen a Szabad Színház bábjátékával, a Los Andinos együttes ünnepi összeállításával és az önkormányzat által biztosított forrásból, a Szegényeket Támogató Alapítvány által összeállított ajándékcsomagokkal örvendeztették meg a gyerekeket. A édességeket, gyümölcsöket, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat a város polgármestere, alpolgármesterei és önkormányzati képviselői nyújtották át az Arany János Iskola gondozottjainak.

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek