Fehérvár Angyalai az Arany János Iskola diákjaiért

Ötödik alkalommal szervezte meg a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata. Idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI rászoruló diákjait és hozzátartozóikat köszöntötték a Hiemer-ház báltermében rendezett ünnepségen. A gyerekek a Szabad Színház és a Los Andinos együttes műsora mellett édességeket és gyümölcsöket tartalmazó csomagokat kaptak ajándékba.
2014.12.15. 15:50 |
Ötödik alkalommal szervezte meg a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata. Idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI rászoruló diákjait és hozzátartozóikat köszöntötték a Hiemer-ház báltermében rendezett ünnepségen. A gyerekek a Szabad Színház és a Los Andinos együttes műsora mellett édességeket és gyümölcsöket tartalmazó csomagokat kaptak ajándékba.
Székesfehérvár Önkormányzata 2010-ben indította el a Fehérvár Angyalai karácsonyi adományozó akcióját, melynek keretében minden esztendőben más-más célcsoportnak teszik szebbé karácsony ünnepét. Ma délután az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény 56 rászoruló diákját és hozzátartozóikat látták vendégül a Hiemer-ház báltermében rendezett programon.
A város számára kiemelten fontos az Arany János Iskola, ezért az oda járó gyerekeket nemcsak a mai napon, hanem más alkalmakkor is segíti Székesfehérvár Önkormányzata. A 2015. január 3-án megrendezésre kerülő Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételével is ezt a kiváló intézményt támogatják majd. – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester. "Karácsony közeledtével Székesfehérvár közössége a szolidaritásból is vizsgázik, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy széppé tegyük a nehéz helyzetben élők ünnepét. Ezek az év legszebb napjai, melyek a szeretetről, a családról, a barátokról szólnak. A közösséghez való tartozás örömteli dolog, melyben Székesfehérvárnak nagyon fontos feladata van." – mondta dr. Cser-Palkovics András és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a rendezvény megszervezésében.
"A mai ünnep közel 60 gyermekről, 60 hátrányos helyzetű családról és 60 esélyről szól. Megtiszteltetés, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és képviselőtestülete kitüntető figyelmet szentelt az Arany János Iskolának a mai napon és az év számos egyéb rendezvényén." - mondta Bartyik Mihályné, az intézmény igazgatója. A tanulók, a szülők és a pedagógusok nevében köszönetet mondott a város támogatásáért, figyelméért és hozzátette: igyekeznek meghálálni a törődést, például idén ezen iskola tanulói készítették el a város adventi koszorúit.
 
A karácsonyi ünnepségen a Szabad Színház bábjátékával, a Los Andinos együttes ünnepi összeállításával és az önkormányzat által biztosított forrásból, a Szegényeket Támogató Alapítvány által összeállított ajándékcsomagokkal örvendeztették meg a gyerekeket. A édességeket, gyümölcsöket, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat a város polgármestere, alpolgármesterei és önkormányzati képviselői nyújtották át az Arany János Iskola gondozottjainak.

Közélet

 1. A szent hitével, a katona bátorságával – megemlékezés Szent László királyról

  A 2017-es Szent László Emlékév legfontosabb napján, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, valamint Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közösen tisztelgett az uralkodó emléke előtt. A történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek hangzottak el, majd katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták Schwalm László húsz esztendővel ezelőtt Székesfehérvárnak adományozott, a Lovagkirályt ábrázoló Prohászka ligeti mellszobrát.

  2017.06.27.
 2. Újabb véradásokat tartanak a Fehér Palotában

  Folytatja a véradó akciók sorozatát a Fehér Palota Üzletközpont a nyár folyamán is. A következő hetekben két alkalommal várják az önkénteseket minden vércsoportból. Június 30-án és július 7-én, pénteki napokon 14 és 18 óra között lesz lehetőség véradásra a Palota út 6. szám alatti épület emeletén.

  2017.06.27.
 3. Szerdán avatják újra a „69-es előre!” I. világháborús emlékművet

  A „69-es előre!” I. világháborús emlékmű újraavatási ünnepségét szerdán rendezik. A felújított, Bory Jenő által készített szobornál Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes és Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet. Az emlékművet az 1918. évi montellói csata évfordulójára készítették 1931-ben, a 69-es Hindenburg gyalogezred hősi halottainak emlékére.

  2017.06.26.
 4. Lehet még jelentkezni - egy hét és kezdődik a Bregyóban a Napraforgó tábor

  Július 3-tól hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével a Napraforgó Városi Napközis Tábor. A Bregyóban július 3 és augusztus 11 között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00-ig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

  2017.06.26.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek