Kétszáz gyermek első színházi élménye a "Padlás"

 A „JóPont” akció keretében kétszáz székesfehérvári diák vehetett részt élete első színházi előadásán. A nyolc éven felüli gyermekek a „Padlás” című musicalt nézhették meg csütörtökön a Vörösmarty Színházban.
2014.11.28. 13:07 |
A „JóPont” akció keretében kétszáz székesfehérvári diák vehetett részt élete első színházi előadásán. A nyolc éven felüli gyermekek a „Padlás” című musicalt nézhették meg csütörtökön a Vörösmarty Színházban. A jótékonysági akció fővédnöke Brájer Éva alpolgármester, védnöke Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok.
KÉPGALÉRIA a főpróbáról
Nemcsak a Vörösmarty Színház művészei készültek nagy izgalommal a „Padlás” című musical főpróbájára csütörtökön, hanem az a kétszáz fehérvári gyermek is, akik a „JóPont” jótékonysági akció keretében először lehettek részesei a színház varázslatos világának.
A felelős társadalmi gondolkodás és gondoskodás egy kiváló példáját indította útjára két évvel ezelőtt a székesfehérvári Lakatos Tibor. A program ötletgazdája, aki maga is állami gondozásban nőtt fel, az esélyegyenlőség jegyében, támogatókkal közösen szervezett „JóPont” akció keretében eddig két alkalommal adott át iskolaszereket.
 
Egy közös cél megvalósítása érdekében az együttes munkának köszönhetően valósulhatott meg ez a program, mondta Brájer Éva alpolgármester. A jótékonysági akciósorozat fővédnöke köszönetét fejezte ki az összefogásért. Az ötletért Lakatos Tibornak, dr. Szikora János direktornak és a Vörösmarty Színháznak, hogy a jó ügy mellé álltak, valamint a Fehérvári Civil Központnak a szervezésben nyújtott segítségért. „A „JóPont” akciósorozat olyan típusú jótékonyság, amelynek során a segítség közvetlenül odajut, ahol elkél. A program érdemes a támogatásra, és újabb célkitűzésekkel 2015-ben folytatni kell!” – tette hozzá az alpolgármester.