Kétszáz gyermek első színházi élménye a "Padlás"

 A „JóPont” akció keretében kétszáz székesfehérvári diák vehetett részt élete első színházi előadásán. A nyolc éven felüli gyermekek a „Padlás” című musicalt nézhették meg csütörtökön a Vörösmarty Színházban.
2014.11.28. 13:07 |
A „JóPont” akció keretében kétszáz székesfehérvári diák vehetett részt élete első színházi előadásán. A nyolc éven felüli gyermekek a „Padlás” című musicalt nézhették meg csütörtökön a Vörösmarty Színházban. A jótékonysági akció fővédnöke Brájer Éva alpolgármester, védnöke Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok.
KÉPGALÉRIA a főpróbáról
Nemcsak a Vörösmarty Színház művészei készültek nagy izgalommal a „Padlás” című musical főpróbájára csütörtökön, hanem az a kétszáz fehérvári gyermek is, akik a „JóPont” jótékonysági akció keretében először lehettek részesei a színház varázslatos világának.
A felelős társadalmi gondolkodás és gondoskodás egy kiváló példáját indította útjára két évvel ezelőtt a székesfehérvári Lakatos Tibor. A program ötletgazdája, aki maga is állami gondozásban nőtt fel, az esélyegyenlőség jegyében, támogatókkal közösen szervezett „JóPont” akció keretében eddig két alkalommal adott át iskolaszereket.
 
Egy közös cél megvalósítása érdekében az együttes munkának köszönhetően valósulhatott meg ez a program, mondta Brájer Éva alpolgármester. A jótékonysági akciósorozat fővédnöke köszönetét fejezte ki az összefogásért. Az ötletért Lakatos Tibornak, dr. Szikora János direktornak és a Vörösmarty Színháznak, hogy a jó ügy mellé álltak, valamint a Fehérvári Civil Központnak a szervezésben nyújtott segítségért. „A „JóPont” akciósorozat olyan típusú jótékonyság, amelynek során a segítség közvetlenül odajut, ahol elkél. A program érdemes a támogatásra, és újabb célkitűzésekkel 2015-ben folytatni kell!” – tette hozzá az alpolgármester.
 

Kultúra

 1. Éremgyűjtők a Városházán – 47. alkalommal érkeztek vándorgyűlésre

  Csaknem ötszáz vendég érkezett szombaton Fehérvárra, hogy részt vegyen a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének 47. Vándorgyűlésén. Szombaton többek között a Városházára és a Püspöki Palotába látogattak el, vasárnap pedig a Seuso-kincsről is hallhatnak majd előadást a résztvevők Nádorfi Gabriella régésztől. A mindenki számára nyitott vasárnapi program 8 órakor szabad éremcserével kezdődik a Művészetek Házában.

  2017.09.23.
 2. A pákozd-sukorói csatát elevenítik fel szombaton a Mészeg-hegyen

  Idén nyolcadik alkalommal kerül sor a Honvédfesztiválra az 1848-as Pákozd-sukorói csata emlékére. A programsorozat nyitányaként szeptember 23-án, szombaton benépesül a Mészeg-hegy, ahol Ifjú Nemzetőrök, hagyományőrző huszárok közreműködésével - bemutató keretében - megelevenedik a győztes csata.

  2017.09.22.
 3. Fehérváron találkoznak a magyar éremgyűjtők - börze is lesz vasárnap

  A Művészetek Házában lesz a hétvégén a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete 47. Vándorgyűlése. Az egyesület Alba Regia Szervezete ebből az alkalomból bocsájtja ki Simor János, városunk szülöttét ábrázoló érmét abból az alkalomból, hogy 150 éve nevezték ki esztergomi érsekké. Az országos numizmatikai találkozó nyilvános, vasárnap szabad éremcserével, kamarakiállítással és a Seuso-kincsekről szóló előadással várják az érdeklődőket.

  2017.09.22.
 4. Öt kórus lép fel a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválon

  A Szent István Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus szervezésében hetedik alkalommal kerül sor a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválra. A szeptember 24-i eseményen öt kórus lép fel. A két fehérvári kórus mellett Várpalotáról, Budapestről, és a határon túlról, Nagyváradról is érkeznek együttesek a találkozóra.

  2017.09.22.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Székesfehérvár Topotéka