Jótékonysági estéllyel indul a 2015-ös év Székesfehérváron

2015. január 3-án, szombaton 19 órától ismét megrendezik a Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Hotelben. Az esemény házigazdája ezúttal is Miklósa Erika operaénekesnő lesz. A jótékonysági estély a mecenatúra hagyományait hozza vissza. Az estélyen az ország egyik legjobb tenorja a fehérvári estélyen egy jókedvű harmonika estet varázsol Miklósa Erikával közösen a színpadra.
2014.11.03. 10:20 |
2015. január 3-án, szombaton 19 órától ismét megrendezik a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Hotelben. Az esemény házigazdája ezúttal is Miklósa Erika operaénekesnő lesz. A jótékonysági estély a mecenatúra hagyományait hozza vissza. Az estélyen az ország egyik legjobb tenorja a fehérvári estélyen egy jókedvű harmonika estet varázsol Miklósa Erikával közösen a színpadra.
Amikor Miklósa Erikával annak idején megálmodtuk a rendezvényt, akkor kettő cél vezérelt minek. Egyrészt nem volt olyan évindító rendezvény Fehérváron, ami alkalmat adhatott volna arra, hogy méltó körülmények között kívánhassunk boldog új esztendőt. A másik pedig, hogy legyen mindig egy olyan jótékonysági cél, amit érdemes támogatni és oda lehet mellé állni.” – mondta Cser-Palkovics András polgármester a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. „A rendezvény sikeres, hiszen már a negyedik estélyre készülünk és évről évre többen vagyunk. Miklósa Erika az est háziasszonyaként az egyik legfontosabb szerepet vállalta fel, amit szeretnék ezúton is megköszönni. Mindig közösen határozzuk el, hogy milyen célt választunk támogatásul: idén az Arany János Iskola lesz a támogatott, hiszen az ott dolgozók, és a gyerekek is megérdemlik a támogatást. Aki tudja, kérem, hogy a jegy megvásárlásával vagy egyéb támogatással segítsen!
Miklósa Erika elmondta, hogy idén olyan művészt hívtak vendégül, aki a jelen egyik legnagyobb magyar tenoristája. „Horváth István egyébként jól is harmonikázik és van egy olyan közös, jókedvű harmonika estünk, amit Fehérvárra is elhozunk. Jöjjenek el és hallgassák meg! Lesz persze opera is, de nyitott az átjárás a műfajok között is. Mindig is fontosnak tartottam azt, hogy az emberek megtanulják azt, hogy mennyire jó jótékonykodni és ideje, hogy megtanulják a magyar vállalkozók, hogy mit jelent a mecenatúra. Nem vagyunk persze elégedetlenek, mert szépen lassan növekszik a résztvevők száma.”
Bartyik Mihályné az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója arról beszélt, hogy a mai világban rendkívül fontos az, hogy ismerjék el azt a fajta munkát, amit mi gyógypedagógusok végzünk a városban. "Az oktatási, nevelési munkán kívül fontosak azok a szabadidős tevékenységeknek, ahol meg tudjuk mutatni magunkat, hiszen különösen fontos, hogy0 ismerjék meg a munkánkat és ehhez nagyon fontos a mecenatúra is. Idén 50 évfordulója van a fehérvári gyógypedagógiai foglalkozások indulásának és minden anyagi és erkölcsi támogatásra is nagy szükség van."

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek