Jótékonysági estéllyel indul a 2015-ös év Székesfehérváron

2015. január 3-án, szombaton 19 órától ismét megrendezik a Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Hotelben. Az esemény házigazdája ezúttal is Miklósa Erika operaénekesnő lesz. A jótékonysági estély a mecenatúra hagyományait hozza vissza. Az estélyen az ország egyik legjobb tenorja a fehérvári estélyen egy jókedvű harmonika estet varázsol Miklósa Erikával közösen a színpadra.
2014.11.03. 10:20 |
2015. január 3-án, szombaton 19 órától ismét megrendezik a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Magyar Király Hotelben. Az esemény házigazdája ezúttal is Miklósa Erika operaénekesnő lesz. A jótékonysági estély a mecenatúra hagyományait hozza vissza. Az estélyen az ország egyik legjobb tenorja a fehérvári estélyen egy jókedvű harmonika estet varázsol Miklósa Erikával közösen a színpadra.
Amikor Miklósa Erikával annak idején megálmodtuk a rendezvényt, akkor kettő cél vezérelt minek. Egyrészt nem volt olyan évindító rendezvény Fehérváron, ami alkalmat adhatott volna arra, hogy méltó körülmények között kívánhassunk boldog új esztendőt. A másik pedig, hogy legyen mindig egy olyan jótékonysági cél, amit érdemes támogatni és oda lehet mellé állni.” – mondta Cser-Palkovics András polgármester a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. „A rendezvény sikeres, hiszen már a negyedik estélyre készülünk és évről évre többen vagyunk. Miklósa Erika az est háziasszonyaként az egyik legfontosabb szerepet vállalta fel, amit szeretnék ezúton is megköszönni. Mindig közösen határozzuk el, hogy milyen célt választunk támogatásul: idén az Arany János Iskola lesz a támogatott, hiszen az ott dolgozók, és a gyerekek is megérdemlik a támogatást. Aki tudja, kérem, hogy a jegy megvásárlásával vagy egyéb támogatással segítsen!
Miklósa Erika elmondta, hogy idén olyan művészt hívtak vendégül, aki a jelen egyik legnagyobb magyar tenoristája. „Horváth István egyébként jól is harmonikázik és van egy olyan közös, jókedvű harmonika estünk, amit Fehérvárra is elhozunk. Jöjjenek el és hallgassák meg! Lesz persze opera is, de nyitott az átjárás a műfajok között is. Mindig is fontosnak tartottam azt, hogy az emberek megtanulják azt, hogy mennyire jó jótékonykodni és ideje, hogy megtanulják a magyar vállalkozók, hogy mit jelent a mecenatúra. Nem vagyunk persze elégedetlenek, mert szépen lassan növekszik a résztvevők száma.”
Bartyik Mihályné az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója arról beszélt, hogy a mai világban rendkívül fontos az, hogy ismerjék el azt a fajta munkát, amit mi gyógypedagógusok végzünk a városban. "Az oktatási, nevelési munkán kívül fontosak azok a szabadidős tevékenységeknek, ahol meg tudjuk mutatni magunkat, hiszen különösen fontos, hogy0 ismerjék meg a munkánkat és ehhez nagyon fontos a mecenatúra is. Idén 50 évfordulója van a fehérvári gyógypedagógiai foglalkozások indulásának és minden anyagi és erkölcsi támogatásra is nagy szükség van."