Mert közös a kertünk - együttműködés a Kodolányi János Főiskola és az Arany János Iskola között

Együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola és az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Céljuk, hogy a főiskola igazgatósági épülete mellett tavasszal kialakított közösségi kert gondozását az általános iskolában működő kertészeti képzést és a főiskola közösségi kert iránti elkötelezettségét összekapcsolják.
2014.12.08. 18:03 |
Együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola és az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Céljuk, hogy a főiskola igazgatósági épülete mellett tavasszal kialakított közösségi kert gondozását az általános iskolában működő kertészeti képzést és a főiskola közösségi kert iránti elkötelezettségét összekapcsolják.

A Kodolányi János Főiskola épülete mögött az udvaron található az a kert, ahol idén rengeteg paradicsomot, patiszont és cukkínit is termeltek. Jövő tavasszal a munkában az Arany János Iskola tanulói is részt vesznek majd.
Szabó Péter a Kodolányi János Főiskola rektora kiemelte, hogy a főiskola új képzési modellel dolgozik szeptembertől, aminek lényege, hogy az elméleti oktatás mellett intenzív gyakorlati programot biztosítanak. Ennek egyik fontos állomása a mostani stratégiai együttműködés, ami csupán egy szerződés és az intézményeken múlik, hogy ezt milyen tartalommal töltik majd meg.
Mészáros Attila alpolgármester is részt vett, és a város nevében köszönetet mondott a szerződés aláírásakor az együttműködésért, mely közösségteremtő erővel bír. Mint mondja az intézmények együttműködése Székesfehérvár diákváros jellegét is erősítik.

Szabó Péter rektor és Török Szabolcs a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének, mint az Arany János Iskola fennntartójának kézfogása az együttműködési megállapodás aláírása után.
Az Arany János Iskola igazgatója Bartyik Mihályné elmondta, hogy a kerti munkát és a virágkötészetet tanulók is részt vesznek majd valamennyi munkafolyamatban a Kodolányi tanárjaival és remélhetőleg diákjaival közösen.
 

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek