Gyermeknap és jubileumi záróünnepség az Arany János Iskolában

 Gyermeknapi programot tartottak az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-ben, valamint záróünnepséggel fejezték be az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett programsorozatot. Az intézmény a különböző gyógypedagógiai szolgáltatások fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít a társadalmi befogadásra, a fogyatékosság iránti elfogadó attitűd kialakítására.
2015.06.05. 14:03 |
Gyermeknapi programot tartottak az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-ben, valamint záróünnepséggel fejezték be az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett programsorozatot. Az intézmény a különböző gyógypedagógiai szolgáltatások fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít a társadalmi befogadásra, a fogyatékosság iránti elfogadó attitűd kialakítására.
KÉPGALÉRIA az eseményről
Az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 50 éves fennállásának tiszteletére 2014-15-ben programsorozatot szerveztek, amelynek záróünnepségére pénteken délelőtt került sor. Az intézmény a különböző gyógypedagógiai szolgáltatások fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít a társadalmi befogadásra, a fogyatékosság iránti elfogadó attitűd kialakítására. Integrált rendezvények szervezésével ösztönözték a jubileumi évben is azt, hogy a fogyatékos és ép gyermekek együtt tevékenykedjenek, megismerjék és elfogadják egymás különbségeit – mint például az Integrált Regionális Kulturális Fesztiválon. Idén a Székesfehérvári Jótékonysági Estély résztvevői is az Arany EGYMI-t támogatták, ezzel pedig a 350 sajátos nevelési igényű tanuló minőségibb mindennapjaihoz járultak hozzá. Az intézmény majd 70 eseménnyel ünnepelte félévszázados fennállását. Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester és Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója, valamint az intézmény támogatói, tanárai, diákjai. Székesfehérvár városa és a Klik is elismerő oklevelet adott át Bartyik Mihálynénak, az Arany EGYMI igazgatójának.
A záróünnepség meglepetéssel kezdődött: az iskola tanítványai a jubileumi és gyermeknapi rendezvényt azzal nyitották meg, hogy egy kis műsorral köszönetüket fejezték ki tanáraiknak a közelgő Pedagógusnap alkalmából. Az intézményt elsőként Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy az iskolában folyó magas szintű szakmai munka segíti a sajátos nevelési igényű gyerekek társadalmi beilleszkedését és a munkaerőpiacra való bejutását: a közösségépítésben és az integrációban is előreviszi őket az a felvállalás, amit a környezetük szépítésében és a székesfehérvári közterületek gondozásában tesznek. „Úgy vélem, az integráció egyik fontos lépését teszik meg ők maguk is azzal, hogy kiveszik a részüket a város mindennapjaiból. Faültetés és virágosítás, Integrált Regionális Kulturális Fesztivál, szakmai konferenciák, kiállítások, Esélyegyenlőségi Tematikus Hét, színházi előadások, rendszeresen részt vesznek a Pünkösdi Virágálom programban és a karácsonyváró adventi készülődésben.” – hangsúlyozta ki az alpolgármester.
Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének igazgatója beszédét bibliai hivatkozással kezdte: „A Biblia arra tanít minket, hogy áldottak vagyunk. Nemcsak azért, hogy jól érezzük magunkat, és nemcsak azért, hogy boldogok legyünk és kényelmesen éljünk, hanem azért is, hogy mi magunk is áldássá váljunk. Áldást kaptunk, hogy mások számára áldássá legyünk.” – fogalmazta meg gondolatait az igazgató, és az áldás jelentését abban a rászorulóknak adott fizikai-lelki segítségben határozta meg, amely a mindennapok oktató-nevelő munkájában jelenik meg. A gyógypedagógusok hivatását az elhivatottság szóval jellemezte, és az elfogadással kapcsolatos szemléletüket példának állította a társadalom számára.
„Minden gyermek egyformán és elsősorban gyermek. Ugyanannak örül, ugyanattól fél, ugyanúgy szereti, ha szeretik, és ugyanúgy szeret szeretni.” – mondta Bartyik Mihályné, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében. Megköszönte a támogatók és minden résztvevő jelenlétét, akik megjelenésükkel közösséget vállalnak az Arany EGYMI diákjaival és dolgozóival. Továbbá köszönetét fejezte ki azoknak az állami szerveknek, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak, magánszemélyeknek, akik adományaikkal és munkájukkal hozzájárultak a jubileumi ünnepsorozathoz. A tanév során közel 70 eseményt rendeztek, amelyek a szívvel-lélekkel szervező dolgozók, pedagógusok munkája nélkül nem sikerültek volna ilyen csodálatosan. Bartyik Mihályné végül Vargha Tamás államtitkár leveléből idézett: „Ahol pedagógusokra és nevelőkre van szükség, mindenütt megnyilvánul, milyen rendkívüli készséggel szentelik magukat az emberi kapcsolatoknak, különösen a leggyengébbek és a legvédtelenebbek javára, ami érzelmi, kulturális és lelki értelemben a társadalomra kifejtett hatása miatt valóban felbecsülhetetlen értékű hivatás.” Az igazgató végül a színes forgataghoz, lármás rendezvényekhez kívánt jó szórakozást a gyerekeknek. Az ünnepséggel együtt színes, izgalmas gyermeknapi rendezvényt is tartottak. Az iskola tanulói zenés műsorral kedveskedtek az ünnepség résztvevőinek: a legutolsó szám a „Valahol Európában” című musical egyik dala volt, amelynek végén színes lufikat engedtek a magasba – az elfogadó együttélés jegyében.

Közélet

 1. A szent hitével, a katona bátorságával – megemlékezés Szent László királyról

  A 2017-es Szent László Emlékév legfontosabb napján, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, valamint Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közösen tisztelgett az uralkodó emléke előtt. A történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek hangzottak el, majd katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták Schwalm László húsz esztendővel ezelőtt Székesfehérvárnak adományozott, a Lovagkirályt ábrázoló Prohászka ligeti mellszobrát.

  2017.06.27.
 2. Újabb véradásokat tartanak a Fehér Palotában

  Folytatja a véradó akciók sorozatát a Fehér Palota Üzletközpont a nyár folyamán is. A következő hetekben két alkalommal várják az önkénteseket minden vércsoportból. Június 30-án és július 7-én, pénteki napokon 14 és 18 óra között lesz lehetőség véradásra a Palota út 6. szám alatti épület emeletén.

  2017.06.27.
 3. Szerdán avatják újra a „69-es előre!” I. világháborús emlékművet

  A „69-es előre!” I. világháborús emlékmű újraavatási ünnepségét szerdán rendezik. A felújított, Bory Jenő által készített szobornál Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes és Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet. Az emlékművet az 1918. évi montellói csata évfordulójára készítették 1931-ben, a 69-es Hindenburg gyalogezred hősi halottainak emlékére.

  2017.06.26.
 4. Lehet még jelentkezni - egy hét és kezdődik a Bregyóban a Napraforgó tábor

  Július 3-tól hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével a Napraforgó Városi Napközis Tábor. A Bregyóban július 3 és augusztus 11 között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00-ig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

  2017.06.26.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek