Gálával ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Jáky

Ünnepi gálaműsort rendeztek a Vörösmarty Színházban abból az alkalomból, hogy 65 éve, 1950-ben jött létre a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye. Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.
2015.03.29. 20:15 |
Ünnepi gálaműsort rendeztek a Vörösmarty Színházban abból az alkalomból, hogy 65 éve, 1950-ben jött létre a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye. Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.
KÉPGALÉRIA
"Hatvanöt év nagyon hosszú idő, de pontosan tudjuk, hogy egy iskola nem mehet nyugdíjba, ezért ez a hatvanöt év olyan évforduló, amire illő és érdemes is emlékezni pont azért, hogy a következő hatvanöt évre lehessen majd belőle töltekezni." - mondta ünnepi köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere, aki arról is beszélt, hogy a legszebb diákévek azok az esztendők, amelyek minden ember életében meghatározóak. "Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek a saját élményei és emlékei nagyban kötődnek ezekhez az esztendőkhöz. Ez akkor van különösen így, ha egy iskolában olyan hangulat, olyan hagyományok vannak és olyan közösségek alakulnak ki, amelyek sokkal többről szólnak, mint pár év az iskolában. Olyan esztendőkről, olyan élményekről, szakmáról és tudásról, amely egy egész életen át végigkíséri az embert." - hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.
Székesfehérvár polgármestere kiemelte azt is, hogy a Jáky "nemcsak hivatást, hanem egy hivatáshoz kötődő érzelmi viszonyulást is ad, azt, hogy csak alázattal és szerényen lehet építkezni, építeni a világot, egy megyét, vagy egy várost." "Ezt szeretném ennek az iskolának megköszönni, volt és jelenlegi tanárainak különösen, akik ezt a hivatást és ezt a hivatás-szeretetet adták át mindenkinek, aki ehhez az iskolához kötődhetett." - tette hozzá.
„A múlt (...) szerves és elválaszthatatlan része a jelennek, mint ahogy a jelen sem egyéb, mint a jövendő kezdete.” - köszöntötte Wass Albert szavaival a megjelenteket Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének igazgatója, aki kiemelte, hogy az iskola nevelőtestülete eddig is bizonyított. "Rájuk van bízva az a jövő, ami a mi közös jövőnk, a városunk és nemzetünk jövője. A múlt kötelez. Az iskola az önök hű vigyázására van bízva, most őszinte büszkeséggel tekinthetünk vissza az elmúlt 65 esztendőre büszkék lehetünk a jelen állapotra, az elért eredményekre, sikerekre egyaránt. Másfelől aggódó figyelemmel kell vigyáznunk arra, hogy a változó idők viszontagságai között megőrizzük mindazt az értéket amit elődeink hagyományoztak ránk." - mondta el Török Szabolcs.
Szabóné Szommer Ildikó tagintézmény-vezető szerint megható érezni a születésnap kapcsán az egymás felé és a Jáky felé áradó szeretetet, amely egyúttal felelősséget is ró az iskolában dolgozókra, hiszen elvárásként fogalmazódik meg, hogy a Jáky olyan legyen, amilyennek egykori diákjai ismerték és szerették. A gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.

Kultúra

 1. „Föld és ég között” - lélekből szóló kiállítás az Egyházmegyei Múzeumban

  A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatának folyamában nyitották meg szombaton, a Városház téren, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum „Föld és ég között” című új kiállítását. A tárlatot Dávid Katalin, Széchenyi-díjas művészettörténész nyitotta meg, közreműködött a Stringers vonósnégyes.

  2017.06.24.
 2. Aba-Novák sétával indult Fehérváron a Múzeumok Éjszakája

  Aba-Novák Vilmos festőművész alkotásai állnak a középpontjában a Múzeumok Éjszakája idei fehérvári rendezvénysorozatának. Szombaton délután a mester szobrának megkoszorúzásával, majd falfestményeinek bemutatásával kezdődött meg a Múzeumok Éjszakája, ami a Csók István Képtárban a „Színek és színek megint” című Aba-Novák tárlattal folytatódott.

  2017.06.24.
 3. XIV. Tűzzel-Vassal Fesztivál - szombaton estig várnak a programok a Rác utcában

  A Fehérvári Kézművesek Egyesületének szervezésében idén már a XIV. Tűzzel-Vassal Fesztiválra várják szombaton az érdeklődőket a Rác utcában. A késkészítő mesterek, kovácsok és fegyverkovácsok Országos Találkozója számos programmal egészült ki: harcászati bemutató, bábelőadás, kovácsműhely, asszonyműhely és kézműves foglalkozások várják estig a látogatókat.

  2017.06.24.
 4. Koncerttel és kiállítással kezdődött az Emlékparki Nyár

  Az Emlékparki Nyár elnevezésű összművészeti fesztivál a rendszeres, nyáresti koncertek mellett képzőművészeti kiállításokkal, könyvbemutatókkal és hadtörténelmi témájú előadásokkal is várja a látogatókat a júliusi és augusztusi hétvégéken is, egészen augusztus 20-ig.

  2017.06.24.

Múzeumok Éjszakája

Székesfehérvár Topotéka

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Kiállítás