Gálával ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Jáky

Ünnepi gálaműsort rendeztek a Vörösmarty Színházban abból az alkalomból, hogy 65 éve, 1950-ben jött létre a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye. Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.
2015.03.29. 20:15 |
Ünnepi gálaműsort rendeztek a Vörösmarty Színházban abból az alkalomból, hogy 65 éve, 1950-ben jött létre a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye. Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.
KÉPGALÉRIA
"Hatvanöt év nagyon hosszú idő, de pontosan tudjuk, hogy egy iskola nem mehet nyugdíjba, ezért ez a hatvanöt év olyan évforduló, amire illő és érdemes is emlékezni pont azért, hogy a következő hatvanöt évre lehessen majd belőle töltekezni." - mondta ünnepi köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere, aki arról is beszélt, hogy a legszebb diákévek azok az esztendők, amelyek minden ember életében meghatározóak. "Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek a saját élményei és emlékei nagyban kötődnek ezekhez az esztendőkhöz. Ez akkor van különösen így, ha egy iskolában olyan hangulat, olyan hagyományok vannak és olyan közösségek alakulnak ki, amelyek sokkal többről szólnak, mint pár év az iskolában. Olyan esztendőkről, olyan élményekről, szakmáról és tudásról, amely egy egész életen át végigkíséri az embert." - hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.
Székesfehérvár polgármestere kiemelte azt is, hogy a Jáky "nemcsak hivatást, hanem egy hivatáshoz kötődő érzelmi viszonyulást is ad, azt, hogy csak alázattal és szerényen lehet építkezni, építeni a világot, egy megyét, vagy egy várost." "Ezt szeretném ennek az iskolának megköszönni, volt és jelenlegi tanárainak különösen, akik ezt a hivatást és ezt a hivatás-szeretetet adták át mindenkinek, aki ehhez az iskolához kötődhetett." - tette hozzá.
„A múlt (...) szerves és elválaszthatatlan része a jelennek, mint ahogy a jelen sem egyéb, mint a jövendő kezdete.” - köszöntötte Wass Albert szavaival a megjelenteket Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének igazgatója, aki kiemelte, hogy az iskola nevelőtestülete eddig is bizonyított. "Rájuk van bízva az a jövő, ami a mi közös jövőnk, a városunk és nemzetünk jövője. A múlt kötelez. Az iskola az önök hű vigyázására van bízva, most őszinte büszkeséggel tekinthetünk vissza az elmúlt 65 esztendőre büszkék lehetünk a jelen állapotra, az elért eredményekre, sikerekre egyaránt. Másfelől aggódó figyelemmel kell vigyáznunk arra, hogy a változó idők viszontagságai között megőrizzük mindazt az értéket amit elődeink hagyományoztak ránk." - mondta el Török Szabolcs.
Szabóné Szommer Ildikó tagintézmény-vezető szerint megható érezni a születésnap kapcsán az egymás felé és a Jáky felé áradó szeretetet, amely egyúttal felelősséget is ró az iskolában dolgozókra, hiszen elvárásként fogalmazódik meg, hogy a Jáky olyan legyen, amilyennek egykori diákjai ismerték és szerették. A gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.

Kultúra

 1. Arany János emlékév - megtelt a Királykút Emlékház a Toldi estéjének előadásán

  A Frissítő Forrás/Megújulás Éve 2017, a Vörösmarty Társaság és A Szabadművelődés Háza közös rendezésében Arany János: Toldi estéje című klasszikus elbeszélő költeményét adta elő Sudár Annamária és Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes tagja, hétfőn este a Királykút Emlékházban. A rendezvény egyben tisztelgés volt a szerző, Arany János születésének 200. évfordulója előtt. Bevezetőt mondott Bakonyi István, irodalomtörténész.

  2017.09.25.
 2. Időutazás a Topotékával – feltöltötték a "Székesfehérvár anno..." fotóit is

  Hétfőtől a "Székesfehérvár anno..." című kiadvány valamennyi fotója elérhető a Városi Levéltár és Kutatóintézet szekesfehervar.topoteka.hu oldalán. A kereső segítségével lehetőség van a képek közötti célirányos keresésre. A Topotéka virtuális gyűjteményben fényképek, dokumentumok, hangfelvételek és más archív anyagok találhatóak szakszerűen rendezett és könnyen kezelhető rendszerben.

  2017.09.25.
 3. A Vörösmarty Színház művészeit köszöntöttek a Városházán

  A Vörösmarty Színház három színművészét köszöntötték hétfőn délelőtt a Városházán: Váradi Eszter Sára idén már a 20. évadot kezdte meg Székesfehérváron, Krisztik Csaba vehette át nemrégiben a Kaszás Attila-díjat, Nagy Péter pedig a Vidéki Színházak Fesztiválján nyert díjat az Apák és fiúk című darabban nyújtott alakításáért.

  2017.09.25.
 4. Döntőjéhez érkezett a III. Béla király és kora nyugdíjasok vetélkedősorozata

  Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület januárban – csatlakozva az Árpád-ház programhoz – III. Béla király és kora címmel szellemi vetélkedőt hirdetett valamennyi klubja részére. A versengésre 17 csapat nevezett és a májusi elődöntő során alakult ki a legjobb 6 csapat mezőnye. A nyilvános döntő szeptember 27-én, 9 órakor lesz a Hiemer-ház báltermében.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Székesfehérvár Topotéka