Fiatalok lendületben - külföldi szakmai gyakorlatra utaznak a fehérvári diákok

A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében.
2014.08.26. 11:57 |
A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében. 
KÉPGALÉRIA
A „Szakmai és nyelvi kompetenciák továbbfejlesztése nyugat-európai környezetben” pályázat célja, hogy a szakmai képzésben résztvevő diákok háromhetes külföldi szakmai gyakorlat keretében megismerkedjenek más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével és elsajátítsanak olyan szakmai kompetenciákat, amik teljesítményképesebb tudást eredményeznek, így nagyobb biztonsággal állják majd meg helyüket a munkaerőpiacon.
Az I. István Szakközépiskolából 15 fő 13. évfolyamos logisztikai ügyintéző és 11 fő ügyviteli titkár utazik Porthmouthba, a Hunyadi Mátyás tagintézményből pedig 11 fő ügyviteli titkár szerez szakmai tapasztalatot az angliai városban. A Bugát Pál Tagintézményből 11 fő 13. évfolyamos gyakorló ápoló és szintén 11 fő környezetvédelmi technikus utazik Lipcsébe, míg a Jáky József Tagintézményből10 fő magasépítő technikus és 5 fő útépítő és fenntartó utazik Németországba. 
A diákokat Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy tanulni, világot látni és élményeket szerezni egyszerre nagy lehetőséget jelent a fiatalok számára. „Szép hagyomány, hogy az útra indulókat a Díszteremben búcsúztatja a város. A háromhetes tanulmányút elsősorban munkáról, tanulásról szól, de lehetőség nyílik arra is, hogy más nemzetek kultúráját, szokásait is megismerjék a fehérvári fiatalok. A jó szakembernek nyitottnak kell lennie és ismernie kell a világot, de a legfontosabb, hogy a hosszabb-rövidebb külföldi munkát követően hazatérjen, itthon kamatoztassa tudását. Székesfehérvár jövőjét a világlátott, képzett, hazatérő fiatalok határozzák meg!” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Az Erasmus plus programban résztvevő fiatalokat Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok is üdvözölte, köszönetet mondva tanáraiknak, akik előkészítették a pályázatot és felkészítették a diákokat az utazásra. Elmondta, hogy ez a három hét remek lehetőséget teremt a nyelvi készség fejlesztésére és a tapasztalatszerzésre is. Az ifjúsági tanácsnok jó utat kívánt a diákoknak.
A diákokat jól felkészítették az utazásra, többek között szaknyelv és országismerettel, csapatépítő tréningekkel, munkavédelmi és közlekedési szabályok tanításával és lelektani tréningekkel. Tóth Katalin, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatója elmondta, immár harmadik alkalommal pályáztak sikeresen. A felkészítő pedagógusok tapasztalata, hogy a pályázat, a közös készülődés és a háromhetes külföldi tartózkodás mind jó hatással van az osztályközösségekre.

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek