Fiatalok lendületben - külföldi szakmai gyakorlatra utaznak a fehérvári diákok

A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében.
2014.08.26. 11:57 |
A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében. 
KÉPGALÉRIA
A „Szakmai és nyelvi kompetenciák továbbfejlesztése nyugat-európai környezetben” pályázat célja, hogy a szakmai képzésben résztvevő diákok háromhetes külföldi szakmai gyakorlat keretében megismerkedjenek más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével és elsajátítsanak olyan szakmai kompetenciákat, amik teljesítményképesebb tudást eredményeznek, így nagyobb biztonsággal állják majd meg helyüket a munkaerőpiacon.
Az I. István Szakközépiskolából 15 fő 13. évfolyamos logisztikai ügyintéző és 11 fő ügyviteli titkár utazik Porthmouthba, a Hunyadi Mátyás tagintézményből pedig 11 fő ügyviteli titkár szerez szakmai tapasztalatot az angliai városban. A Bugát Pál Tagintézményből 11 fő 13. évfolyamos gyakorló ápoló és szintén 11 fő környezetvédelmi technikus utazik Lipcsébe, míg a Jáky József Tagintézményből10 fő magasépítő technikus és 5 fő útépítő és fenntartó utazik Németországba. 
A diákokat Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy tanulni, világot látni és élményeket szerezni egyszerre nagy lehetőséget jelent a fiatalok számára. „Szép hagyomány, hogy az útra indulókat a Díszteremben búcsúztatja a város. A háromhetes tanulmányút elsősorban munkáról, tanulásról szól, de lehetőség nyílik arra is, hogy más nemzetek kultúráját, szokásait is megismerjék a fehérvári fiatalok. A jó szakembernek nyitottnak kell lennie és ismernie kell a világot, de a legfontosabb, hogy a hosszabb-rövidebb külföldi munkát követően hazatérjen, itthon kamatoztassa tudását. Székesfehérvár jövőjét a világlátott, képzett, hazatérő fiatalok határozzák meg!” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Az Erasmus plus programban résztvevő fiatalokat Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok is üdvözölte, köszönetet mondva tanáraiknak, akik előkészítették a pályázatot és felkészítették a diákokat az utazásra. Elmondta, hogy ez a három hét remek lehetőséget teremt a nyelvi készség fejlesztésére és a tapasztalatszerzésre is. Az ifjúsági tanácsnok jó utat kívánt a diákoknak.
A diákokat jól felkészítették az utazásra, többek között szaknyelv és országismerettel, csapatépítő tréningekkel, munkavédelmi és közlekedési szabályok tanításával és lelektani tréningekkel. Tóth Katalin, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatója elmondta, immár harmadik alkalommal pályáztak sikeresen. A felkészítő pedagógusok tapasztalata, hogy a pályázat, a közös készülődés és a háromhetes külföldi tartózkodás mind jó hatással van az osztályközösségekre.

Közélet

 1. Megszentelt életek - pap és diakónusszentelés Székesfehérváron

  A Székesfehérvári Egyházmegye, hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén tartja a papok és a diakónusok szentelését. Az ünnepélyes szertartásra szombaton, a székesegyházban került sor, amelynek során Spányi Antal megyés püspök pappá szentelte Visnyei László diakónust, és diakónussá szentelte Rohrbacher János akolitust. Ugyanezen szentmisében adtak hálát szolgálatukért az egyházmegye jubiláns papjai.

  2017.06.24.
 2. Segítőkutyák világáról szóló fotókiállítás nyílik Fehérváron

  A segítőkutyák világáról szóló fotókiállítás nyílik az Auchan áruházban. A kezdeményezés célja a hallás-, mozgássérült és személyi (pl. autizmusban érintett embereket) segítő- és terápiás kutyák világának, illetve fogyatékossággal élő gazdáik mindennapjainak megismertetése az érdeklődőkkel.

  2017.06.23.
 3. Az Új Nemzedék Közösségi Térben tartotta évzáróját a Diáktanács

  A Székesfehérvári Diáktanács az Új Nemzedék Közösségi térben tartotta évzáró összejövetelét. A rendezvényre meghívást kaptak azok a színjátszósok, diákírók, táncosok és önkéntesek, akik a Diáktanáccsal szoros kapcsolatot ápolnak, és közreműködnek a városi rendezvényeken.

  2017.06.22.
 4. Húsz esztendeje segíti a szenvedélybetegeket Fehérváron a RÉV

  Húsz éve végzi szolgálatát a szenvedélybetegek gyógyulásáért, emberi méltóságuk visszaadásáért Székesfehérváron a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia. A jeles évforduló tiszteletére az Egyházmegyei Karitász csütörtökön konferenciával egybekötött közösségi napot rendezett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2017.06.22.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek