Fiatalok lendületben - külföldi szakmai gyakorlatra utaznak a fehérvári diákok

A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében.
2014.08.26. 11:57 |
A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében. 
KÉPGALÉRIA
A „Szakmai és nyelvi kompetenciák továbbfejlesztése nyugat-európai környezetben” pályázat célja, hogy a szakmai képzésben résztvevő diákok háromhetes külföldi szakmai gyakorlat keretében megismerkedjenek más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével és elsajátítsanak olyan szakmai kompetenciákat, amik teljesítményképesebb tudást eredményeznek, így nagyobb biztonsággal állják majd meg helyüket a munkaerőpiacon.
Az I. István Szakközépiskolából 15 fő 13. évfolyamos logisztikai ügyintéző és 11 fő ügyviteli titkár utazik Porthmouthba, a Hunyadi Mátyás tagintézményből pedig 11 fő ügyviteli titkár szerez szakmai tapasztalatot az angliai városban. A Bugát Pál Tagintézményből 11 fő 13. évfolyamos gyakorló ápoló és szintén 11 fő környezetvédelmi technikus utazik Lipcsébe, míg a Jáky József Tagintézményből10 fő magasépítő technikus és 5 fő útépítő és fenntartó utazik Németországba. 
A diákokat Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy tanulni, világot látni és élményeket szerezni egyszerre nagy lehetőséget jelent a fiatalok számára. „Szép hagyomány, hogy az útra indulókat a Díszteremben búcsúztatja a város. A háromhetes tanulmányút elsősorban munkáról, tanulásról szól, de lehetőség nyílik arra is, hogy más nemzetek kultúráját, szokásait is megismerjék a fehérvári fiatalok. A jó szakembernek nyitottnak kell lennie és ismernie kell a világot, de a legfontosabb, hogy a hosszabb-rövidebb külföldi munkát követően hazatérjen, itthon kamatoztassa tudását. Székesfehérvár jövőjét a világlátott, képzett, hazatérő fiatalok határozzák meg!” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Az Erasmus plus programban résztvevő fiatalokat Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok is üdvözölte, köszönetet mondva tanáraiknak, akik előkészítették a pályázatot és felkészítették a diákokat az utazásra. Elmondta, hogy ez a három hét remek lehetőséget teremt a nyelvi készség fejlesztésére és a tapasztalatszerzésre is. Az ifjúsági tanácsnok jó utat kívánt a diákoknak.
A diákokat jól felkészítették az utazásra, többek között szaknyelv és országismerettel, csapatépítő tréningekkel, munkavédelmi és közlekedési szabályok tanításával és lelektani tréningekkel. Tóth Katalin, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatója elmondta, immár harmadik alkalommal pályáztak sikeresen. A felkészítő pedagógusok tapasztalata, hogy a pályázat, a közös készülődés és a háromhetes külföldi tartózkodás mind jó hatással van az osztályközösségekre.

Közélet

 1. A Királyok Városából a Hűség Városába - elindult a Visszatolás 2017

  Gyalog indult el Fehérvárról Sopronba a GEO huszonkét hallgatója vasárnap, a selmeci diákhagyományokat ápoló „Visszatolás 2017” elnevezésű akció keretében. A Fehérvári Burschok Baráti Társasága a tervek szerint április 29-én érkezik meg a Hűség Városába egy obeliszket tolva.

  2017.04.23.
 2. Felemelő pillanatokkal folytatódott a Fehérvári Ének Kórustalálkozó

  Kilenc énekkar kétszázötven tagja dalolja be a várost egészen vasárnapig a Fehérvári Ének Nemzetközi Kórustalálkozón. A szombati nap legszebb gesztusával a holland Academy of Vocal Arts kórusa állt elő, akik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett kórushangversenyen arra kérték a többi kórust, hogy énekeljék el közösen a magyar Himnuszt.

  2017.04.22.
 3. Gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójára emlékeztek

  Gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést Sárpentelén, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom sírkertjében. A magyar vadászati kultúra kimagasló alakja kalandos élete során bejárta Afrikát, Indiát, Alaszkát és Európát. Vadászkönyvtára Magyarország legjelentősebb vadászati szakkönyvgyűjteménye, mely a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

  2017.04.22.
 4. Szent György-nap a kórházban - nyolc új főorvost neveztek ki

  Idén is a Szent György-napi ünnepségen köszönte meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetése és alapítványa az egészségügyi intézmény dolgozóinak munkáját. Ebben az évben 21 kitüntetést adtak át az ünnepségen, ezen kívül 8-an főorvosi, 6-an pedig adjunktusi kinevezésben részesültek.

  2017.04.21.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek