Gyerekparadicsom - születésnapi zsúr az egy éves Koronás Parkban

 A Koronás Park igazi sikertörténetet tudhat maga mögött az eltelt egy évben. A megnyitástól napjainkig a látogatók száma már a 237 ezret is meghaladta. A park hihetetlen népszerűsége jól mutatja, mekkora igényt elégített ki az uniós támogatással megvalósított fejlesztés. A gyermekek és családok népszerű közösségi parkjának egyéves évfordulóján hamisítatlan születésnapi zsúrral ünnepeltek a résztvevők.
2015.08.01. 19:00 |
A Koronás Park igazi sikertörténetet tudhat maga mögött az eltelt egy évben. A megnyitástól napjainkig a látogatók száma már a 237 ezret is meghaladta. A park hihetetlen népszerűsége jól mutatja, mekkora igényt elégített ki az uniós támogatással megvalósított fejlesztés. A gyermekek és családok népszerű közösségi parkjának egyéves évfordulóján hamisítatlan születésnapi zsúrral ünnepeltek a résztvevők.
KÉPGALÉRIA az ünnepségről
 A park ingyenesen látogatható, az év minden napján várja a játszani vágyókat, akik között bizony nem csak a legkisebbek fordulnak elő. A tinédzser-korosztály is előszeretettel tölti itt az iskola utáni szabad óráit. Bár a játékeszközök igen nagy igénybevételnek vannak kitéve, a város nagy gondot fordít az állagmegőrzésre. Az első születésnapját ünneplő park szép és vonzó játszóhely a családok számára.
„Boldog Születésnapot, Isten Éltesse a Koronás Parkot!” – kezdte beszédét dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere köszönetét fejezte ki a Koronás Park munkatársainak, akik a Városgondnoksággal közösen mindent megtettek annak érdekében az elmúlt egy évben, hogy a gyerekek ilyen szép környezetben jól érezhessék magukat. „Az elmúlt egy évben több, mint 237 ezer belépő-látogató járt a Koronás Parkban. Ez egy óriási szám, amely őszintén szólva minden várakozást felülmúlt. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően megszépült, és megújult közösségi térré vált az egykori Vidámpark területe, amely hosszú évtizedekig sajnos nagyon elhanyagolt volt. Komoly beruházással hoztuk létre ezt a csodálatos parkot, amely igazán méltó hely arra, hogy a gyermekek itt játszhassanak.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki hozzátette, a terület tovább szépült az elmúlt időszakban, és a jövőben is folytatódnak a fejlesztések. A Csónakázó-tó partján tavaszra elkészült az új szálloda, valamint a közeljövőben átadják az új kosárlabda edzőközpont is. Mindezek után a Liget sor felújítására is sor kerül, amelynek már az előkészítése zajlik.
 A Koronás Park egyéves születésnapját színes, változatos programokkal, tortával és a Makám együttes koncertjével tették feledhetetlenné a szervezők. Délelőtt születésnapi játszóházban készíthették el a gyerekek a mulatság kellékeit, majd a Középkori Kaszinóban is próbára tehették a szerencséjüket. Az egész napos családi program egyik legnépszerűbb pontjának a több mint 300 szeletes, négyszintes torta számított, amely Trüffel, Mozart, Sacher és Eszterházy ízesítést kapott. A hatalmas születésnapi tortát Székesfehérvár polgármester vágta fel, és az első szeletet Jákob Hannának, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulójának nyújtotta át.
 A Koronás Park népszerűségének titka a rendkívül változatos játék kínálatban, a jól kialakított, barátságos terekben, és abban a hangulatban rejlik, amely a történelmi hagyományokban gyökerezve átszövi a mai gyerekek játékát. Az itt dolgozók fáradhatatlanul készítik a középkort idéző legkülönfélébb játékokat és foglalkozásokat. Az egy év során tartottak már történelmi hétpróbát a város óvodásainak, de rendhagyó történelem órán is részt vehettek idén a kisiskolások, melyen a középkori élettel és a találmányokkal ismerkedhettek. Megszámlálhatatlan autentikus eszköz készült már a kézműves játszóházban, vagy, ahogy itt nevezik, a „bütyköldében”. A tematikus napokon hol sárkányok, hol boszorkányok és lidércek lepik el a parkot, hol pedig a középkori felfedezések rejtelmeibe tekintetnek be a látogatók. A legnépszerűbb és – minden korosztály számára – legszórakoztatóbb program a Középkori Kaszinó, amelyben jelmezes játékmesterek gondoskodnak a résztvevők szórakozásáról.
 Idén tavasszal már felfedezték a parkot az ország más részeiben is, rengeteg osztály, kiránduló csoport érkezett Székesfehérvárra, így gyaníthatóan ez az érdeklődés a továbbiakban még fokozódni fog. Elsősorban a történelmi hétpróba és a kinect játék keltette fel az osztályok érdeklődését, de elmondható, hogy a szabad játékokat is legalább annyira élvezik a gyerekek. Rendkívül népszerűek a születésnapi programok, rengeteg székesfehérvári család választotta már a gyerekzsúr helyszínének a Koronás Parkot, ahol a gyerekek koronával és palásttal ünnepelték meg a nagy napot.