Sóstó - helyszíni bejárás a természetvédelmi terület megmentéséért

Hétfőn helyszíni bejárást tartottak a Sóstó Természet- védelmi területen a tervezői pályázaton nyertes konzorciummal, ahol végignézték, hogyan valósíthatóak meg a területen a tervezett funkciók. A Zöld tanya fejlesztése, a Sárkeresztúri út felőli játszótér felújítása mellett itt kap majd helyet a Vadmadárkórház is, de sor kerül a mederkotrásra és a vízpótlásra is lesz megoldás.
2015.03.02. 19:06 |
Hétfőn helyszíni bejárást tartottak a Sóstó Természetvédelmi területen a tervezői pályázaton nyertes konzorciummal, ahol végignézték, hogyan valósíthatóak meg a területen a tervezett funkciók. A Zöld tanya fejlesztése, a Sárkeresztúri út felőli játszótér felújítása mellett itt kap majd helyet a Vadmadárkórház is, de sor kerül a mederkotrásra és a vízpótlásra is lesz megoldás.
KÉPGALÉRIA a bejárásról
„Hosszú évek óta mindenki csak beszél róla, mi most teszünk is azért, hogy a város zöld szíve tovább dobogjon. Az önkormányzat a kormány támogatásával hamarosan megkezdheti a terület rehabilitációját, azaz sor kerül a mederkotrásra és a vízpótlásra is megoldás születik. Bízunk benne, hogy kormányzati forrásból elindulhat a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, amelynek részleteiről az elkövetkező időszakban több egyeztetésre is hívjuk majd az érintett szervezeteket és szakembereket.” – írta Mészáros Attila alpolgármester Facebook oldalán.
A Sóstó földrajzilag három eltérő jellegű táj határán fekszik. A terület nyugati oldalát a mocsaras sárrét, délit az Északi- Mezőföld homokos, löszös tájai, északról Székesfehérvár város, illetve távolabb a Zámolyi medence határolja. A Sóstó Székesfehérvár belterületén, a város déli részén fekszik, amelyet a 121 ha területű országos védettségű Sóstó- Homokbánya Természetvédelmi Terület és a 97 hektár területű helyi védettségű Sóstó Természetvédelmi Terület alkot. A terület az ökológiai hálózat része.