Nem tudta meglepni a Szeged az Albát, fölényes fehérvári győzelem

Az Alba Fehérvár esélyesként fogadta a Szegedet a kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában, és ha nem is hibátlan játékkal, de a második negyedben jól védekezve magabiztos előnyre tett szert a szünetig. Ezt sikerült növelni a folytatásban, hatan is eljutottak tíz pontig, közülük anégy triplát dobó Mohammed volt a legeredményesebb. Magabiztosan nyert az Alba.
Alba Fehérvár - Szeged 94-70
2017.03.16. 20:15 |
Az Alba Fehérvár esélyesként fogadta a Szegedet a kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában, és ha nem is hibátlan játékkal, de a második negyedben jól védekezve magabiztos előnyre tett szert a szünetig.
Ezt sikerült növelni a folytatásban, hatan is eljutottak tíz pontig, közülük anégy triplát dobó Mohammed volt a legeredményesebb. Magabiztosan nyert az Alba.
 
Ezúttal Justin Edwarda maradt ki a fehérvári légiósok közül, vagyis visszatért a Szolnokon hiányzó Brandon Taylor. Elrontotta első dobását, utána viszont nagyon belejött a kis irányító. Hat perc alatt eljutott tíz pontig, az első Alba-triplát is ő dobta. Ezzel együtt sem tudott elhúzni a Fehérvár, a Szeged a pontlistát vezető Lilov kosaraival tartotta a lépést. Shepard zsákolásokkal használta ki a társak önzetlenségét, viszont távolabbról nem dobott jól, és mivel Lóránt kosarai is hiányoztak, maradt a szoros állás. James Farr szokása szerint jól szállt be, két kosara kellett hozzá, hogy az Alba vezessen az első negyed végén.
 
A második Juhos büntetőivel és szegedi egyenlítéssel indult, de öt ponttal reagált az Alba. Amikor Burgess tripláját követően nem sokkal Farr egy szerzett labdával a nemrég még csapattárs Filipovics Márkón támadott és kosárig sasszézott, azonnal időt kért Nikola Lazics. Nem lett meg a haszna, mert jól védekezett az Alba, azt is elbírva, hogy nagy lépéshibákat néztek el a sporik a szegedieknek. Markovics triplájával nőtt először tíz fölé a különbség. A fiatal bedobó egyébként is az egyik legjobb volt a csapatban, igazolva, hogy ellenfelénél mélyebb a Fehérvár rotációja. A Szegedből senkinek nem ment a dobás, nyolc pontig jutottak a negyedben a vendégek. Sok volt a hiba, Lóránt Péter pont nélkül zárta az első félidőt, mégis tizennéggyel vezetett az Alba.
A szünet utáni periódus a vendégeké volt, akik kihasználva az Alba eladott labdáit, gyorsan visszajöttek a meccsbe. Megszólalt a riadó hazai oldalon, Lóránt megszerezte első kosarát, és a csapat élére állt- remekül szolgálta ki őt Taylor, miközben Mohammed kintről szórta meg a Szegedet, három hármast is bevágott. Burgess is hozzátett egyet, és máris húsz pont fölött volt a védekezésben is szigorító Alba előnye. A szegedieknél Csirics mutatta meg, hogy nagy küzdő, de csak közelről tudott betalálni, triplából nem. A fehérváriak Szolnokon a harmadik negyedben kaptak sok triplát, most ekkor dobtak annyit, amivel megalapozták sikerüket.
 
Fokozatosan őrölte fel a szegedi ellenállást az Alba, a negyedik negyedben is volt periódus, amikor nem tudtak válaszolni Farrék kosaraira a Tisza-partiak. Amikor pedig mindkét oldalon potyogni kezdtek a kosarak, nem változott a különbség. Brandon Taylor is beszórt egy triplát, láttunk nagyon szép Keller-Keller összjátékot is, Iván passzából Ákos ziccerezett, szóval akadtak szép megoldások. Bánt Tibor részéről is, aki kintről, és betörésből is eredményes volt. Mohammed negyedik tripláját bedobva érte el a húsz pontot, a meccs legvégén pedig a százhoz is közel került az ismét sok lábon álló Alba. Hat játékos dobott legalább tíz pontot, ezt nem tudta ellensúlyozni a szegedi kezdő ötös.

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 94-70 (22-20, 20-8, 24-16, 28-26)
Alba: Taylor 14/6, Mohammed 21/12, Shepard 10, Lóránt 6, Keller Á. 8. Csere: Farr 12, Burgess 11/6, Markovics 10/6, Keller I. 2.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak