Útfelújítások városszerte - műszaki átadás a Sziget és a Mikes Kelemen utcában

 A Saára Gyula útfelújítási program idei első ütemének utcafelújításai a végéhez közelednek. Csütörtökön délelőtt megtörtént a műszaki átadása a Mikes Kelemen és a Sziget utca burkolat felújításának illetve a Berényi és a Sziget utcai szervizút kivitelezése is befejeződött. A Karinthy utcában is elkészült már az új burkolat és csütörtökön délután kezdte aszfaltozni a kivitelező a Lövölde utcát. A Nefelejcs utcában és a Tüzér utcában pedig június végéig végeznek a felújítással.
2014.06.05. 12:14 |
 A Saára Gyula útfelújítási program idei első ütemének utcafelújításai a végéhez közelednek. Csütörtökön délelőtt megtörtént a műszaki átadása a Mikes Kelemen és a Sziget utca burkolat felújításának illetve a Berényi és a Sziget utcai szervizút kivitelezése is befejeződött. A Karinthy utcában is elkészült már az új burkolat és csütörtökön délután kezdte aszfaltozni a kivitelező a Lövölde utcát. A Nefelejcs utcában és a Tüzér utcában pedig június végéig végeznek a felújítással.
KÉPGALÉRIA az utcák műszaki átadásáról

A Sziget utcában a lakótelep építésekor 1982-83-ban készült a burkolat, ráfért már a felújítás.
Zajlik már a Saára Gyula útfelújítási program harmadik ütemének közbeszerzési eljárása, és a múlt heti Közgyűlés, a képviselői keretek terhére további felújításokról és parkoló építésekről döntött. A városban összesen 32 helyen végeznek majd kisebb nagyobb munkákat. Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy folyamatban van a Mártírok útja második ütemének felújítására a közbeszerzési eljárás, továbbá készíti a Polgármesteri Hivatal a Várkörút és a Rákóczi út teljes felújításának közbeszerzését is. A tervek szerint nyáron lezajlik a közbeszerzés, hogy legkésőbb ősz elején át lehessen adni majd a területet a kivitelezőnek.

A Mikes Kelemen utca burkolata is új kopóréteget kapott, továbbá az utca végén, a Matróz kocsma előtti parkolók burkolata is megújult.
Új parkolók épülnek a Fórum téren, a Lövölde és a Deák Ferenc utca között (murvás), a Gáz utca 3-7-es épület és a sportpálya között(murvás), a Vodafone Sportcsarnok mögött(murvás), a Deák Ferenc utca 23-27(murvás), a Széchenyi utca 47-51 és a Király sor 29-33 mögött továbbá az Almássy lakótelepen. A Palotavárosban több helyen, így a Cserepes közben, a Sziget utcában, a Kelemen Béla, a Jankovich és a Kodolányi utcákban lesz parkoló bővítés.

A Tolani utcában csütörtökön a csapadék csatorna lefolyókat és az aknafedlapokat állította be a kivitelező. Az utcát várhatóan jövő héten aszfaltozzák.
Az utca és járda felújítások is folytatódnak. A Felsővárosban az Ond, a Kund és a Mester utca mellett a Rozgonyi Piroska utca burkolata is megújul. A Maroshegyen a Szilvamag területén lesz útépítés továbbá az Öreghegyen a Krasznai köz kap új burkolatot és a Tapolcsányi utcában lesznek még burkolat helyreállítási munkák.

A Berényi úti szervízút aszfaltozása már három hete befejeződött, a műszaki átadást csütörtökön tartották.
Járdafelújításokat is végeznek városszerte: a Sarló utcában, a Király soron, a Gáz utcában, a Deák Ferenc utcában, a Hosszúsétatéren, a Nagyszombati úton, a Szabadkai és a Melencei utcákban újítják fel a rossz járdaszakaszok burkolatát. Gyalogátkelőhelyek pedig a Szárcsa utcánál, a Géza utcában a Hétvezér Iskola mellett és a Berényi úton a gyermekorvosi rendelő mellett épülnek. A Mészöly Géza utcában négy átkelőhely lesz: a Koronás Parknál, az Ybl rendelő előtt, és a Zichy liget mindkét oldalánál. Jelzőlámpás zebra épül a Széchenyi úton a református templom és a József Attila Kollégium között.

Városfejlesztés

  1. Elkészültek a tervek a felújításra

    Elkészült a városi uszoda energetikai felújításának, illetve a szaunarészleg bővítésének a terve, amit a Városfejlesztési Kft. szakemberei terveztek meg az üzemeltető Városgondnokság megrendelésére. Az uszoda 1989-es átadása óta jelentős felújításon még nem esett át. A város üzemeltetési szempontból legdrágább létesítménye évente 850 millió forintból működik, ami jelentősen csökkenne egy átfogó felújítás után.

    2024.04.25.
  2. 64 új kórterem a kórházban

    Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is. Az új kórházi épület, a teljes berendezéssel együtt nyáron állhat a fehérvári egészségügy szolgálatába.

    2024.04.23.
  3. Fejlesztések Csalán

    A Depónia Nonprofit Kft. csalai központjában két fontos beruházás is elkészült: egy megújult, 21. századi lakossági fogadóteret alakítottak ki, valamint a hulladékkezelő központ belső útját is felújították. A fejlesztésekrő tartott tájékoztatón elhangzott, hogy már nem csak érkezik, hanem távozik is a hulladék Csaláról, ami más helyeken kerül újrahasznosításra.

    2024.04.22.
  4. Turbósítás, kétsávosítás

    A város saját költségén indította el az Új Csóri úti körforgalom nagyobb áteresztő képességének érdekében egy engedélyes terv elkészítését. A körforgalom kapacitásbővítésével kapcsolatos engedélyezési tervdokumentáció a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel egyeztetve készült a sok közlekedési problémát okozó csomópont fejlesztéséről, melynek döntéselőkészítő anyagának kivonatát az alábbiakban olvashatják.

    2024.04.21.