Útfelújítások városszerte - műszaki átadás a Sziget és a Mikes Kelemen utcában

 A Saára Gyula útfelújítási program idei első ütemének utcafelújításai a végéhez közelednek. Csütörtökön délelőtt megtörtént a műszaki átadása a Mikes Kelemen és a Sziget utca burkolat felújításának illetve a Berényi és a Sziget utcai szervizút kivitelezése is befejeződött. A Karinthy utcában is elkészült már az új burkolat és csütörtökön délután kezdte aszfaltozni a kivitelező a Lövölde utcát. A Nefelejcs utcában és a Tüzér utcában pedig június végéig végeznek a felújítással.
2014.06.05. 12:14 |
 A Saára Gyula útfelújítási program idei első ütemének utcafelújításai a végéhez közelednek. Csütörtökön délelőtt megtörtént a műszaki átadása a Mikes Kelemen és a Sziget utca burkolat felújításának illetve a Berényi és a Sziget utcai szervizút kivitelezése is befejeződött. A Karinthy utcában is elkészült már az új burkolat és csütörtökön délután kezdte aszfaltozni a kivitelező a Lövölde utcát. A Nefelejcs utcában és a Tüzér utcában pedig június végéig végeznek a felújítással.
KÉPGALÉRIA az utcák műszaki átadásáról

A Sziget utcában a lakótelep építésekor 1982-83-ban készült a burkolat, ráfért már a felújítás.
Zajlik már a Saára Gyula útfelújítási program harmadik ütemének közbeszerzési eljárása, és a múlt heti Közgyűlés, a képviselői keretek terhére további felújításokról és parkoló építésekről döntött. A városban összesen 32 helyen végeznek majd kisebb nagyobb munkákat. Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy folyamatban van a Mártírok útja második ütemének felújítására a közbeszerzési eljárás, továbbá készíti a Polgármesteri Hivatal a Várkörút és a Rákóczi út teljes felújításának közbeszerzését is. A tervek szerint nyáron lezajlik a közbeszerzés, hogy legkésőbb ősz elején át lehessen adni majd a területet a kivitelezőnek.

A Mikes Kelemen utca burkolata is új kopóréteget kapott, továbbá az utca végén, a Matróz kocsma előtti parkolók burkolata is megújult.
Új parkolók épülnek a Fórum téren, a Lövölde és a Deák Ferenc utca között (murvás), a Gáz utca 3-7-es épület és a sportpálya között(murvás), a Vodafone Sportcsarnok mögött(murvás), a Deák Ferenc utca 23-27(murvás), a Széchenyi utca 47-51 és a Király sor 29-33 mögött továbbá az Almássy lakótelepen. A Palotavárosban több helyen, így a Cserepes közben, a Sziget utcában, a Kelemen Béla, a Jankovich és a Kodolányi utcákban lesz parkoló bővítés.

A Tolani utcában csütörtökön a csapadék csatorna lefolyókat és az aknafedlapokat állította be a kivitelező. Az utcát várhatóan jövő héten aszfaltozzák.
Az utca és járda felújítások is folytatódnak. A Felsővárosban az Ond, a Kund és a Mester utca mellett a Rozgonyi Piroska utca burkolata is megújul. A Maroshegyen a Szilvamag területén lesz útépítés továbbá az Öreghegyen a Krasznai köz kap új burkolatot és a Tapolcsányi utcában lesznek még burkolat helyreállítási munkák.

A Berényi úti szervízút aszfaltozása már három hete befejeződött, a műszaki átadást csütörtökön tartották.
Járdafelújításokat is végeznek városszerte: a Sarló utcában, a Király soron, a Gáz utcában, a Deák Ferenc utcában, a Hosszúsétatéren, a Nagyszombati úton, a Szabadkai és a Melencei utcákban újítják fel a rossz járdaszakaszok burkolatát. Gyalogátkelőhelyek pedig a Szárcsa utcánál, a Géza utcában a Hétvezér Iskola mellett és a Berényi úton a gyermekorvosi rendelő mellett épülnek. A Mészöly Géza utcában négy átkelőhely lesz: a Koronás Parknál, az Ybl rendelő előtt, és a Zichy liget mindkét oldalánál. Jelzőlámpás zebra épül a Széchenyi úton a református templom és a József Attila Kollégium között.

Városfejlesztés

 1. November végéig kell elkészülnie a Túrózsáki úti szabadidőparknak és sétánynak

  November végéig kell végeznie a nyertes kivitelezőnek a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány kivitelezésével – olvasható a munkára vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásában. A kivitelezésre július 4-ig tehetnek ajánlatokat a vállalkozók. A szabadidőpark a család minden tagjának ingyenes kikapcsolódási és mozgási lehetőséget biztosít.

  2017.06.28.
 2. Egyedülálló tetőterasszal nyit ősszel az egykori Petőfi Mozi

  Még tavaly tavasszal döntött a város képviselő-testülete a Petőfi Mozi teljes felújításáról. Mostanra elkészült a beruházás és szeptemberben egyetemi klubként nyit a 130 millió forintból felújított épület, melynek jellege megmaradt, azonban a padlásból egy belvárosi tetőteraszt alakítottak ki, ami igazi különlegessége lesz az új helynek.

  2017.06.27.
 3. Elkészült a Móricz Zsigmond utca felújításának első üteme

  Elkészült a Móricz Zsigmond utca burkolat felújítási munkáinak első üteme. A beruházás során az utca két szakaszán, a Széna tér és a „Vadászkürt” között mintegy 945 m2-en, valamint a Vadászkürt - Huba utca köz között 2015 négyzetméteren a meglévő, rossz állapotú burkolatot újították fel a kopóréteg cseréjével. A Városgondnokság „Út 2017-19” néven saját út-, járda- és parkoló-felújítási programot indított, eddig közel 1 milliárd forint értékű munka készült el, illetve valósul meg ősz végéig.

  2017.06.26.
 4. Új járdák a Rákóczi úti négyemeletesek előtt

  Öt járdaszakasz újult meg a Vízivárosban, a Rákóczi út 27-41. szám alatti négyemeletesek előtt. A 15 millió forintos beruházás műszaki átadását pénteken tartották.

  2017.06.23.
 1. A Depónia Kft fejlesztéseiről is szó volt a csalai lakossági fórumon

  Lakossági fórumot tartott kedden Csalán Östör Annamária önkormányzati képviselő. A fórumon jelen volt Bozai István városgondnok és Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki beszámolt arról, hogy a cég központi telephelye Csala-Pénzverővölgybe költözik és számos fejlesztést is megvalósítanak 2018 végéig. A fórumon szó volt a focipálya és a híd kérdéséről is.

  2017.06.20.
 2. Új és felújított parkolók Palotavárosban

  Palotaváros két pontján is műszaki átadást tartottak hétfőn délelőtt. A Horog utcában 34 új, térkövezett parkolót alakítottak ki, a Kodolányi utca 12. szám előtti szegélyezett, 35 férőhelyes parkolót pedig felújították és a zúzott köves burkolatot térkőre cserélték. A Horog és a Kodolányi utcai beruházások együttes összege meghaladja a 30 millió forintot.

  2017.06.19.
 3. A Szentháromság ünnepén avatták fel a megújult Szent Sebestyén parkot

  A vasárnap délelőtti nagymisét követően felavatták az elmúlt két esztendő során fokozatosan felújított Szent Sebestyén parkot a Felsővárosi templom előtti téren. A tér szimbolikus jelentésű szobrai is megújultak; felújított füves részeivel, bokraival, cserjékkel, az árnyas fák alatti padokkal a park a felsővárosiak igazi közösségi tere lehet.

  2017.06.11.
 4. Vasárnap a szentmisét követőn avatják a Szent Sebestyén parkot

  Minden kedves fehérvárit, különösen a Felsővárosban élőket hívják a Szent Sebestyén-templomba június 11-én, vasárnap , a 10 órakor kezdődő szentmisére, majd azt követően a Szent Sebestyén park ünnepélyes avatására.

  2017.06.09.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek