Útfelújítások városszerte - műszaki átadás a Sziget és a Mikes Kelemen utcában

 A Saára Gyula útfelújítási program idei első ütemének utcafelújításai a végéhez közelednek. Csütörtökön délelőtt megtörtént a műszaki átadása a Mikes Kelemen és a Sziget utca burkolat felújításának illetve a Berényi és a Sziget utcai szervizút kivitelezése is befejeződött. A Karinthy utcában is elkészült már az új burkolat és csütörtökön délután kezdte aszfaltozni a kivitelező a Lövölde utcát. A Nefelejcs utcában és a Tüzér utcában pedig június végéig végeznek a felújítással.
2014.06.05. 12:14 |
 A Saára Gyula útfelújítási program idei első ütemének utcafelújításai a végéhez közelednek. Csütörtökön délelőtt megtörtént a műszaki átadása a Mikes Kelemen és a Sziget utca burkolat felújításának illetve a Berényi és a Sziget utcai szervizút kivitelezése is befejeződött. A Karinthy utcában is elkészült már az új burkolat és csütörtökön délután kezdte aszfaltozni a kivitelező a Lövölde utcát. A Nefelejcs utcában és a Tüzér utcában pedig június végéig végeznek a felújítással.
KÉPGALÉRIA az utcák műszaki átadásáról

A Sziget utcában a lakótelep építésekor 1982-83-ban készült a burkolat, ráfért már a felújítás.
Zajlik már a Saára Gyula útfelújítási program harmadik ütemének közbeszerzési eljárása, és a múlt heti Közgyűlés, a képviselői keretek terhére további felújításokról és parkoló építésekről döntött. A városban összesen 32 helyen végeznek majd kisebb nagyobb munkákat. Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy folyamatban van a Mártírok útja második ütemének felújítására a közbeszerzési eljárás, továbbá készíti a Polgármesteri Hivatal a Várkörút és a Rákóczi út teljes felújításának közbeszerzését is. A tervek szerint nyáron lezajlik a közbeszerzés, hogy legkésőbb ősz elején át lehessen adni majd a területet a kivitelezőnek.

A Mikes Kelemen utca burkolata is új kopóréteget kapott, továbbá az utca végén, a Matróz kocsma előtti parkolók burkolata is megújult.
Új parkolók épülnek a Fórum téren, a Lövölde és a Deák Ferenc utca között (murvás), a Gáz utca 3-7-es épület és a sportpálya között(murvás), a Vodafone Sportcsarnok mögött(murvás), a Deák Ferenc utca 23-27(murvás), a Széchenyi utca 47-51 és a Király sor 29-33 mögött továbbá az Almássy lakótelepen. A Palotavárosban több helyen, így a Cserepes közben, a Sziget utcában, a Kelemen Béla, a Jankovich és a Kodolányi utcákban lesz parkoló bővítés.

A Tolani utcában csütörtökön a csapadék csatorna lefolyókat és az aknafedlapokat állította be a kivitelező. Az utcát várhatóan jövő héten aszfaltozzák.
Az utca és járda felújítások is folytatódnak. A Felsővárosban az Ond, a Kund és a Mester utca mellett a Rozgonyi Piroska utca burkolata is megújul. A Maroshegyen a Szilvamag területén lesz útépítés továbbá az Öreghegyen a Krasznai köz kap új burkolatot és a Tapolcsányi utcában lesznek még burkolat helyreállítási munkák.

A Berényi úti szervízút aszfaltozása már három hete befejeződött, a műszaki átadást csütörtökön tartották.
Járdafelújításokat is végeznek városszerte: a Sarló utcában, a Király soron, a Gáz utcában, a Deák Ferenc utcában, a Hosszúsétatéren, a Nagyszombati úton, a Szabadkai és a Melencei utcákban újítják fel a rossz járdaszakaszok burkolatát. Gyalogátkelőhelyek pedig a Szárcsa utcánál, a Géza utcában a Hétvezér Iskola mellett és a Berényi úton a gyermekorvosi rendelő mellett épülnek. A Mészöly Géza utcában négy átkelőhely lesz: a Koronás Parknál, az Ybl rendelő előtt, és a Zichy liget mindkét oldalánál. Jelzőlámpás zebra épül a Széchenyi úton a református templom és a József Attila Kollégium között.

Városfejlesztés

 1. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 2. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 3. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.
 4. Kezdődik az Országzászló tér felújítása - igazi közösségi tér lesz

  Hosszú hónapok előkészítő munkája után kezdődik az Országzászló tér felújítása, mely a Fehérvár egyik kiemelt közterülete. A téren ülőkövek, padok, megnövekedett növényállomány lesz. A gránitburkolat egységes lesz a Fő utca burkolatával, de építenek díszfolyókát is a helyén maradó Virágóra és a megépülő Országzászló emlékmű környezetében.

  2017.09.18.
 1. Csatornák a város szélén - a jó közmű észrevétlen

  A Fehérváron összegyűlt csapadékvizet két vízfolyás, a Jancsár csatorna és a Varga csatorna vezeti ki a városból és mindkettő a Gaja patakba torkollik. Tavaly óta több olyan beruházás is történt, mely biztonságosabbá és könnyebben fenntarthatóbbá tette a fehérvári vízelvezetést. Az egyik legfontosabb dolog azonban, hogy a klímaváltozás okozta nagy intenzitású esők miatti visszaduzzadások jóval kisebb eséllyel fordulhatnak elő.

  2017.09.13.
 2. Szakaszosan építik a víziközműveket a Ligetsoron - decembertől lesz járható

  A Mészöly Géza utcától már a csapadékcsatornát építik, a szállodától pedig a szennyvíz- és az ivóvízvezeték cseréjét végzik a Ligetsoron. Az út a tervek szerint decemberre lesz járható. 

  2017.09.12.
 3. Teljes felújítás és kazáncsere kezdődik a szedreskerti fűtőműben

  Kezdődik a felújítás a Szedreskerti lakónegyen fűtőművében, ahol jelenleg három 4.7MW-os régi kazán található. Ezek helyett három új 5 MW-os szerkezetet építenek be, zajszigetelik az épületet és a homlokzat is megújul. A felújítás első ütemének munkái a napokban kezdődneTeljesen k és január végéig tartanak majd.

  2017.09.12.
 4. Elkezdődött a felújítás a Sárkeresztúri, a Balatoni és a Kőrösi úton

  A hónap eleji munkaterület-átadást követően most már a forgalomkorlátozással járó helyszíni munkálatok kezdődnek három területen is. Félpályás útlezárásra kell számítani két héten át a Sárkeresztúri út, a Balatoni út, valamint a Kőrösi és utak egy szakaszán. 

  2017.09.11.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek