Megállapodás a Fehérvár Szépe verseny védjegyének használatáról és rendezéséről

A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra. Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket.
2015.02.18. 16:19 |
A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra.
Két szerződés sajtónyilvános aláírására került sor a Fehérvár Szépe versenyhez kapcsolódóan szerdán. A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. Az erről szóló dokumentumokat dr. Cser-Palkovics András polgármester, a Pannon Lapok Társasága részéről Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató és Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke, valamint Óber László jogtulajdonos írta alá.
Óber László elmondta, hogy a Fehérvár Szépe a Királyi Napok rendezvénysorozat záró akkordjaként indult, az elmúlt 12 évben 972 jelentkező volt összesen. Az elmúlt öt évben eljutottak odáig, hogy nemcsak Fejér megye területéről, hanem az ország sok pontjáról jelentkeztek, többek között Debrecenből, Kecskemétről, Szegedről, Miskolcról és Pécsről is érkeztek versenyzők, így a Fehérvár Szépe kilépett a városi és megyei keretek közül. Eddig összesen 180 döntős hölgy lépett színpadra és 12 királynőt választottak. Közülük 10 főiskolát, egyetemet végzett, vagy felsőfokú tanulmányokat folytat. Az elmúlt tizenkét évben a résztvevők közül Vagaszky Edina, Bokor Bianka és Csuti Anita a Miss Universe Hungary döntősei, Major Klára a Miss Regio Regia és a Nyugat-Magyarország Szépe verseny győztese, Molnár Szimonetta az Álomesküvő Szépe nyertese lett. Kiemelkedő modellkarriert ért el Molnár Fruzsina, Horváth Bianka és Kerkuska Lilla, akik nemzetközi szintéren, New York-tól Pekingig, Londontól Milánóig kifutóra léphetnek. Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke kiemelte, hogy szeretnének jó gazdái lenni a rendezvénynek, amely eddig is szívügye volt a PLT-nek, hiszen az elmúlt években médiatámogatóként kísérték a Fehérvár Szépe versenyt.
Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket. "Ez olyan közfeladat, amit fel kell vállalnia egy nagyvárosnak azért, hogy ne csak arról beszéljünk, miért maradjanak itthon a fiatalok, hanem tegyünk annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a városban. Ebben ezeknek a versenyeknek is van feladata, szerepe. Azt sem titkoljuk, hogy ahol a város neve forog, ott fontos, hogy a minőség is olyan legyen, amilyet a város történelmi múltjával, gazdag jelenével, gazdasági szerepével, sport és kultúra tekintetében, illetve az oktatásban betöltött helyével kivívott magának. Ezt kell minden olyan rendezvénynek mutatnia, ahol a város neve megjelenik." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. 

Közélet

  1. A Nyitott Tornatermek-programot ünnepelték

    Húsz éve indult útjára Székesfehérváron az országban egyedülálló Nyitott Tornatermek-program. A kezdeményezés töretlen és egyre növekvő népszerűségnek örvend azzal, hogy a város iskoláinak tornatermeiben, közösségi házaiban kínál ingyenes sportolási lehetőségeket minden korosztály számára.

    2024.04.26.
  2. Föcsök Jánosné köszöntése

    Különleges esemény helyszíne volt a Városháza pénteken délután, itt köszöntötték ugyanis 90. születésnapja alkalmából a maroshegyi Föcsök Jánosnét. Erzsi néni két lányával érkezett a meglepetés találkozóra, melyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője köszöntötte őt a hagyományos miniszterelnöki gratuláló emléklappal és a város ajándékaival.

    2024.04.26.
  3. Közgyűlési összefoglaló

    Elfogadták a 2023-as zárszámadást a közgyűlésen, döntés volt arról is, hogy elengedi a teraszdíjakat a vendéglátósoknak a város, és ismét pályázhatnak a belvárosi épületek a külső felújítás támogatására.

    2024.04.26.
  4. 10 éve indították el az első duális osztályt

    A folyamatos megújulás a cél, hiszen ez jelenti a jövőt, éppen ezért a Denso elkötelezett a következő nemzedék oktatása iránt. A vállalat 10 éve indította el az első duális osztályát. A diákok a programban való részvételükért oklevelet vehettek át a cégnél.

    2024.04.26.