Megállapodás a Fehérvár Szépe verseny védjegyének használatáról és rendezéséről

A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra. Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket.
2015.02.18. 16:19 |
A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra.
Két szerződés sajtónyilvános aláírására került sor a Fehérvár Szépe versenyhez kapcsolódóan szerdán. A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. Az erről szóló dokumentumokat dr. Cser-Palkovics András polgármester, a Pannon Lapok Társasága részéről Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató és Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke, valamint Óber László jogtulajdonos írta alá.
Óber László elmondta, hogy a Fehérvár Szépe a Királyi Napok rendezvénysorozat záró akkordjaként indult, az elmúlt 12 évben 972 jelentkező volt összesen. Az elmúlt öt évben eljutottak odáig, hogy nemcsak Fejér megye területéről, hanem az ország sok pontjáról jelentkeztek, többek között Debrecenből, Kecskemétről, Szegedről, Miskolcról és Pécsről is érkeztek versenyzők, így a Fehérvár Szépe kilépett a városi és megyei keretek közül. Eddig összesen 180 döntős hölgy lépett színpadra és 12 királynőt választottak. Közülük 10 főiskolát, egyetemet végzett, vagy felsőfokú tanulmányokat folytat. Az elmúlt tizenkét évben a résztvevők közül Vagaszky Edina, Bokor Bianka és Csuti Anita a Miss Universe Hungary döntősei, Major Klára a Miss Regio Regia és a Nyugat-Magyarország Szépe verseny győztese, Molnár Szimonetta az Álomesküvő Szépe nyertese lett. Kiemelkedő modellkarriert ért el Molnár Fruzsina, Horváth Bianka és Kerkuska Lilla, akik nemzetközi szintéren, New York-tól Pekingig, Londontól Milánóig kifutóra léphetnek. Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke kiemelte, hogy szeretnének jó gazdái lenni a rendezvénynek, amely eddig is szívügye volt a PLT-nek, hiszen az elmúlt években médiatámogatóként kísérték a Fehérvár Szépe versenyt.
Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket. "Ez olyan közfeladat, amit fel kell vállalnia egy nagyvárosnak azért, hogy ne csak arról beszéljünk, miért maradjanak itthon a fiatalok, hanem tegyünk annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a városban. Ebben ezeknek a versenyeknek is van feladata, szerepe. Azt sem titkoljuk, hogy ahol a város neve forog, ott fontos, hogy a minőség is olyan legyen, amilyet a város történelmi múltjával, gazdag jelenével, gazdasági szerepével, sport és kultúra tekintetében, illetve az oktatásban betöltött helyével kivívott magának. Ezt kell minden olyan rendezvénynek mutatnia, ahol a város neve megjelenik." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. 

Közélet

 1. Honvédelemért Kitüntető Címet vehetett át Dancs Norbert és Újházi Mária

  Honvédelemért Kitüntető Címeket adományozott a honvédelmi miniszter Dancs Norbertnek, a Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezetőjének a katonai toborzás segítéséért. Szintén átvetette az elismerést Újházi Mária, aki a Veterán Repülősök és Ejtőernyősök Fejér Egyesületének és a kegyeleti bizottságnak is tagja.

  2017.10.20.
 2. „Emlékezés, üzenet és jelkép” - Felsőváros II. világháborús áldozatainak állítottak emlékművet

  A Felsővárosi templom előtti Szent Sebestyén téren avatták fel Nagy Edit szobrászművész, a Felsőváros II. világháborús civil áldozatainak emlékére készített alkotását csütörtökön. Az emlékművet Székesfehérvár Önkormányzatának kezdeményezésére, a Honvédelmi Minisztérium valamint a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség összefogásával állították.

  2017.10.19.
 3. Fekete Pál visszaemlékezése a város történelmének legsötétebb fél évére

  Fekete Pál 11 éves volt amikor 1944 december 24-én elkezdődött Székesfehérvár történelmének legsötétebb fél éve. A háborút Fehérváron átvészelő kisfiú ma 83 éves és visszaemlékezéseit, hogy hogyan élte túl édesanyjával és testvéreivel a háborút a városban a Felsőváros II. világháborús áldozatainak emlékművének avatásán osztotta meg résztvevőkkel.

  2017.10.19.
 4. Koszorú és mécses vásár halottak napja előtt a Városi Piacon

  A székesfehérvári Városi Piacon a virágárusok is készülnek a halottak napi megemlékezésre. Koszorúárusítás október 20-tól egészen november 2-ig idén is több helyszínen lesz: a városi piac mellett az utcai asztalos területen, az Alba pláza előtti Palotai kapu téren és a piac belső részén, asztalokon, virágüzletekben, így több száz koszorú és virágdísz közül lehet választani.

  2017.10.19.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek