Megállapodás a Fehérvár Szépe verseny védjegyének használatáról és rendezéséről

A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra. Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket.
2015.02.18. 16:19 |
A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra.
Két szerződés sajtónyilvános aláírására került sor a Fehérvár Szépe versenyhez kapcsolódóan szerdán. A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. Az erről szóló dokumentumokat dr. Cser-Palkovics András polgármester, a Pannon Lapok Társasága részéről Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató és Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke, valamint Óber László jogtulajdonos írta alá.
Óber László elmondta, hogy a Fehérvár Szépe a Királyi Napok rendezvénysorozat záró akkordjaként indult, az elmúlt 12 évben 972 jelentkező volt összesen. Az elmúlt öt évben eljutottak odáig, hogy nemcsak Fejér megye területéről, hanem az ország sok pontjáról jelentkeztek, többek között Debrecenből, Kecskemétről, Szegedről, Miskolcról és Pécsről is érkeztek versenyzők, így a Fehérvár Szépe kilépett a városi és megyei keretek közül. Eddig összesen 180 döntős hölgy lépett színpadra és 12 királynőt választottak. Közülük 10 főiskolát, egyetemet végzett, vagy felsőfokú tanulmányokat folytat. Az elmúlt tizenkét évben a résztvevők közül Vagaszky Edina, Bokor Bianka és Csuti Anita a Miss Universe Hungary döntősei, Major Klára a Miss Regio Regia és a Nyugat-Magyarország Szépe verseny győztese, Molnár Szimonetta az Álomesküvő Szépe nyertese lett. Kiemelkedő modellkarriert ért el Molnár Fruzsina, Horváth Bianka és Kerkuska Lilla, akik nemzetközi szintéren, New York-tól Pekingig, Londontól Milánóig kifutóra léphetnek. Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke kiemelte, hogy szeretnének jó gazdái lenni a rendezvénynek, amely eddig is szívügye volt a PLT-nek, hiszen az elmúlt években médiatámogatóként kísérték a Fehérvár Szépe versenyt.
Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket. "Ez olyan közfeladat, amit fel kell vállalnia egy nagyvárosnak azért, hogy ne csak arról beszéljünk, miért maradjanak itthon a fiatalok, hanem tegyünk annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a városban. Ebben ezeknek a versenyeknek is van feladata, szerepe. Azt sem titkoljuk, hogy ahol a város neve forog, ott fontos, hogy a minőség is olyan legyen, amilyet a város történelmi múltjával, gazdag jelenével, gazdasági szerepével, sport és kultúra tekintetében, illetve az oktatásban betöltött helyével kivívott magának. Ezt kell minden olyan rendezvénynek mutatnia, ahol a város neve megjelenik." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. 

Közélet

 1. Harmadik alkalommal szerveztek Katonai Toborzónapot

  Harmadik alkalommal szerveztek „Katonai Toborzó Napot” Fehérváron, a Palotai úton. Az eseményen számos érdekességgel várták a résztvevőket, a rendezvény célja a katonai hivatás népszerűsítése volt.

  2017.04.25.
 2. Köszönet és hála a bölcsődei dolgozók munkájáért

  165 éve, hogy megnyitott Magyarország első bölcsődéje, 2010 óta pedig hivatalosan is megünnepeljük a bölcsődék napját, amelyről évről évre megemlékeznek Fehérváron is.  Az idei ünnepségen Székesfehérvár polgármestere mondott köszönetet a bölcsődei dolgozók munkájáért, majd folklórműsort és dél- amerikai táncokat láthattak a vendégek.

  2017.04.24.
 3. Több mint 100 fiatal vett részt Az ÉN 56-om! vetélkedőn

  A Fiatalok Fehérvárért Egyesület az 56-os emlékbizottság támogatásával az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából indította el Az ÉN 56-om! ifjúsági programsorozatot. A kezdeményezéssel a fiatalokat kívánták még közelebb hozni és megismertetni az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméivel és hőseivel. Hétfőn a Városháza Díszterme adott otthont a vetélkedőnek és a Mansfeld konferenciának.

  2017.04.24.
 4. Soros ülését tartotta hétfőn a Városi Idősügyi Tanács

  Aktuális ülését tartotta hétfőn délelőtt a Városházán a Városi Idősügyi Tanács. A résztvevők a nyugdíjas szervezeteknek tavaly nyújtott támogatásokról, a város 2017. évi költségvetéséről, a Kégl György Városi Egészségügyi Programról, illetve a közösségi közlekedés átalakításáról kaptak tájékoztatást.

  2017.04.24.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek