Megállapodás a Fehérvár Szépe verseny védjegyének használatáról és rendezéséről

A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra. Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket.
2015.02.18. 16:19 |
A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. A szerződéskötés alkalmával elhangzott, hogy az elmúlt 12 évben 972 fő jelentkezett a versenyre és 180 döntős hölgy lépett színpadra.
Két szerződés sajtónyilvános aláírására került sor a Fehérvár Szépe versenyhez kapcsolódóan szerdán. A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával. Az erről szóló dokumentumokat dr. Cser-Palkovics András polgármester, a Pannon Lapok Társasága részéről Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató és Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke, valamint Óber László jogtulajdonos írta alá.
Óber László elmondta, hogy a Fehérvár Szépe a Királyi Napok rendezvénysorozat záró akkordjaként indult, az elmúlt 12 évben 972 jelentkező volt összesen. Az elmúlt öt évben eljutottak odáig, hogy nemcsak Fejér megye területéről, hanem az ország sok pontjáról jelentkeztek, többek között Debrecenből, Kecskemétről, Szegedről, Miskolcról és Pécsről is érkeztek versenyzők, így a Fehérvár Szépe kilépett a városi és megyei keretek közül. Eddig összesen 180 döntős hölgy lépett színpadra és 12 királynőt választottak. Közülük 10 főiskolát, egyetemet végzett, vagy felsőfokú tanulmányokat folytat. Az elmúlt tizenkét évben a résztvevők közül Vagaszky Edina, Bokor Bianka és Csuti Anita a Miss Universe Hungary döntősei, Major Klára a Miss Regio Regia és a Nyugat-Magyarország Szépe verseny győztese, Molnár Szimonetta az Álomesküvő Szépe nyertese lett. Kiemelkedő modellkarriert ért el Molnár Fruzsina, Horváth Bianka és Kerkuska Lilla, akik nemzetközi szintéren, New York-tól Pekingig, Londontól Milánóig kifutóra léphetnek. Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke kiemelte, hogy szeretnének jó gazdái lenni a rendezvénynek, amely eddig is szívügye volt a PLT-nek, hiszen az elmúlt években médiatámogatóként kísérték a Fehérvár Szépe versenyt.
Cser-Palkovics András polgármester szerint a város nem titkolt célja lehetőséget biztosítani a fehérvári diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket. "Ez olyan közfeladat, amit fel kell vállalnia egy nagyvárosnak azért, hogy ne csak arról beszéljünk, miért maradjanak itthon a fiatalok, hanem tegyünk annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a városban. Ebben ezeknek a versenyeknek is van feladata, szerepe. Azt sem titkoljuk, hogy ahol a város neve forog, ott fontos, hogy a minőség is olyan legyen, amilyet a város történelmi múltjával, gazdag jelenével, gazdasági szerepével, sport és kultúra tekintetében, illetve az oktatásban betöltött helyével kivívott magának. Ezt kell minden olyan rendezvénynek mutatnia, ahol a város neve megjelenik." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. 

Közélet

 1. Bajtársi egyesületek vezetőivel találkoztak a régió polgármesterei

  A Közép-Dunántúli Régió három megyéjéből kilenc település vezetői találkoztak csütörtökön, Székesfehérváron, a Városháza dísztermében. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége által szervezett regionális találkozó célja a honvédelem és a társadalom kapcsolatának erősítése, a szolidaritás gyakorlati teendőinek megtalálása, a bajtársi szervezetek tevékenységének bemutatása, valamint együttműködési, cselekvési tervezetek kidolgozása volt.

  2017.07.20.
 2. Csángó est lesz szombaton a Városháza Dísztermében

  Zenés, énekes, táncos csángó estet rendeznek határon túli hagyományőrzőkkel július 22-én, szombaton este a Városházán. A programot megelőzően az érdeklődők csángó misén is részt vehetnek a Ciszterci (Nagyboldogasszony) templomban.

  2017.07.18.
 3. Ma 95 esztendős Vitéz Smohay Ferenc a Szent István Gyalogezred katonája

  A ma 95. születésnapját ünneplő Vitéz Smohay Ferencet, a székesfehérvári Magyar Királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred katonáját, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezetének legidősebb tagját köszöntötték hétfőn, Fehérváron, a Papi Otthonban. A volt hadapródőrmester, zászlós, tartalékos alhadnagy és főhadnagy Vitézségéért és Hősiességért Emlékérmet kapott. 

  2017.07.17.
 4. Doberdó hőseire emlékeztek a 17-es Honvéd Gyalogezred emlékművénél

  A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred emléknapján, a második isonzói csata napján, idén is a Zichy-ligetben emlékeztek a hős katonákra. Székesfehérváron minden évben megemlékeznek a Zichy-ligeti emlékműnél a gyalogezred emléknapján, hogy a csatatereken maradt déd- és ükapák hősies katonai helytállása, küzdelme ne merüljön feledésbe. A helyszín azért is szimbolikus jelentőségű, mert a közvetlen szomszédságában van az ezred korabeli laktanyája.

  2017.07.17.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek