A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulóját rendezték meg az István Király Iskolában

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulóját rendezték meg szombaton az István Király Általános Iskolában, ahol ötödiktől nyolcadik évfolyamig mérték össze tudásukat a diákok. Az évfolyamonként legjobban teljesítő egy-egy tanuló a május 24-én a Budapesten sorra kerülő Kárpát-medencei döntőben bizonyíthat az anyanyelvünk ápolását szolgáló megmérettetésen.
2014.04.05. 11:05 |
A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulóját rendezték meg szombaton az István Király Általános Iskolában, ahol ötödiktől nyolcadik évfolyamig mérték össze tudásukat a diákok. Az évfolyamonként legjobban teljesítő egy-egy tanuló a május 24-én a Budapesten sorra kerülő Kárpát-medencei döntőben bizonyíthat az anyanyelvünk ápolását szolgáló versenyen.
A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny célja anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének az erősítése, valamint a továbbtanuláshoz, az informatikai eszközök használatához, a munkavégzéshez szükséges helyesírási készségek fejlesztése a felső tagozatos diákoknál.
Immár évek óta az István Király Általános Iskola szervezi meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulóját. Ötödiktől nyolcadikig, évfolyamonként mérik össze tudásukat a diákok, akiknek helyesírási feladatlap kitöltésével és egy tollbamondásos feladattal kellett bizonyítaniuk. Aki a legjobban helyt állt az ékezetek, a kis és nagy kezdőbetűk, no meg az egybeírás és különírás szabályai között, az a Kárpát-medence legjobb helyesírói között mutathatja meg tudását május 24-én, a budapesti döntőben.
A diákokat a verseny előtt Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a legtöbben már számítógépen, okos-telefonon írnak, ennek ellenére fontos, hogy a technika minden fejlődése és a nyelv folyamatos változása mellett se feledkezzünk meg a helyesírásról. Vargha Tamás köszönetet mondott a versenyzőknek a magyar nyelv őrzéséért és jó versenyzést kívánt a diákoknak, kiemelve, hogy mindenki, aki elindult a versenyen nyertesnek érezheti magát.

Közélet

 1. 400 tűzoltó vett részt a Fehérváron rendezett országos hagyományőrző tűzoltóversenyen

  Vasárnap délelőtt a Városháza Dísztermében volt a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett VII. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny záró ünnepsége. A versenyen mintegy harminc csapat 400 tűzoltója vett részt, amit a szombaton tartottak a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban, ahol a rekkenő hőségben is kiválóan teljesítettek az Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny résztvevői. 

  2017.06.25.
 2. Megszentelt életek - pap és diakónusszentelés Székesfehérváron

  A Székesfehérvári Egyházmegye, hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén tartja a papok és a diakónusok szentelését. Az ünnepélyes szertartásra szombaton, a székesegyházban került sor, amelynek során Spányi Antal megyés püspök pappá szentelte Visnyei László diakónust, és diakónussá szentelte Rohrbacher János akolitust. Ugyanezen szentmisében adtak hálát szolgálatukért az egyházmegye jubiláns papjai.

  2017.06.24.
 3. Segítőkutyák világáról szóló fotókiállítás nyílik Fehérváron

  A segítőkutyák világáról szóló fotókiállítás nyílik az Auchan áruházban. A kezdeményezés célja a hallás-, mozgássérült és személyi (pl. autizmusban érintett embereket) segítő- és terápiás kutyák világának, illetve fogyatékossággal élő gazdáik mindennapjainak megismertetése az érdeklődőkkel.

  2017.06.23.
 4. Az Új Nemzedék Közösségi Térben tartotta évzáróját a Diáktanács

  A Székesfehérvári Diáktanács az Új Nemzedék Közösségi térben tartotta évzáró összejövetelét. A rendezvényre meghívást kaptak azok a színjátszósok, diákírók, táncosok és önkéntesek, akik a Diáktanáccsal szoros kapcsolatot ápolnak, és közreműködnek a városi rendezvényeken.

  2017.06.22.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek