Száz új fehérvári munkahelyet teremt a Power and Composite Technologies beruházása

Legújabb létesítményének megnyitását jelentette be a Power and Composite Technologies a Sóstó Ipari Parkban. A beruházás 4,5 millió dollárból valósul meg és első ütemben 100 új fehérvári munkahelyet jelent. Az üzem az európai, közel-keleti és orosz vevők kiszolgálására irányul és villamos energia termeléssel kapcsolatos komponenseket gyárt és terjeszt majd. A megnyitóra Fehérvárra érkezett Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az USA magyarországi nagykövete is.
2012.04.24. 12:42 |
Legújabb létesítményének megnyitását jelentette be a Power and Composite Technologies (PCT) Székesfehérváron, a Sóstó Ipari Parkban. A beruházás 4,5 millió dollárból valósul meg és első ütemben 100 fehérvári munkahelyet jelent. Az üzem az európai, közel-keleti és orosz vevők kiszolgálására irányul és villamos energia termeléssel kapcsolatos komponenseket gyárt és terjeszt majd. A megnyitóra Fehérvárra érkezett Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.
KÉPGALÉRIA

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hatékonyabban és eredményesebben tudjuk kiszolgálni európai, orosz és közel-keleti ügyfeleinket új létesítményünkkel, amely megfelel az ISO 9000 és ISO 14000 szabványoknak is.” - mondta el Robert Mylott vezérigazgató. A PCT 12 hónapon belül megkezdi európai gyártási tevékenységének második fázisát is, amivel tovább bővíti gyártási tevékenységét. A tervek szerint a PCT üzleti beruházásai 2015-re meghaladják majd a 10 millió dollárt a Sóstó Ipari Parkban és akár 200 szakképzett alkalmazottat foglalkoztatnak majd a termelésben és értékesítésben.

Égi Tamás alpolgármester szerint az üzem avatása ismét egy olyan alkalom, amikor büszkék lehetünk Fehérvár teljesítményére. „Egyelőre 100 fő alkalmazására lesz lehetőség az üzemben, de további munkaerő felvételére kerül sor a következő időszakban. Fehérvár fejlődésében az utóbbi két évtizedben komoly szerepet játszottak az amerikai gyárak és integrálódtak a város életébe is.” - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetét fejezte ki az amerikai nagykövet asszonynak, hogy megtisztelte jelenlétével a székesfehérvári eseményt.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete elmondta, hogy a PCT egyike annak a kétszáz amerikai tulajdonban lévő gyárnak, amely Magyarországon működik. „Nagy öröm számunkra, hogy most Székesfehérváron bővít a cég. A Sóstó Ipari Park remek hely az ipari létesítmények számára, kiváló az infrastruktúra és a munkaerő képzettsége is.” - tette hozzá a nagykövet.
 

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek