Száz új fehérvári munkahelyet teremt a Power and Composite Technologies beruházása

Legújabb létesítményének megnyitását jelentette be a Power and Composite Technologies a Sóstó Ipari Parkban. A beruházás 4,5 millió dollárból valósul meg és első ütemben 100 új fehérvári munkahelyet jelent. Az üzem az európai, közel-keleti és orosz vevők kiszolgálására irányul és villamos energia termeléssel kapcsolatos komponenseket gyárt és terjeszt majd. A megnyitóra Fehérvárra érkezett Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az USA magyarországi nagykövete is.
2012.04.24. 12:42 |
Legújabb létesítményének megnyitását jelentette be a Power and Composite Technologies (PCT) Székesfehérváron, a Sóstó Ipari Parkban. A beruházás 4,5 millió dollárból valósul meg és első ütemben 100 fehérvári munkahelyet jelent. Az üzem az európai, közel-keleti és orosz vevők kiszolgálására irányul és villamos energia termeléssel kapcsolatos komponenseket gyárt és terjeszt majd. A megnyitóra Fehérvárra érkezett Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.
KÉPGALÉRIA

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hatékonyabban és eredményesebben tudjuk kiszolgálni európai, orosz és közel-keleti ügyfeleinket új létesítményünkkel, amely megfelel az ISO 9000 és ISO 14000 szabványoknak is.” - mondta el Robert Mylott vezérigazgató. A PCT 12 hónapon belül megkezdi európai gyártási tevékenységének második fázisát is, amivel tovább bővíti gyártási tevékenységét. A tervek szerint a PCT üzleti beruházásai 2015-re meghaladják majd a 10 millió dollárt a Sóstó Ipari Parkban és akár 200 szakképzett alkalmazottat foglalkoztatnak majd a termelésben és értékesítésben.

Égi Tamás alpolgármester szerint az üzem avatása ismét egy olyan alkalom, amikor büszkék lehetünk Fehérvár teljesítményére. „Egyelőre 100 fő alkalmazására lesz lehetőség az üzemben, de további munkaerő felvételére kerül sor a következő időszakban. Fehérvár fejlődésében az utóbbi két évtizedben komoly szerepet játszottak az amerikai gyárak és integrálódtak a város életébe is.” - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetét fejezte ki az amerikai nagykövet asszonynak, hogy megtisztelte jelenlétével a székesfehérvári eseményt.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete elmondta, hogy a PCT egyike annak a kétszáz amerikai tulajdonban lévő gyárnak, amely Magyarországon működik. „Nagy öröm számunkra, hogy most Székesfehérváron bővít a cég. A Sóstó Ipari Park remek hely az ipari létesítmények számára, kiváló az infrastruktúra és a munkaerő képzettsége is.” - tette hozzá a nagykövet.
 

Gazdaság

 1. „Modern Vállalkozások Programja" - digitális workshop a Gazdaság Házában

  „Modern Vállalkozások Programja” címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, ahol a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

  2017.07.19.
 2. Ingatlanpiac - tudta, hogy mennyibe kerülnek a fehérvári lakások és házak?

  Emelkedés 2016-ban, majd hullámzás 2017-ben. Lehetséges, hogy ez a hullámzás a tartós árnövekedés végét jelenti, de az sem kizárt, hogy csak egy ideiglenes állapota a piacnak - mondta a fehérvári árakról az ingatlannet.hu elemzője. Május során egy családi házhoz jutás átlagosan 256.174 Ft-ba került négyzetméterenként. A paneloknak idén májusban közel 267 ezer forint volt az átlag négyzetméter ára.

  2017.07.16.
 3. Huszonöt határon túli hallgató vesz részt a Kandó Kálmán Nyári Egyetemen

  Az Óbudai Egyetemen az idei évben 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a nyári egyetemre érkező 25 hallgató - akik Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek - elsajátítsa a szakmai magyar szókincset és segítsék elhelyezkedésüket a magyar munkaerőpiacon.

  2017.07.10.
 4. Egyedülálló fórum a fehérvári gazdaság érdekében

  Néhány év kihagyás után újraszerveződött a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács, mely eredetileg még 2003-ban alakult. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének javaslata alapján, az országban egyedülálló módon működő fórum újraindításának első találkozója a Városházán volt. A tanács tagjai egyeztettek az újbóli működésének részleteiről, valamint a helyi adókról és a város idei költségvetéséről volt szó.

  2017.07.07.
 1. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 2. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 3. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.
 4. Középiskolások körében népszerűsíti a műszaki pályát az Arconic

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg kedden az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban és a jövőjüket érintő döntéseik meghozatalában. Az idén öt székesfehérvári középiskola vett részt a megmérettetésen, a feladatok között fémekkel kapcsolatos kvíz és fémszerkezetek építése is szerepelt.

  2017.06.13.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek