Elhunyt Tóth László, A Szabadművelődés Háza egykori igazgatója

Életének 62. évében elhunyt Tóth László, a a Fehérvári Színjátszók Találkozójának megálmodója, aki a közművelődés területén végzett munkája mellett több verseskötet szerzője is volt. A Szabadművelődés Háza egykori igazgatóját Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. 2013. augusztus 10-én 12.30 órakor búcsúztatják a Béla úti temetőben.
2013.08.02. 11:30 |
Életének 62. évében elhunyt Tóth László. A Szabadművelődés Háza egykori igazgatóját Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. 2013. augusztus 10-én 12.30 órakor búcsúztatják a Béla úti temetőben. 
Életének 62. évében elhunyt Tóth László. A Szabadművelődés Háza egykori igazgatója 1975-től, rövid megszakítással a művelődési házban dolgozott. A Fehérvári Színjátszók Találkozójának (FESZT) megálmodója a közművelődés területén végzett munkája mellett több verseskötet szerzője is volt.
Tóth László János 1951-ben született. A Pécsi Tanárképző Főiskolán matematika-műszaki ismeretek és gyakorlatok szakos, általános iskolai tanár diplomát, majd az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karon művelődésszervező diplomát szerzett.
 
Első munkahelye a Velinszky László Ifjúsági és Úttörőház 1975-től 1981-ig. Ezt követően a Velinszky László Általános Iskolában tanított rövid ideig. A Szabadművelődés Háza jogelődjébe a Velinszky László Ifjúsági és Úttörőházba 1982-ben tért vissza, ahol 1983-tól igazgatóhelyettesi megbízást kapott.
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2003. augusztus 1-től bízta meg A Szabadművelődés Háza vezetésével, amelyet 2008. július 31-ig látott el. Leköszönését követően az intézményben dolgozott tovább.
 
A vezetői tevékenysége mellett lelkes támogatója és résztvevője volt a város, a megye és a régió amatőr színjátszó életének. A FESZT, azaz a Fehérvári Színjátszók Találkozójának egyik megálmodója volt. Számos találkozón vett részt az EZIS Színházzal (a korábbi Péntek 3 Tejátrum).
 
A székesfehérvári szkeptikus konferenciákat előadásait tartalmazó Szabadművelődési fóliánsok és a Költőnk és kora kiadvány szerkesztője, aki maga is írt, méghozzá verseket. Lánczos-Szekfű ösztöndíjasként három verseskötete jelent meg.
 
Tóth Lászlót Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. Búcsúztatására 2013. augusztus 10-én (szombaton) 12.30 órakor kerül sor a Béla úti temetőben.