Lipcsébe utaznak háromhetes szakmai gyakorlatra a Belvárosi I. István Középiskola diákjai

 Harminc székesfehérvári diák utazik háromhetes szakmai gyakorlatra Lipcsébe. A diákokat és kísérő tanáraikat a Városháza nagytanácstermében búcsúztatta Cser-Palkovics András polgármester pénteken. A Belvárosi I. István Középiskola ez év elején építészeti, egészségügyi, környezetvédelmi és közgazdasági szakterületre összesen négy pályázatot nyújtott be, amelyből a Tempus Közalapítvány hármat értékelt sikeresnek.
2012.08.31. 18:14 |
 Harminc székesfehérvári diák utazik háromhetes szakmai gyakorlatra Lipcsébe. A diákokat és kísérő tanáraikat a Városháza nagytanácstermében búcsúztatta Cser-Palkovics András polgármester pénteken. A Belvárosi I. István Középiskola ez év elején építészeti, egészségügyi, környezetvédelmi és közgazdasági szakterületre összesen négy pályázatot nyújtott be, amelyből a Tempus Közalapítvány hármat értékelt sikeresnek.
 
 A sikeres pályázatok miatt az egészségügyi és az építészeti szakterületen tanuló diákok 2012. szeptember 2-22. között szakmai gyakorlaton vehetnek részt Lipcsében. A környezetvédelmi szakterület tanulói pedig 2013 márciusában indulnak három hetes tanulmányútra. A Leonardo da Vinci mobilitási projekt keretében lehetőség nyílik arra, hogy a diákok külföldi szakmai gyakorlat ismerkedjenek meg más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével, továbbá elsajátítsanak olyan szakmai kompetenciákat, amelyek versenyképes tudást eredményeznek. A külföldi szakmai gyakorlatról europass bizonyítványt kapnak a fiatalok, ami jó referenciát jelenthet a későbbi munkahelykereséshez.
 
 Tóth Katalin, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatója elmondta: „A kiutazó két csoport, 15-15 diák az egészségügyi és az építészeti szakterületen folytatja tanulmányait Lipcsében. A projektben azok a fiatalok kerülhettek be, akik jó tanulók, szorgalmasak és rendszeresen részt vállalnak az iskola diákéletében. A diákok kiválasztása után a nyári időszakban belföldi felkészítőt tartottunk országismeret, német-angol nyelv, lélektan, munkavédelem és szakmai ismeretek témakörökben.”
 
 Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: „Büszke vagyok a programban részt vevő diákokra, hiszen Németországban hazánkat, ezen belül Székesfehérvár város ifjúságát is képviselik. Azt gondolom, hogy a mai kor kihívásainak úgy tudunk leginkább megfelelni, ha élethosszig képezzük magunkat. Nyitottak vagyunk, tájékozódunk, és mint bölcs elődeink, ha tehetjük, járjuk a világot és tapasztalatot szerzünk. Erre most - az iskola lelkes pedagógusainak köszönhetően – lehetőség is nyílik. Útravalóul azt kívánom, hogy a Lipcsében megszerzett tudást, hasznosan kamatoztassák majd itthon tanulmányaik és életük során! ”
 
 A Jáky József Tagintézmény 15 tanulója az épületek felújításakor és építésekor alkalmazott speciális technológiákat ismerheti meg, míg a Bugát Pál Tagintézmény 15 ápolónak tanuló diákja a német egészségügyi rendszerbe kaphat betekintést és szerezhet gyakorlatot a lipcsei kórházakban, egészségügyi intézményekben a három hét alatt. A tanulókat Hódos Jánosné, a Bugát Pál Szakközépiskola szakmai tagintézmény-vezető – helyettese és Barabás Mihályné nyelvtanár, valamint Pozsár Ágnes, a Jáky József Szakközépiskola építészeti szakmai tanára és Winter Mónika nyelvtanár kíséri el.

Közélet

 1. A Királyok Városából a Hűség Városába - elindult a Visszatolás 2017

  Gyalog indult el Fehérvárról Sopronba a GEO huszonkét hallgatója vasárnap, a selmeci diákhagyományokat ápoló „Visszatolás 2017” elnevezésű akció keretében. A Fehérvári Burschok Baráti Társasága a tervek szerint április 29-én érkezik meg a Hűség Városába egy obeliszket tolva.

  2017.04.23.
 2. Felemelő pillanatokkal folytatódott a Fehérvári Ének Kórustalálkozó

  Kilenc énekkar kétszázötven tagja dalolja be a várost egészen vasárnapig a Fehérvári Ének Nemzetközi Kórustalálkozón. A szombati nap legszebb gesztusával a holland Academy of Vocal Arts kórusa állt elő, akik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett kórushangversenyen arra kérték a többi kórust, hogy énekeljék el közösen a magyar Himnuszt.

  2017.04.22.
 3. Gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójára emlékeztek

  Gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést Sárpentelén, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom sírkertjében. A magyar vadászati kultúra kimagasló alakja kalandos élete során bejárta Afrikát, Indiát, Alaszkát és Európát. Vadászkönyvtára Magyarország legjelentősebb vadászati szakkönyvgyűjteménye, mely a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

  2017.04.22.
 4. Szent György-nap a kórházban - nyolc új főorvost neveztek ki

  Idén is a Szent György-napi ünnepségen köszönte meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetése és alapítványa az egészségügyi intézmény dolgozóinak munkáját. Ebben az évben 21 kitüntetést adtak át az ünnepségen, ezen kívül 8-an főorvosi, 6-an pedig adjunktusi kinevezésben részesültek.

  2017.04.21.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek