Koronás Park kicsiknek és nagyoknak ingyenes wifivel és okostelefon alkalmazásokkal

 A Koronás Park jelentős része megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése pedig a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. QR kódok lesznek a különböző játékokon és ingyenes wifi is lesz azért, hogy a látogatók elérhessék az okostelefonra készített fehérvári játékos alkalmazásokat.
2012.08.22. 16:48 |
 A Koronás Park jelentős része megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése pedig a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. QR kódok lesznek a különböző játékokon és ingyenes wifi is lesz azért, hogy a látogatók elérhessék az okostelefonra készített fehérvári játékos alkalmazásokat.
  Dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, nagyon régóta téma a hogyan is lehet a volt Vidámpark területét a legjobban közösségi célokra hasznosítani. Próbáltunk egy olyan pályázatot elkészíteni mely abból indul ki, hogy a város történelmi múltját meg tudjuk mutatni. Alapvetően a gyermekes családokat szólítja meg majd a park, de olyan szép környezetet tudunk remélhetőleg kialakítani, melyet az idősebb korosztály is látogat. „Bízom abban, hogy sikerre tudjuk vinni a programot és megszűnik egy városi szégyenfolt illetve turisztikai látványosságként is egy nagyon szép terület jöhet létre. Azt hiszem, ez egy olyan pályázat, amelynek megvalósítása egy jó közösségi ügy, amelynek támogatására partnerséget kértem Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési, valamint Gyóni András, Knizse Gyula és Szigli István önkormányzati képviselőktől.”
A pályázat részleteit Batáry Regina, a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájának vezetője ismertette. Mint elhangzott: A „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban” című pályázaton indul el Székesfehérvár Önkormányzata. A beadásra kerülő projekt becsült megvalósítási költsége 352,5 millió forint, amelyet teljes egészében a pályázati támogatásból szeretnének biztosítani. A „Koronás Park” 1,8 hektáros területen valósulna meg a volt Vidámpark területén, olyan egységet alkotva a Rózsaligettel és a Csónakázó-tóval, amely a város szívében, mégis zöldövezetben nyújt kikapcsolódási lehetőséget.
 Batári Regina elmondta, hogy a park mintegy 85 százaléka megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. A park központjában egy nagyobb FehérVÁR épül, amiben mind a kicsik, mind pedig a nagyok jól érzik majd magukat és játékosan tudnak tanulni. A vár mellett lesz egy koronázó domb is ez alatt pedig különböző átjáró alagutak. A lovagi torna részen is olyan eszközöket építenek majd, melyek imitálják a történelmi eseményeket. A játszóelemek mellett például QR kódos táblák is lesznek és ingyenes wifi szolgáltatás is lesz a park egész területén. Mindez azért, hogy a játékokat ki lehessen majd egészíteni az okostelefonra készített fehérvári alkalmazásokkal. A park attrakcióit a Tourinform Iroda és a Szabadművelődés Háza állítja majd össze. Ha nyertes lesz a pályázat akkor a tervek szerint egy éven belül elkészül majd a beruházás.
  Vargha Tamás országgyűlési képviselő a Fejér megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy ez az izgalmas park nem csak a fehérvári gyerekek körében, hanem egész Fejér megyében is népszerű lesz majd. Törő Gábor országgyűlési képviselő is támogatásáról biztosította a beruházást, mely a város turizmusát is segíti, illetve a környék kistelepüléseinek a fellendülését is szolgálja. Szigli István önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy a volt Vidámpark területét sikerülhet olyan módon rendbetenni, hogy az a környéken élőknek is javítja az életminőségét. Kiemelte, hogy a környéken új parkolóhelyeket is kialakítanak az igazán színvonalas park mellett. Knizse Gyula önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy végre történik valami a területtel és rendeződhet a további sorsa. Mint mondta az ottélők is régóta kérték ezt. Kiemelte, hogy a tervezőknek sikerült a Királyi Séta projektből átemelni több várhatóan sikeres elemeket. Bizodalmát fejezte ki, hogy mihamarabb megépülhet a park.
 
Gyóni András önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy ebből a rendetlen zűrzavaros helyből egy rendezett koronás park lesz. Mint mondta „történelemtanárként is örülök, hogy a gyerekeknek is könnyebb lesz a helyi történelemtanítás. Biztos vagyok abban, hogy ha a felsősökkel kimegyünk majd a parkba, akkor fel tudjuk eleveníteni a város történelmének főbb állomásait, így képviselőként és tanárként is nagyon örülök a fejlesztésnek.”

Városfejlesztés

 1. XXI. századi körülmények az új középiskolai campusban

  Új, 21. századi infrastrukturális lehetőségek várják négy fehérvári oktatási intézmény tanulóit és pedagógusait 2020 szeptemberétől a középiskolai campusnak köszönhetően. A hatalmas, mintegy 35 ezer négyzetméteres épületegyüttes engedélyes tervei őszre elkészülnek, 2018 második felétől pedig a kivitelezési munkák is elindulhatnak. A munkálatokra 15, 8 milliárd forint áll rendelkezésre.

  2017.05.24.
 2. Elkészült a fül-orr-gégészet műtőblokkjának felújítása a kórházban

  Székesfehérvár mintegy 50 millió forintos támogatásával újították fel a Szent György Kórházban a fül-orr-gégészet műtőblokkját. Ezzel mintegy felére csökkken az osztályon a várólista. A megújult épületrészben a hatósági átvétel után kezdődhetnek el a műtétek.

  2017.05.22.
 3. Elkészült az Akácfa utca új aszfaltburkolata Alsóvárosban

  Közel 24 millió forintos beruházással újult meg az Akácfa utca útburkolata Alsóvárosban. A mintegy 290 méter hosszú útszakaszon a burkolat elhasználódása, süllyedések és kopások miatt volt szükség a burkolatának felújítására. Az elmúlt tél rendkívül fagyos időjárása miatt néhány szakaszon a teljes pályaszerkezetet is ki kellett cserélni.

  2017.05.18.
 4. Június 6-án kezdődik a munka - lakossági fórum a Ligetsor felújításáról

  Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a Ligetsor felújításáról. A munka június 6-án kezdődik és három szakaszban építik újra az utat. Kicserélnek egy 110 éves főnyomócsövet, a gravitációs szennyvízvezetéket, csapadékvíz elvezetést építenek, körforgalom lesz a Bregyó köznél, kerékpárút és megannyi parkoló is létesül, illetve közösségi teret alakítanak ki az iskola előtt. A munka egy évig tart.

  2017.05.17.
 1. Májusban megkezdődnek a Ligetsor felújítási munkálatai

  Csütörtökön délelőtt a Koronás Parkban tartott sajtótájékoztató keretében került sor a munkaterület átadására, így még ebben a hónapban megkezdheti a kivitelező cég a Ligetsor felújítási munkálatait. Megújul az útburkolat, a csapadékvíz elvezetés rendszere, parkolók létesülnek, járdák építésével kedvezőbbé válik a gyalogosforgalom, biciklis sávot alakítanak ki és körforgalom is létesül.

  2017.05.11.
 2. Elkészült az új tér a Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt

  Az iskola előtti útszakasz forgalmi rendje megváltozott, az átmenő forgalom megszűnt, míg az iskola előtti terület igazi közösségi tér lett színes térkővel, fákkal, növényágyakkal és kerékpártárolóval. A mintegy 14,5 millió forintos beruházás a legjelentősebb fejlesztés a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő iskolában a két éve kezdődött homlokzati felújítást követően.

  2017.05.08.
 3. Újabb 33 parkolóhely készült el Vízivárosban

  Elkészültek a Budai út 94-98-100. számú panelházak mögötti új, illetve felújított parkolóhelyek, ezúttal 33 új parkolót adtak át és elkészült 11 parkoló felújítása is. Összesen 155 új parkolóval bővült a vízivárosi parkolóhelyek száma 2015 óta. A teljes beruházás közel 80 millió forintból valósult meg és magában foglalta a parkosítást, padok elhelyezését és mintegy 86 fa kiültetését is.

  2017.05.08.
 4. Lakossági fórum a Cserepes köz mellé tervezett társasházról

  Lakossági fórumot tartottak szerdán délután a Bory Jenő Általános Iskolában a Cserepes köz mellé tervezett 46 lakásos társasházzal kapcsolatban. A ház legnagyobb magassága 12.5 méter lesz és 69 parkolóhely, köztük 50 állásos mélygarázs épül, melybe a Bakony utca felől lehet majd behajtani. A Cserepes köz mellett épül egy nagyobb játszótér is, továbbá park és parkolóépítés is kezdődik a Jancsár csatorna mellett, melynek medrét is kitisztítják hamarosan.

  2017.05.04.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek