Koronás Park kicsiknek és nagyoknak ingyenes wifivel és okostelefon alkalmazásokkal

 A Koronás Park jelentős része megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése pedig a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. QR kódok lesznek a különböző játékokon és ingyenes wifi is lesz azért, hogy a látogatók elérhessék az okostelefonra készített fehérvári játékos alkalmazásokat.
2012.08.22. 16:48 |
 A Koronás Park jelentős része megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése pedig a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. QR kódok lesznek a különböző játékokon és ingyenes wifi is lesz azért, hogy a látogatók elérhessék az okostelefonra készített fehérvári játékos alkalmazásokat.
  Dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, nagyon régóta téma a hogyan is lehet a volt Vidámpark területét a legjobban közösségi célokra hasznosítani. Próbáltunk egy olyan pályázatot elkészíteni mely abból indul ki, hogy a város történelmi múltját meg tudjuk mutatni. Alapvetően a gyermekes családokat szólítja meg majd a park, de olyan szép környezetet tudunk remélhetőleg kialakítani, melyet az idősebb korosztály is látogat. „Bízom abban, hogy sikerre tudjuk vinni a programot és megszűnik egy városi szégyenfolt illetve turisztikai látványosságként is egy nagyon szép terület jöhet létre. Azt hiszem, ez egy olyan pályázat, amelynek megvalósítása egy jó közösségi ügy, amelynek támogatására partnerséget kértem Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési, valamint Gyóni András, Knizse Gyula és Szigli István önkormányzati képviselőktől.”
A pályázat részleteit Batáry Regina, a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájának vezetője ismertette. Mint elhangzott: A „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban” című pályázaton indul el Székesfehérvár Önkormányzata. A beadásra kerülő projekt becsült megvalósítási költsége 352,5 millió forint, amelyet teljes egészében a pályázati támogatásból szeretnének biztosítani. A „Koronás Park” 1,8 hektáros területen valósulna meg a volt Vidámpark területén, olyan egységet alkotva a Rózsaligettel és a Csónakázó-tóval, amely a város szívében, mégis zöldövezetben nyújt kikapcsolódási lehetőséget.
 Batári Regina elmondta, hogy a park mintegy 85 százaléka megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. A park központjában egy nagyobb FehérVÁR épül, amiben mind a kicsik, mind pedig a nagyok jól érzik majd magukat és játékosan tudnak tanulni. A vár mellett lesz egy koronázó domb is ez alatt pedig különböző átjáró alagutak. A lovagi torna részen is olyan eszközöket építenek majd, melyek imitálják a történelmi eseményeket. A játszóelemek mellett például QR kódos táblák is lesznek és ingyenes wifi szolgáltatás is lesz a park egész területén. Mindez azért, hogy a játékokat ki lehessen majd egészíteni az okostelefonra készített fehérvári alkalmazásokkal. A park attrakcióit a Tourinform Iroda és a Szabadművelődés Háza állítja majd össze. Ha nyertes lesz a pályázat akkor a tervek szerint egy éven belül elkészül majd a beruházás.
  Vargha Tamás országgyűlési képviselő a Fejér megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy ez az izgalmas park nem csak a fehérvári gyerekek körében, hanem egész Fejér megyében is népszerű lesz majd. Törő Gábor országgyűlési képviselő is támogatásáról biztosította a beruházást, mely a város turizmusát is segíti, illetve a környék kistelepüléseinek a fellendülését is szolgálja. Szigli István önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy a volt Vidámpark területét sikerülhet olyan módon rendbetenni, hogy az a környéken élőknek is javítja az életminőségét. Kiemelte, hogy a környéken új parkolóhelyeket is kialakítanak az igazán színvonalas park mellett. Knizse Gyula önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy végre történik valami a területtel és rendeződhet a további sorsa. Mint mondta az ottélők is régóta kérték ezt. Kiemelte, hogy a tervezőknek sikerült a Királyi Séta projektből átemelni több várhatóan sikeres elemeket. Bizodalmát fejezte ki, hogy mihamarabb megépülhet a park.
 
Gyóni András önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy ebből a rendetlen zűrzavaros helyből egy rendezett koronás park lesz. Mint mondta „történelemtanárként is örülök, hogy a gyerekeknek is könnyebb lesz a helyi történelemtanítás. Biztos vagyok abban, hogy ha a felsősökkel kimegyünk majd a parkba, akkor fel tudjuk eleveníteni a város történelmének főbb állomásait, így képviselőként és tanárként is nagyon örülök a fejlesztésnek.”

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek