Elindult az Alba Ipari Zóna településrendezési terveinek módosítása

 Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja az érintetteket, hogy a település területének egy részét, az ún. Alba Ipari Zóna gazdasági területére és az Alba Ipari Zóna IV. ütemét magába foglaló „Budai kapu”gazdasági területére vonatkozó helyi településrendezési terveinek módosítását elindította.
Részletek a cikkben!
2012.08.21. 11:56 |
 A városrendezési tervek az egyes ingatlantulajdonosok építési jogai mellett a közösségi érdekképviseletet is el kell látni. Jogszabály írja elő számunkra a városrendezési tervek és módosítások elhatározásának tudomásra hozatalát és az érintett lakosság, szervezetek,érdek képviseleti szervek véleménynyilvánítási lehetőségét.
 
 Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvényben foglaltaknak megfelelően a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja az érintetteket, hogy a település területének egy részét, az ún. Alba Ipari Zóna gazdasági területére és az Alba Ipari Zóna IV. ütemét magába foglaló „Budai kapu”gazdasági területére vonatkozó helyi településrendezési terveinek módosítását elindította.
 
A településrendezés alá vont terület:
 
A településrendezés célja és várható hatása: A településrendezés alá vont területen jelentkezett új fejlesztői és tulajdonosi igények alapján és figyelembevételével a rendezés alá vont terület belső úthálózatának és kapcsolatainak felülvizsgálata, az úthálózat által kiszolgált területek/telkek struktúrájának és használatának felülvizsgálata, valamint az új fejlesztői és tulajdonosi igények összehangolása a hatályos jogszabályi környezettel, a szakmai szervek, szervezetek elvárásaival.
 
 Fentiekkel kapcsolatban 2012.szeptember 7-ig írásban észrevétel tehető a otvos.ildiko@pmhiv.szekesfehervar.hu e-címen, vagy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Hivatala Főépítészi Irodájának címzett levélben.
 
 

Közlemények

 1. Kedden lesz az '56-os utcaszínház Székesfehérváron

  A kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmaradt a hétfőn 16 órára meghirdetett A tűz csiholói utcaszínházi előadás, melyet kedden 16:45-kor  adnak elő a Városház téren a fehérvári fiatalok. Az október 23-i nemzeti ünnep tiszteletére néma koszorúzást tartottak a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél.

  2017.10.23.
 2. "Székesfehérvár történeti központja 2017" - pályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata kiemelt figyelmet fordít a fiatal építészgenerációra: feladatának tekinti, hogy segítse az értékfelismerést, a tehetségek szakmai előmenetelét, ezért idén már ötödik alkalommal hirdet pályázatot a fiatal (40 év alatti) építészek számára.

  2017.10.19.
 3. Lezárják pénteken a Budai út - József Attila - Deák Ferenc utcák csomópontját

  Már pénteken délelőtt elkezdődnek az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó megemlékezések. Rendezvény lesz az ’56-osok terén is, emiat 8.15 órától 10.30 óráig teljes szélességében lezárják a Budai út – József Attila utca – Deák Ferenc utca csomópontját. Az országos, regionális és helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és több megállóhely kimarad.

  2017.10.19.
 4. Közmeghallgatást tartanak jövő pénteken a Városházán

  Jövő pénteken tartanak Közmeghallgatást a Városházán: a Modern Városok Program fejlesztéseiről és a helyi, a parkolóépítést, a kerékpárutakat és a lakásszövetkezeti működést érintő közügyekről. A városban élőket foglalkoztató témákkal kapcsolatban a polgármester online fogadóóráján, a Facebook-on, november 6-án is lehet kérdéseket feltenni.

  2017.10.12.
 1. Forgalomkorlátozások a Pozsonyi út felújítása miatt – kezdődik a kivitelezés

  A forgalomkorlátozások kiépítésével szerdán elkezdődött a Pozsonyi út alsó szakaszának régóta várt felújítása. A beruházás miatt – várhatóan szerdán délutántól - ideiglenes tereléseket és lezárásokat vezetnek be. Az útszakasz teljes felújítása még idén elkészül.

  2017.10.11.
 2. Szombattól lehet égetni - ne füstöljük tele a várost!

  Szombattól egy héten keresztül lehet avart és növényi hulladékot égetni. VASÁRNAP TILOS az égetés, továbbá tilos tüzet gyújtani az erdőkben és a fásítások mellett is! Aki éget próbálja meg úgy tenni, hogy ne füstölje tele a környéket!

  2017.10.10.
 3. Csőtörés - újra zavartalanul működik az uszoda!

  Csőtörés miatt be kellett zárni csütörtökön reggel az uszodát. Egy tűzcsaphoz vezető cső hibásodott meg, ami miatt el kelllett zárni a vizet az intézményben. A Városgondnokság azonnal megkezdte a javítást, de néhány órán keresztül így is zárva volt az uszoda. A csütörtök délutáni edzések már a szokásos rendben zajlanak majd!

  2017.10.05.
 4. Lakossági fórum hétfőn a Vizivárosban - a tervezett fejlesztésekről is szó lesz

  Lakossági fórumot tart október 9-én, hétfőn dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője. Az eseményen Víziváros fejlesztéséről, befejezett és tervezett beruházásairól lesz szó. Szeretettel várják a városrész lakóit, vállalkozóit és intézményeinek képviselőit.

  2017.10.04.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek