Elindult az Alba Ipari Zóna településrendezési terveinek módosítása

 Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja az érintetteket, hogy a település területének egy részét, az ún. Alba Ipari Zóna gazdasági területére és az Alba Ipari Zóna IV. ütemét magába foglaló „Budai kapu”gazdasági területére vonatkozó helyi településrendezési terveinek módosítását elindította.
Részletek a cikkben!
2012.08.21. 11:56 |
 A városrendezési tervek az egyes ingatlantulajdonosok építési jogai mellett a közösségi érdekképviseletet is el kell látni. Jogszabály írja elő számunkra a városrendezési tervek és módosítások elhatározásának tudomásra hozatalát és az érintett lakosság, szervezetek,érdek képviseleti szervek véleménynyilvánítási lehetőségét.
 
 Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvényben foglaltaknak megfelelően a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja az érintetteket, hogy a település területének egy részét, az ún. Alba Ipari Zóna gazdasági területére és az Alba Ipari Zóna IV. ütemét magába foglaló „Budai kapu”gazdasági területére vonatkozó helyi településrendezési terveinek módosítását elindította.
 
A településrendezés alá vont terület:
 
A településrendezés célja és várható hatása: A településrendezés alá vont területen jelentkezett új fejlesztői és tulajdonosi igények alapján és figyelembevételével a rendezés alá vont terület belső úthálózatának és kapcsolatainak felülvizsgálata, az úthálózat által kiszolgált területek/telkek struktúrájának és használatának felülvizsgálata, valamint az új fejlesztői és tulajdonosi igények összehangolása a hatályos jogszabályi környezettel, a szakmai szervek, szervezetek elvárásaival.
 
 Fentiekkel kapcsolatban 2012.szeptember 7-ig írásban észrevétel tehető a otvos.ildiko@pmhiv.szekesfehervar.hu e-címen, vagy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Hivatala Főépítészi Irodájának címzett levélben.