Siratóénekből a végére örömóda: fordított az újonc ellen a Vidi

Nem sokon múlt, hogy újabb pontokat hullajtson el itthon a Videoton, de a meccs hajrájában sikerült megingatni az elfáradó Egert. Kínkeserves győzelem lett tehát a főpróba a Trabzonspor elleni Európa-liga meccsre, amelyet jövő csütörtökön játszik majd a Vidi.
2012.08.19. 18:32 |
Nem sokon múlt, hogy újabb pontokat hullajtson el itthon a Videoton, de a meccs hajrájában sikerült megingatni az elfáradó Egert. Kínkeserves győzelem lett tehát a főpróba a Trabzonspor elleni Európa-liga meccsre, amelyet jövő csütörtökön játszik majd a Vidi.
 
Nem tudni, hogy a hazai pályán korábban elvesztegetett öt pont után akart biztosra menni Paulo Sousa, vagy a meccsritmus szempontjából találta ideálisnak, ha a csütörtöki nemzetközi erőpróba előtt tűzben tartja fiait, mindenesetre ezúttal szinte alapcsapatával állt fel az újonc Eger ellen. Bozsovics - Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira - Tóth, Renato - Gyurcsó, Sándor, Oliveira - Nikolics összetételben kezdett a Vidi, s persze fontos változás volt, hogy az egy meccsről eltiltott portugál tréner nem ülhetett a kispadon. Fegyelmezetten védekeztek a vendégek, az első negyed órában csak Tóth Balázs fölé zúgó lövését jegyezhettük fel - illetve egy "szokásos" büntető-gyanús esetet, de Oliveira hiába esett el a tizenhatoson belül... Sőt, a 23. percben ugyanő már sárgát kapott egy hasonló szituban, ezúttal sem volt népszerű ember a játékvezető Sóstón. Tíz perccel később Nikolics és Oliveira egymást zavarta a kapuhoz közel, aztán végre Brachi eltalálta a kaput, de Sztankó védett. Igazi gólhelyzet nem akadt 45 perc alatt.
A második félidőre a szűrő Tóth Balázs helyett a támadó középpályás Kovács István érkezett a Vidibe, tényleg nem ez volt az a meccs, ahol kockázatosnak tűnt volna egy ilyen húzás. Az 50. percben 8-0 volt a szögletarány... Hat perccel később pedig 0-1 az eredmény, ami minimum hihetetlennek tűnt, pedig igaz volt: a csereember Németh remek labdáját Koós váltotta gólra. Válaszként azonnal érkezett Torghelle, aki kapufával nyitott. Újabb egri kontra: Koós Bozsovicsba lőtte a ziccert, a szögletből kapufát fejeltek a vendégek (ebben is benne volt a Vidi-kapus bravúrja) - eseménydús percek voltak... Legközelebb a 73. percben hördülhettünk fel, Kovács lövése járt közel a kapuhoz. A hazai térfélen látogatóban is alig fordult meg a labda, erejével is elkészülni látszott a hősiesen védekező Eger. Öt perccel a vége előtt Gyurcsó jó lövése után Walter "eltörte" a kapusról kipattanó labdát. Majd végre megtört az átok: Torghelle fejelt négy méterről Walter beadása után a kapuba. A hosszabbításban pedig a győztes gól is megérkezett, egy Nikolics-11-es formájában. Sokáig úgy tűnt, kínos blama lesz, a végére azonban csak megszerezte a kötelező győzelmet a Vidi.