Siratóénekből a végére örömóda: fordított az újonc ellen a Vidi

Nem sokon múlt, hogy újabb pontokat hullajtson el itthon a Videoton, de a meccs hajrájában sikerült megingatni az elfáradó Egert. Kínkeserves győzelem lett tehát a főpróba a Trabzonspor elleni Európa-liga meccsre, amelyet jövő csütörtökön játszik majd a Vidi.
2012.08.19. 18:32 |
Nem sokon múlt, hogy újabb pontokat hullajtson el itthon a Videoton, de a meccs hajrájában sikerült megingatni az elfáradó Egert. Kínkeserves győzelem lett tehát a főpróba a Trabzonspor elleni Európa-liga meccsre, amelyet jövő csütörtökön játszik majd a Vidi.
 
Nem tudni, hogy a hazai pályán korábban elvesztegetett öt pont után akart biztosra menni Paulo Sousa, vagy a meccsritmus szempontjából találta ideálisnak, ha a csütörtöki nemzetközi erőpróba előtt tűzben tartja fiait, mindenesetre ezúttal szinte alapcsapatával állt fel az újonc Eger ellen. Bozsovics - Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira - Tóth, Renato - Gyurcsó, Sándor, Oliveira - Nikolics összetételben kezdett a Vidi, s persze fontos változás volt, hogy az egy meccsről eltiltott portugál tréner nem ülhetett a kispadon. Fegyelmezetten védekeztek a vendégek, az első negyed órában csak Tóth Balázs fölé zúgó lövését jegyezhettük fel - illetve egy "szokásos" büntető-gyanús esetet, de Oliveira hiába esett el a tizenhatoson belül... Sőt, a 23. percben ugyanő már sárgát kapott egy hasonló szituban, ezúttal sem volt népszerű ember a játékvezető Sóstón. Tíz perccel később Nikolics és Oliveira egymást zavarta a kapuhoz közel, aztán végre Brachi eltalálta a kaput, de Sztankó védett. Igazi gólhelyzet nem akadt 45 perc alatt.
A második félidőre a szűrő Tóth Balázs helyett a támadó középpályás Kovács István érkezett a Vidibe, tényleg nem ez volt az a meccs, ahol kockázatosnak tűnt volna egy ilyen húzás. Az 50. percben 8-0 volt a szögletarány... Hat perccel később pedig 0-1 az eredmény, ami minimum hihetetlennek tűnt, pedig igaz volt: a csereember Németh remek labdáját Koós váltotta gólra. Válaszként azonnal érkezett Torghelle, aki kapufával nyitott. Újabb egri kontra: Koós Bozsovicsba lőtte a ziccert, a szögletből kapufát fejeltek a vendégek (ebben is benne volt a Vidi-kapus bravúrja) - eseménydús percek voltak... Legközelebb a 73. percben hördülhettünk fel, Kovács lövése járt közel a kapuhoz. A hazai térfélen látogatóban is alig fordult meg a labda, erejével is elkészülni látszott a hősiesen védekező Eger. Öt perccel a vége előtt Gyurcsó jó lövése után Walter "eltörte" a kapusról kipattanó labdát. Majd végre megtört az átok: Torghelle fejelt négy méterről Walter beadása után a kapuba. A hosszabbításban pedig a győztes gól is megérkezett, egy Nikolics-11-es formájában. Sokáig úgy tűnt, kínos blama lesz, a végére azonban csak megszerezte a kötelező győzelmet a Vidi.

Sport

 1. Hibátlan mérleggel zárta az alapszakaszt a Fehérvár Enthroners

  Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Cowbells 2 ellen küzdött az újabb győzelemért a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson remek hazai akciókat és elsöprő fehérvári sikert láthatott a több mint 2000 fős közönség. Az Enthroners mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 58-0-ra győzött a fővárosi csapat ellen.

  2017.05.28.
 2. Ezüstérmes a Videoton - a Honvéd nyerte az aranycsatát

  Küzdelmes, sokszor kapkodó mérkőzésen Eppel góljával legyőzte a Budapest Honvéd a Videotont a labdarúgó NBI utolsó fordulójában. A Vidi hiába kezdte lendületesen a mérkőzést nem tudta felőrölni a fővárosiakat. A több mint nyolcezer néző elképesztő hangulatot teremtett a Bozsik stadionban, ahol a Vidinek győznie kellett volna az aranyéremhez. Budapest Honvéd - Videoton 1-0 (0-0)

  2017.05.27.
 3. Végig vezetve vette vissza a pályaelőnyt az Alba

  Lépéskényszerbe került az Alba Fehérvár, miután hazai pályán kikapott a Zalaegerszegtől: mindenképpen nyernie kellett idegenben egy meccset. Ezt a lehető leghamarabb, az elődöntő második találkozóján megtették Lóránt Péterék, mert jó dobóformát mutatva, a meccset végig kézben tartva visszavágtak a zalaiaknak. Az Albából hatan is tíz pont fölé jutottak és ezúttal a triplákat is a mieink dobták hatékonyabban. Az állás 1-1, folytatás kedden Fehérváron.

  2017.05.26.
 4. Józsa Dávid és Siági Istvánné Varga Vera kapta idén a „Székesfehérvár Sportjáért” díjakat

  Józsa Dávid vitorlázó műrepülő és Siági Istvánné Varga Vera mű- és szinkronkorcsolya edző kapta idén a Székesfehérvár Közgyűlése által odaítélt „Székesfehérvár Sportjáért” díjat. Az elismeréseket a díjazottaknak ma reggel adta át a közgyűlésen a város polgármestere.

  2017.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak