Befejezés előtt a Tárnok - Székesfehérvár vonalszakasz átépítése

 Tárnok-Székesfehérvár közötti vasúti vonalszakasz átépítési munkálatainak jelentős része készült el az elmúlt hónapokban, a teljes projekt készültsége 93%-os. A felújított vonalszakaszon a vonatok 120 km/h sebességgel közlekednek, ennek köszönhetően jelentősen csökkentek a késések a Budapest – Székesfehérvár vonalon. Az Ódinnyés - Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg már csak a tereprendezés van hátra.
2012.07.04. 16:09 |
Tárnok-Székesfehérvár közötti vasúti vonalszakasz átépítési munkálatainak jelentős része készült el az elmúlt hónapokban, a teljes projekt készültsége 93%-os. A felújított vonalszakaszon a vonatok 120 km/h sebességgel közlekednek, ennek köszönhetően jelentősen csökkentek a késések a Budapest – Székesfehérvár vonalon. Az Ódinnyés - Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg már csak a tereprendezés van hátra.
Martonvásár állomáson az új gyalogos aluljáró műszaki átadása lezajlott, a MÁV Zrt. az utasforgalom számára megnyitotta. Így a peronok véglegesítése is megtörtént, az ideiglenes átjárást megszüntették. Az új P+R parkoló engedélye rendelkezésre áll, az építkezés megkezdődött, befejezése 2012. II. félévére várható. Elkészült az új, 50 férőhelyes kerékpártároló. Az ideiglenes parkolót a felvételi épület melletti területen, az új zajvédő fal mentén alakították ki.
 
Kápolnásnyék állomáson elkészült a vágányhálózat átépítése, a vonatok az új vágányokon, az új magasperonok mellett állnak meg. Az új közúti aluljáró elkészült, a gyalogos forgalom számára május 2-ától nyitva áll. Az új aluljáró megnyitásával lehetőség volt a peronok és a zajvédő falak véglegesítésére is. Az állomás teljes körű átadása 2012. júliusban megtörténik.
 
Gárdony állomáson Az új gyalogos aluljáró elkészült, a forgalomba helyezés lezárult. Az aluljárót a gyalogosok a peron és a tópart megközelítésére is igénybe vehetik. Üzemelnek a peronokra vezető liftek. Az állomás felújítása elkészült, a műszaki átadás május 30-án megkezdődött.
 
Agárd megállóhelyen a meglévő gyalogos aluljáró felújítása, átalakítása liftes aluljáróvá elkészült. A megállóhelyi épület elkészült, használatba vétele megtörtént.
 
Az Ódinnyés – Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg tereprendezés, árokrendezés van folyamatban. Az átépült vágányokon a vonatok 100 km/h sebességgel közlekednek. Augusztusra várható a sebesség 120 km/h-ra növelése. Befejeződött a Velencei-tó lefolyását biztosító Kajtor-csatorna műtárgyának átépítése is. Székesfehérváron a Takarodó úti gyalogos felüljáró felújítása elkészült, a műszaki átadás 2011 decemberében megtörtént.

Gazdaság

 1. 268 milliós fejlesztés a Karsai Alba Kft-nél

  Több mint százmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a nagyvállalati beruházási támogatás keretében a Karsai Alba Kft. 286 millió forintos kapacitásbővítő fejlesztéséhez. A 100 százalékban magyar tulajdonú Karsai Alba Kft. 170 dolgozót foglalkoztat.

  2017.05.27.
 2. Több mint egymilliárdból fejleszt fedélzeti eszközöket autókba az Albacomp

  Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. 1 milliárd forint összköltséget meghaladó innovációs fejlesztés keretében gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszközt és kommunikációs rendszert fejleszt, amihez 678,85 millió forint uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban.

  2017.05.26.
 3. Székesfehérvár igényeihez illeszkedő kutatások a Corvinuson

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében nyert el 327 millió forint értékű támogatást a Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusa. A 2020-ig tartó projekt fókuszpontjában az üzleti, a közszolgáltató és a társadalmi hálózatok állnak. A programban részt vevő kutatók olyan alkalmazott kutatásokat végeznek majd, amelyek szorosan illeszkednek Székesfehérvár igényeihez.

  2017.05.23.
 4. Ötlet, forrás, innováció - komplex segítség a vállalkozásoknak

  A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, több mint 12 éve vesz részt a helyi és a régióban működő vállalkozások életében, amelyek innovatív fejlesztési elképzelésekkel, termékekkel és szolgáltatásokkal kívánják piaci pozíciójukat erősíteni, bővíteni.

  2017.05.22.
 1. Kihelyezett igazgatói értekezlet a Szent István Szakképző Iskolában

  Kihelyezett igazgatói értekezletet rendezett a Földművelésügyi Minisztérium kedden, Székesfehérváron, a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. A szakmai napon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara dunántúli szervezeteinek vezetői és oktatási intézmények igazgatói találkoztak. A résztvevők a konferencia mellett az intézmény tangazdaságába is ellátogattak.

  2017.05.16.
 2. Az "Év Gyára 2016" címet kapott a fehérvári Adu Alba Kft.

  A díj kitüntetettje a 3 milliárd forint alattiban a csomagolóanyag-gyártó székesfehérvári Adu Alba Kft. lett. 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában az ipari automatizálással foglalkozó Aventics Hungary Kft., a 3-10 milliárd forint közöttiben pedig a lakástextilgyártással foglalkozó Naturtex Kft.

  2017.05.15.
 3. Idén is Fehérváron rendezte gazdakonferenciáját a Hungrana

  A 104 éves múlttal rendelkező, szabadegyházi telephelyű kukorica feldolgozó vállalat idén is megrendezte a hagyományos Hungrana Gazdakonferenciát, amelynek helyszíne ebben az esztendőben is a székesfehérvári MKOSZ Csarnok volt. A rangos szakmai előadókat felvonultató szerdai szakmai esemény tematikája az áramlás, a fejlődés és a megújulás témái köré épült és nagy érdeklődés övezte a szakma részéről.

  2017.05.10.
 4. Ön választ, mi segítünk – a Jancsárkert nyerte el a támogatást

  A Tesco Magyarország idén is meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” című, civil szervezeteket segítő programját. A fehérvári régióban a második fordulóba három civil szervezet jutott be, közülük a legtöbb szavazatot a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól. Az egyesület a támogatásból szervezi meg a május 27-i Egészségpiacot.

  2017.05.05.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek