Befejezés előtt a Tárnok - Székesfehérvár vonalszakasz átépítése

 Tárnok-Székesfehérvár közötti vasúti vonalszakasz átépítési munkálatainak jelentős része készült el az elmúlt hónapokban, a teljes projekt készültsége 93%-os. A felújított vonalszakaszon a vonatok 120 km/h sebességgel közlekednek, ennek köszönhetően jelentősen csökkentek a késések a Budapest – Székesfehérvár vonalon. Az Ódinnyés - Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg már csak a tereprendezés van hátra.
2012.07.04. 16:09 |
Tárnok-Székesfehérvár közötti vasúti vonalszakasz átépítési munkálatainak jelentős része készült el az elmúlt hónapokban, a teljes projekt készültsége 93%-os. A felújított vonalszakaszon a vonatok 120 km/h sebességgel közlekednek, ennek köszönhetően jelentősen csökkentek a késések a Budapest – Székesfehérvár vonalon. Az Ódinnyés - Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg már csak a tereprendezés van hátra.
Martonvásár állomáson az új gyalogos aluljáró műszaki átadása lezajlott, a MÁV Zrt. az utasforgalom számára megnyitotta. Így a peronok véglegesítése is megtörtént, az ideiglenes átjárást megszüntették. Az új P+R parkoló engedélye rendelkezésre áll, az építkezés megkezdődött, befejezése 2012. II. félévére várható. Elkészült az új, 50 férőhelyes kerékpártároló. Az ideiglenes parkolót a felvételi épület melletti területen, az új zajvédő fal mentén alakították ki.
 
Kápolnásnyék állomáson elkészült a vágányhálózat átépítése, a vonatok az új vágányokon, az új magasperonok mellett állnak meg. Az új közúti aluljáró elkészült, a gyalogos forgalom számára május 2-ától nyitva áll. Az új aluljáró megnyitásával lehetőség volt a peronok és a zajvédő falak véglegesítésére is. Az állomás teljes körű átadása 2012. júliusban megtörténik.
 
Gárdony állomáson Az új gyalogos aluljáró elkészült, a forgalomba helyezés lezárult. Az aluljárót a gyalogosok a peron és a tópart megközelítésére is igénybe vehetik. Üzemelnek a peronokra vezető liftek. Az állomás felújítása elkészült, a műszaki átadás május 30-án megkezdődött.
 
Agárd megállóhelyen a meglévő gyalogos aluljáró felújítása, átalakítása liftes aluljáróvá elkészült. A megállóhelyi épület elkészült, használatba vétele megtörtént.
 
Az Ódinnyés – Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg tereprendezés, árokrendezés van folyamatban. Az átépült vágányokon a vonatok 100 km/h sebességgel közlekednek. Augusztusra várható a sebesség 120 km/h-ra növelése. Befejeződött a Velencei-tó lefolyását biztosító Kajtor-csatorna műtárgyának átépítése is. Székesfehérváron a Takarodó úti gyalogos felüljáró felújítása elkészült, a műszaki átadás 2011 decemberében megtörtént.

Gazdaság

 1. Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s képzés indult Székesfehérváron

  Fehérváron elsőként, 14 fővel indít OKJ-s képzést Stefán Ágnes, aki 2005-óta van jelen a körmös szakmában. Egy nagy álma valósult meg, hogy egy olyan saját szalont nyitott, ahol a szolgáltatásokon kívül oktatás is elérhető.

  2017.10.20.
 2. Állásbörze Fehérváron - délután ötig várják az érdeklődőket

  Idén már második alkalommal rendezett állásbörzét a Fejér Megyei Hírlap, melynek egyik legfontosabb célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkaadókat és az álláskeresőket, megoldást kínáljon a foglalkoztatóknál jelentkező munkaerőhiányra. Tegnap a Felsőoktatási Expót rendezték az ARÉV Sportcsarnokban, kedden pedig számos cég 1500-nál is több álláshelyet kínált ugyanitt.

  2017.10.17.
 3. Felsőoktatási expo - piacképes tudást adnak a fehérvári egyetemek

  Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t, melyen a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 

  2017.10.16.
 4. Öreghegyi ikerház is kapható egy nagyobb lakás áráért Fehérváron

  Tovább tart az ingatlanárak emelkedése, attól függetlenül, hogy volt egy kisebb megtorpanás a piacon. Az eladók lassan, de folyamatosan tornásszák fel az árakat, a vevők, akiknek pedig muszáj vennie valamit kénytelenek megfizetni a feltornászott árakat – mondta Czigola Emil az egyik fehérvári ingatlaniroda vezetője.

  2017.10.16.
 1. Új, automatizált gyártósort avattak a székesfehérvári Garzon Bútornál

  Automatizált gyártósort avattak szerdán a székesfehérvári Garzon Bútor Zrt.-nél; a két ütemben megvalósított 770 millió forintos beruházáshoz mintegy 350 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cég. Két Ginop-pályázatból komplett új technológiát telepítettek a már meglévő üzemcsarnokukba. Beszereztek két szabászgépet, két élzáró gépet, illetve fúró-megmunkáló gépeket.

  2017.10.11.
 2. Felsőoktatási Roadshow – a duális képzésről is hallhattak a széchenyis diákok

  A Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaihoz érkezett el hétfőn a Felsőoktatási Roadshow. A rendezvényen a középiskolások megtudhatták, hogy milyen alapképzéseket kínál a városban az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, vagy a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. A diákok a két egyetem egy-egy hallgatójától hallhattak beszámolót arról, hogy milyen lehetőségeket kínál a duális képzés. Október 16-án hétfőn 13 órától Felsőoktatási Expo-t is lesz majd az Alba Regia Sportcsarnokban.

  2017.10.09.
 3. A Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között

  A száz legjobb, száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalatot listázza októberi számában a Forbes magazin, melynek felmérése szerint a Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között. A székesfehérvári vállalatcsoport egyben az ország tizenharmadik legnagyobb munkaadója.

  2017.10.08.
 4. Tóth Tamás esperes szentelte fel az Otti Manufaktúra bemutatótermét

  Szombaton délután hivatalosan is megnyitották és szentelték fel az Otti Manufactura Kft. bemutatótermét a Sárkeresztúri úton. A belsőépítészekből, művészekből, családtagokból és építőipari szakemberekből alakult hét éves fehérvári cég több száz sikeres munkát tudhat magáénak.

  2017.10.07.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek