Különleges nyári élmény volt a Toldi musical költemény

 Szombaton és vasárnap este Nagy Lajos király udvara elevenedett meg Székesfehérvár főterén. Arany János klasszikusa, a Toldi költemény a Kossuth-díjas Szarka Gyula zenéjével új életre kelt, és Román Sándor koreográfiájára előadott ExperiDance produkció elvarázsolta a nézőket. A Toldi musical költeményt a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében az önkormányzat támogatásával mutatták be két alkalommal, melyet mintegy 1600-an láttak.
2012.08.12. 21:42 |
Szombaton és vasárnap este Nagy Lajos király udvara elevenedett meg Székesfehérvár főterén. Arany János klasszikusa, a Toldi költemény a Kossuth-díjas Szarka Gyula zenéjével új életre kelt, és Román Sándor koreográfiájára előadott ExperiDance produkció elvarázsolta a nézőket. A Toldi musical költeményt a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében az önkormányzat támogatásával mutatták be két alkalommal. A produkciót a két este mintegy 1600-an látták.
KÉPGALÉRIA az előadásról

Óriási érdeklődés övezte az előadásokat, a teltházas nézőtéren mintegy 800 néző foglalt helyet mindkét este, és az időjárás is kegyeibe fogadta produkciót. A szervezők jóvoltából az előadásokat megtekinthették a Fejér Megyei Lakóotthon lakói és a nevelőszülőknél élő gyerekek is. A nagycsaládosok számára különleges kedvezménnyel tették elérhetővé a darabot, hogy minél több fiatal élvezhesse az oly ismerős költemény csodálatos feldolgozását.
A nézők fantasztikus élménnyel lettek gazdagabbak, de az előadás azoknak is szép perceket szerzett, akik a Belvárosban séta közben hallgattak bele a megragadó dallamokba. Aki beleszeretett a Ghymes együttesből jól ismert Szarka Gyula zenébe, az CD-is megvásárolhatta már az előadást követően is, és a Tourinform Irodában továbbra is elérhető lesz.
 
 

Kultúra

 1. Bibliatörténeti kiállítás a Megyeház utcában – hétfőig még megtekinthető

  Október 23-ig tekinthető meg a „Korokon át a könyvek könyvéről – Bibliatörténeti kiállítás a reformáció 500. évfordulója tiszteletére” címmel, Grabarits Ágnes gyűjteményéből rendezett tárlat a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében.

  2017.10.21.
 2. Megnyílt Miklós János kiállítása a Szent Korona Galériában

  Pénteken este - a Székesfehérvári Művészek Társaságának huszonöt éves jubileumi tárlatsorozatának befejező eseményeként - nyílt meg a Szent István Művelődési Ház Szent Korona Galériájában Miklós János keramikusművész kiállítása, amelyet Filep Sándor festőművész nyitott meg. A megnyitón Vakler Anna népdalénekes és Varró János népzenész is közreműködött.

  2017.10.21.
 3. Az emlékezés titkai – megnyílt Małgorzata Futkowska festőművész kiállítása

  Małgorzata Futkowska opolei festőművész kiállítása nyílt meg pénteken a Pelikán Galériában. A Punctum című tárlat november 10-ig látható. A kiállítás címe Roland Barthes francia gondolkodó elméletéhez közelít bennünket, aki ezt a fogalmat szorosan a fényképészet területéhez kapcsolta. A fényképen található punktum, vagyis valamilyen megkülönböztető jel, nyom, apró részlet, emlékezési folyamatot indít el a nézőnél.

  2017.10.20.
 4. Kettős könyvbemutató - hercegek és szerzetesek a középkori Magyarországon

  Kertész Balázs, a Városi Levéltár és Kutatóintézet tudományos munkatársa és Molnár Antal, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa mutatták be a „Hercegek és hercegségek a középkori Magyarországon” illetőleg „Az első 300 év Magyarországon és Európában – a domonkos rend a középkorban” című köteteket pénteken, a Hotel Magyar Királyban. A kettős könyvbemutatót a Városi Levéltár és Kutatóintézet valamint az Alba Civitas Történeti Alapítvány szervezte.

  2017.10.20.

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka