Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóság - új szervezeti formában működnek tovább

 Állománygyűlésen köszöntötte a székesfehérvári vonulós tűzoltó állományt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője Magosi Lajos tűzoltó alezredes. Az egykori önkormányzati tűzoltóság január elsejétől Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóság néven az állami egységes rendszerbe integrálódva a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egységeként látja el feladatait. Molnár Erik tűzoltó ezredes négy éven át irányította a székesfehérvári tűzoltóságot és az integrálódás után is ő látja el a parancsnoki feladatokat.
A cikkben VIDEÓ található!
2012.01.04. 07:39 |
 Állománygyűlésen köszöntötte a székesfehérvári vonulós tűzoltó állományt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője Magosi Lajos tűzoltó alezredes. Az egykori önkormányzati tűzoltóság január elsejétől Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóság néven az állami egységes rendszerbe integrálódva a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egységeként látja el feladatait.
 
 Molnár Erik tűzoltó ezredes négy éven át irányította a székesfehérvári tűzoltóságot és az integrálódás után is ő látja el a parancsnoki feladatokat. A tűzoltó ezredes azt mondja, lezárult egy korszak az általa vezetett csapat életében és abban bízik, hogy a következő időszakban egy megújult szervezet áll a városlakók szolgálatába.
 Január elsején megalakult az új egységes állami katasztrófavédelmi szervezet. Magosi Lajos tű. alezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ennek alkalmából a megye hivatásos tűzoltóságain – Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Sárbogárdon – állománygyűlést tartott. A székesfehérvári állománygyűlésen részt vett Laczi Zoltán a Polgármesteri Hivatal Közgyűlési Irodájának vezetője is.
 
 Az önkormányzat által működtetett tuzoltosag.szekesfehervar.hu aloldalt hamarosan átalakítjuk és februártól a Fehérvár Médiacentrum Kéklámpások című magazinműsorával együttműködve tűzoltókról, rendőrökről, mentősökről illetve vám- és pénzügyőrökről szóló információkat, képes-videós beszámolókat olvashatnak. Az eddig feltöltött tartalom továbbra is elérhető marad.

Közélet

 1. Hősök napi megemlékezés a Fekvő Katonánál

  Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Fehérváron is koszorúkat helyeztek el a katonai emlékműveknél nemzeti hőseink előtt tisztelegvén. Vasárnap a Hősök terén tartottak néma koszorúzást, ahol a katonai, a városi, és a megyei elöljárók mellett a veteránok is tiszteletüket tették.

  2017.05.28.
 2. Ezer Lámpás Éjszakája - a gyermekeltűnésekre hívják fel a figyelmet

  Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén 7. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakáját családi- és gyerekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel. Komoly hagyománya van Székesfehérváron is az Ezer lámpás éjszakájához kapcsolódó rendezvényeknek, hatodik éve ad otthont a város a programoknak.

  2017.05.28.
 3. Búcsú az Alma Matertől - elköszöntek a diákévektől a fehérvári geodéták

  “Valete!”, azaz “Éljetek boldogul! - a Selmeci diákhagyományok szerint, valétálással vettek idén is búcsút az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinfarmatika szakjának végzős hallgatói iskolájuktól és a Székesfehérvártól.

  2017.05.27.
 4. A hősökre emlékeztek szombaton a Donát utcai hálaadási keresztnél

  A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton délután. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra.

  2017.05.27.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek