Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóság - új szervezeti formában működnek tovább

 Állománygyűlésen köszöntötte a székesfehérvári vonulós tűzoltó állományt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője Magosi Lajos tűzoltó alezredes. Az egykori önkormányzati tűzoltóság január elsejétől Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóság néven az állami egységes rendszerbe integrálódva a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egységeként látja el feladatait. Molnár Erik tűzoltó ezredes négy éven át irányította a székesfehérvári tűzoltóságot és az integrálódás után is ő látja el a parancsnoki feladatokat.
A cikkben VIDEÓ található!
2012.01.04. 07:39 |
 Állománygyűlésen köszöntötte a székesfehérvári vonulós tűzoltó állományt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője Magosi Lajos tűzoltó alezredes. Az egykori önkormányzati tűzoltóság január elsejétől Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóság néven az állami egységes rendszerbe integrálódva a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egységeként látja el feladatait.
 
 Molnár Erik tűzoltó ezredes négy éven át irányította a székesfehérvári tűzoltóságot és az integrálódás után is ő látja el a parancsnoki feladatokat. A tűzoltó ezredes azt mondja, lezárult egy korszak az általa vezetett csapat életében és abban bízik, hogy a következő időszakban egy megújult szervezet áll a városlakók szolgálatába.
 Január elsején megalakult az új egységes állami katasztrófavédelmi szervezet. Magosi Lajos tű. alezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ennek alkalmából a megye hivatásos tűzoltóságain – Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Sárbogárdon – állománygyűlést tartott. A székesfehérvári állománygyűlésen részt vett Laczi Zoltán a Polgármesteri Hivatal Közgyűlési Irodájának vezetője is.
 
 Az önkormányzat által működtetett tuzoltosag.szekesfehervar.hu aloldalt hamarosan átalakítjuk és februártól a Fehérvár Médiacentrum Kéklámpások című magazinműsorával együttműködve tűzoltókról, rendőrökről, mentősökről illetve vám- és pénzügyőrökről szóló információkat, képes-videós beszámolókat olvashatnak. Az eddig feltöltött tartalom továbbra is elérhető marad.

Közélet

 1. Két hétig lehet még szavazni a Príma-díj jelöltjeire

  November 11-én lesz a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gála a Magyar Királyban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete 12. alkalommal adja át a Fejér Megyei Príma-díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélik oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A jelöltekre a város honlapján lehet szavazni!

  2017.10.24.
 2. Örökségünk a szabadság vágya – az 56-os forradalomra emlékeztek a színházban

  Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek hétfőn este a Vörösmarty Színházban, ahol beszédekkel és színpadi műsorral idézték fel a hatvanegy évvel ezelőtti napokat. Az ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából adták át a megyei elismeréseket is Fejér megye rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka előterjesztései alapján.

  2017.10.23.
 3. Néma főhajtás '56 hőseinek emléke előtt Székesfehérváron

  A nemzeti ünnep tiszteletére néma koszorúzással hajtottak fejet az '56-os forradalom és szabadságharc hősei előtt, a Szent István-székesegyház ’56-os emlékkeresztjénél. Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata mellett a rendvédelmi szervezetek, egyházak, pártok és civil szervezetek helyezték el koszorúikat a templom falán elhelyezett, Nagy Benedek által készített feszület alatt.

  2017.10.23.
 4. 1956 - Székesfehérváron is a diákok tüntetésével kezdődött a forradalom

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc Székesfehérváron az akkori diákok követeléseivel, tüntetéseivel kezdődött. Az október 24-i sortűz következményeként a gyárak, hivatalok dolgozói és alkalmazottai is csatlakoztak a fehérvári diákokhoz. A Szent István Király Múzeumtól kapott képekkel betekintést nyerhetnek az 56 októberi fehérvári eseményekbe.

  2017.10.23.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek