Megnyitott a városi ajándékbolt Hiemer-házban

Vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit a városi ajándékbolt a Hiemer-házban, a korábbi Tourinform iroda helyén. Az üzletben helyet kapott mindaz, amelyre egy fehérvári lakos joggal lehet büszke. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Brájer Éva alpolgármester is. A boltban megvásárolhatóak a nagy fehérvári klubok ajándéktárgyai: az első nyitvatartási napon fehérvári sportolók szolgálják ki a vásárlókat és dedikálják a megvásárolt ajándékokat.
2011.12.04. 11:55 |
Vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit a városi ajándékbolt a Hiemer-házban, a korábbi Tourinform iroda helyén. Az üzletben helyet kapott mindaz, amelyre egy fehérvári lakos joggal lehet büszke. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Brájer Éva alpolgármester is. A boltban megvásárolhatóak a nagy fehérvári klubok ajándéktárgyai: az első nyitvatartási napon fehérvári sportolók szolgálják ki a vásárlókat és dedikálják a megvásárolt ajándékokat. 
KÉPGALÉRIA a városi ajándékbolt megnyitójáról

A városi ajándékbolt megnyitásáról novemberben döntött Székesfehérvár MJV közgyűlése, és december 4-re, bronzvasárnapra meg is nyitotta kapuit az üzlet. Az ajándékboltban kapható mindaz, amire egy székesfehérvári büszke lehet: a város látnivalóit és értékeit megörökítő, a turistáknak szóló, de a fehérváriaknak is fontos emléktárgyak, a helyi kézművesek portékái, ajándéktárgyai és a fehérvári sportklubok relikviái. A megnyitón a városvezetés mellett részt vett a Videoton FC, a Sapa Fehérvár AV19, az Albacomp Fehérvár és az Alcoa FKC csapatainak vezetése és kiemelkedő sportolóik, valamint a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédében kitért arra, hogy az ajándékbolt megnyitása azt jelzi, hogy Fehérvár fontos a fehérváriaknak, közösen, összefogással építik és a városban élőknek van okuk a büszkeségre. „Ha azt mondjuk, hogy a bajnokok városa vagyunk, azt meg is kell mutatnunk ország-világ előtt.” - mondta a megnyitó alkalmával a polgármester, aki szerint az adventi időszaknál jobb időpontot nem is találhattak volna a bolt megnyitására.
Az üzlet hivatalos megnyitóján a polgármester mellett beszédet mondott Ocskay Gábor szakosztály-igazgató és Pongrácz Zoltán a Fehérvári Kézművesek Egyesületének alelnöke is. Az alelnök kiemelte, nagy segítséget jelent számukra, hogy a Hiemer-házban jelen lehetnek termékeikkel. „Az ami itt történik, előremutató a magyar kézművesség szempontjából. Jelzőfény lehet az ország számára is, hogy ilyen elismerésben részesül a népi és nem népi kézműves kultúra.”-tette hozzá.
 
Az üzlet első vásárlója Brájer Éva alpolgármester asszony volt. A bronzvasárnapi megnyitót követően az ajándékbolt az advent hátralévő két hétvégéjén szombaton 9.00 – 13 óráig, vasárnap 10.00 - 18.00 óráig tart nyitva, és várja mindazokat, akik a karácsonyi ajándékozáskor helyi kötődésű tárgyakkal szeretnék megajándékozni szeretteiket. Az üzlet az eddigi Tourinform iroda helyiségében kapott helyet, míg a Tourinform iroda a szomszédos helyiségben üzemel tovább zavartalanul. Az adventi hétvégeken az ajándékboltban az információszolgáltatást is ellátják, így az adventi programokról és a város látnivalóiról is érdeklődhetnek a betérők.
 

Közélet

 1. A szent hitével, a katona bátorságával – megemlékezés Szent László királyról

  A 2017-es Szent László Emlékév legfontosabb napján, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, valamint Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közösen tisztelgett az uralkodó emléke előtt. A történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek hangzottak el, majd katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták Schwalm László húsz esztendővel ezelőtt Székesfehérvárnak adományozott, a Lovagkirályt ábrázoló Prohászka ligeti mellszobrát.

  2017.06.27.
 2. Újabb véradásokat tartanak a Fehér Palotában

  Folytatja a véradó akciók sorozatát a Fehér Palota Üzletközpont a nyár folyamán is. A következő hetekben két alkalommal várják az önkénteseket minden vércsoportból. Június 30-án és július 7-én, pénteki napokon 14 és 18 óra között lesz lehetőség véradásra a Palota út 6. szám alatti épület emeletén.

  2017.06.27.
 3. Szerdán avatják újra a „69-es előre!” I. világháborús emlékművet

  A „69-es előre!” I. világháborús emlékmű újraavatási ünnepségét szerdán rendezik. A felújított, Bory Jenő által készített szobornál Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes és Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet. Az emlékművet az 1918. évi montellói csata évfordulójára készítették 1931-ben, a 69-es Hindenburg gyalogezred hősi halottainak emlékére.

  2017.06.26.
 4. Lehet még jelentkezni - egy hét és kezdődik a Bregyóban a Napraforgó tábor

  Július 3-tól hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével a Napraforgó Városi Napközis Tábor. A Bregyóban július 3 és augusztus 11 között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00-ig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

  2017.06.26.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek