Megnyitott a városi ajándékbolt Hiemer-házban

Vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit a városi ajándékbolt a Hiemer-házban, a korábbi Tourinform iroda helyén. Az üzletben helyet kapott mindaz, amelyre egy fehérvári lakos joggal lehet büszke. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Brájer Éva alpolgármester is. A boltban megvásárolhatóak a nagy fehérvári klubok ajándéktárgyai: az első nyitvatartási napon fehérvári sportolók szolgálják ki a vásárlókat és dedikálják a megvásárolt ajándékokat.
2011.12.04. 11:55 |
Vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit a városi ajándékbolt a Hiemer-házban, a korábbi Tourinform iroda helyén. Az üzletben helyet kapott mindaz, amelyre egy fehérvári lakos joggal lehet büszke. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Brájer Éva alpolgármester is. A boltban megvásárolhatóak a nagy fehérvári klubok ajándéktárgyai: az első nyitvatartási napon fehérvári sportolók szolgálják ki a vásárlókat és dedikálják a megvásárolt ajándékokat. 
KÉPGALÉRIA a városi ajándékbolt megnyitójáról

A városi ajándékbolt megnyitásáról novemberben döntött Székesfehérvár MJV közgyűlése, és december 4-re, bronzvasárnapra meg is nyitotta kapuit az üzlet. Az ajándékboltban kapható mindaz, amire egy székesfehérvári büszke lehet: a város látnivalóit és értékeit megörökítő, a turistáknak szóló, de a fehérváriaknak is fontos emléktárgyak, a helyi kézművesek portékái, ajándéktárgyai és a fehérvári sportklubok relikviái. A megnyitón a városvezetés mellett részt vett a Videoton FC, a Sapa Fehérvár AV19, az Albacomp Fehérvár és az Alcoa FKC csapatainak vezetése és kiemelkedő sportolóik, valamint a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédében kitért arra, hogy az ajándékbolt megnyitása azt jelzi, hogy Fehérvár fontos a fehérváriaknak, közösen, összefogással építik és a városban élőknek van okuk a büszkeségre. „Ha azt mondjuk, hogy a bajnokok városa vagyunk, azt meg is kell mutatnunk ország-világ előtt.” - mondta a megnyitó alkalmával a polgármester, aki szerint az adventi időszaknál jobb időpontot nem is találhattak volna a bolt megnyitására.
Az üzlet hivatalos megnyitóján a polgármester mellett beszédet mondott Ocskay Gábor szakosztály-igazgató és Pongrácz Zoltán a Fehérvári Kézművesek Egyesületének alelnöke is. Az alelnök kiemelte, nagy segítséget jelent számukra, hogy a Hiemer-házban jelen lehetnek termékeikkel. „Az ami itt történik, előremutató a magyar kézművesség szempontjából. Jelzőfény lehet az ország számára is, hogy ilyen elismerésben részesül a népi és nem népi kézműves kultúra.”-tette hozzá.
 
Az üzlet első vásárlója Brájer Éva alpolgármester asszony volt. A bronzvasárnapi megnyitót követően az ajándékbolt az advent hátralévő két hétvégéjén szombaton 9.00 – 13 óráig, vasárnap 10.00 - 18.00 óráig tart nyitva, és várja mindazokat, akik a karácsonyi ajándékozáskor helyi kötődésű tárgyakkal szeretnék megajándékozni szeretteiket. Az üzlet az eddigi Tourinform iroda helyiségében kapott helyet, míg a Tourinform iroda a szomszédos helyiségben üzemel tovább zavartalanul. Az adventi hétvégeken az ajándékboltban az információszolgáltatást is ellátják, így az adventi programokról és a város látnivalóiról is érdeklődhetnek a betérők.
 

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek