Már nem Alcoa néven, de bizakodva kezdenek a kézisek

Az új szezontól nem jelenik meg a korábbi főtámogató az előző években Alcoa FKC néven szereplő csapat hivatalos megnevezésében. A Fehérvár KC új norvég edzője ettől függetlenül elégedett az eddig tapasztaltakkal. Az Alcoa, hosszú évek együttműködése után többé nem támogatja szponzorként a csapatot. Balássi Imre ügyvezető köszönetet mondott a sikeres időszakért, amit az amerikai cég a fehérvári kézilabda mellett töltött, és bizakodásának adott hangot egy lehetséges új névszponzor ügyében.
2012.07.16. 17:08 |
Az új szezontól nem jelenik meg a korábbi főtámogató az előző években Alcoa FKC néven szereplő csapat hivatalos megnevezésében. A Fehérvár KC új norvég edzője ettől függetlenül elégedett az eddig tapasztaltakkal.
 
Akár sokkolónak is nevezhetnénk a hétfői sajtótájékoztató nyitó bejelentését, Balássi Imre ügyvezető ugyanis arról beszélt, az Alcoa, hosszú évek együttműködése után többé nem támogatja szponzorként a csapatot. Ezzel együtt köszönetet mondott a sikeres időszakért, amit az amerikai cég a fehérvári kézilabda mellett töltött, és bizakodásának adott hangot egy lehetséges új névszponzor ügyében. 
Optimizmusból amúgy sem volt hiány, az immár (egyelőre?) Fehérvár KC néven futó csapat új edzője, a norvég Pal Oldrup Jensen angol nyelvű "székfoglalójában" legalábbis igen elégedetten nyilatkozott. Mint mondta, új, izgalmas kihívásnak tekinti magyarországi munkáját, amelynek kapcsán konzultált többek között Karl Erik Böhn szövetségi kapitánnyal. Honfitársa is megerősítette személyes tapasztalatait: technikai és taktikai téren is magas szinten van a magyar női kézilabda, amelybe ő a skandinávokra jellemző szemlélet, értékrend meghonosításával tud új színt hozni. Célja a norvég és a magyar kézilabda legjobb tulajdonságait egyesíteni. Jó partnerek ebben a játékosok, akik maradéktalanul elvégezték a nyárra előírt feladataikat.A célkitűzésekről az új mester nem ejtett szót, megtették ezt a szezonnyitó sajtótájékoztatón jelen lévő régi-új játékosok, az egyaránt Veszprémből visszatérő Emberovics Mira és Azari Fruzsina. Mindketten a további fejlődés lehetőségéről beszéltek, és arról, hogy a középmezőny elejére szeretnének odaérni az új idényben a Fehérvárral. Mészáros Attila, Székesfehérvár ifjúsági tanácsnoka pedig mindehhez hozzátette, a Bajnokok Városának továbbra is fontos része a női kézilabda-csapat.
A Fehérvár KC a tervek szerint július 27-én a Kiskunhalassal itthon, 31-én a siófokkal idegenben játszik felkészülési meccset. Augusztus 4-én Érden szerepelnek Triscsukék, majd egy zágrábi és egy fehérvári torna is szerepel a tervekben.