Már nem Alcoa néven, de bizakodva kezdenek a kézisek

Az új szezontól nem jelenik meg a korábbi főtámogató az előző években Alcoa FKC néven szereplő csapat hivatalos megnevezésében. A Fehérvár KC új norvég edzője ettől függetlenül elégedett az eddig tapasztaltakkal. Az Alcoa, hosszú évek együttműködése után többé nem támogatja szponzorként a csapatot. Balássi Imre ügyvezető köszönetet mondott a sikeres időszakért, amit az amerikai cég a fehérvári kézilabda mellett töltött, és bizakodásának adott hangot egy lehetséges új névszponzor ügyében.
2012.07.16. 17:08 |
Az új szezontól nem jelenik meg a korábbi főtámogató az előző években Alcoa FKC néven szereplő csapat hivatalos megnevezésében. A Fehérvár KC új norvég edzője ettől függetlenül elégedett az eddig tapasztaltakkal.
 
Akár sokkolónak is nevezhetnénk a hétfői sajtótájékoztató nyitó bejelentését, Balássi Imre ügyvezető ugyanis arról beszélt, az Alcoa, hosszú évek együttműködése után többé nem támogatja szponzorként a csapatot. Ezzel együtt köszönetet mondott a sikeres időszakért, amit az amerikai cég a fehérvári kézilabda mellett töltött, és bizakodásának adott hangot egy lehetséges új névszponzor ügyében. 
Optimizmusból amúgy sem volt hiány, az immár (egyelőre?) Fehérvár KC néven futó csapat új edzője, a norvég Pal Oldrup Jensen angol nyelvű "székfoglalójában" legalábbis igen elégedetten nyilatkozott. Mint mondta, új, izgalmas kihívásnak tekinti magyarországi munkáját, amelynek kapcsán konzultált többek között Karl Erik Böhn szövetségi kapitánnyal. Honfitársa is megerősítette személyes tapasztalatait: technikai és taktikai téren is magas szinten van a magyar női kézilabda, amelybe ő a skandinávokra jellemző szemlélet, értékrend meghonosításával tud új színt hozni. Célja a norvég és a magyar kézilabda legjobb tulajdonságait egyesíteni. Jó partnerek ebben a játékosok, akik maradéktalanul elvégezték a nyárra előírt feladataikat.A célkitűzésekről az új mester nem ejtett szót, megtették ezt a szezonnyitó sajtótájékoztatón jelen lévő régi-új játékosok, az egyaránt Veszprémből visszatérő Emberovics Mira és Azari Fruzsina. Mindketten a további fejlődés lehetőségéről beszéltek, és arról, hogy a középmezőny elejére szeretnének odaérni az új idényben a Fehérvárral. Mészáros Attila, Székesfehérvár ifjúsági tanácsnoka pedig mindehhez hozzátette, a Bajnokok Városának továbbra is fontos része a női kézilabda-csapat.
A Fehérvár KC a tervek szerint július 27-én a Kiskunhalassal itthon, 31-én a siófokkal idegenben játszik felkészülési meccset. Augusztus 4-én Érden szerepelnek Triscsukék, majd egy zágrábi és egy fehérvári torna is szerepel a tervekben.

Sport

 1. Ezüstérmes a Videoton - a Honvéd nyerte az aranycsatát

  Küzdelmes, sokszor kapkodó mérkőzésen Eppel góljával legyőzte a Budapest Honvéd a Videotont a labdarúgó NBI utolsó fordulójában. A Vidi hiába kezdte lendületesen a mérkőzést nem tudta felőrölni a fővárosiakat. A több mint nyolcezer néző elképesztő hangulatot teremtett a Bozsik stadionban, ahol a Vidinek győznie kellett volna az aranyéremhez. Budapest Honvéd - Videoton 1-0 (0-0)

  2017.05.27.
 2. Végig vezetve vette vissza a pályaelőnyt az Alba

  Lépéskényszerbe került az Alba Fehérvár, miután hazai pályán kikapott a Zalaegerszegtől: mindenképpen nyernie kellett idegenben egy meccset. Ezt a lehető leghamarabb, az elődöntő második találkozóján megtették Lóránt Péterék, mert jó dobóformát mutatva, a meccset végig kézben tartva visszavágtak a zalaiaknak. Az Albából hatan is tíz pont fölé jutottak és ezúttal a triplákat is a mieink dobták hatékonyabban. Az állás 1-1, folytatás kedden Fehérváron.

  2017.05.26.
 3. Józsa Dávid és Siági Istvánné Varga Vera kapta idén a „Székesfehérvár Sportjáért” díjakat

  Józsa Dávid vitorlázó műrepülő és Siági Istvánné Varga Vera mű- és szinkronkorcsolya edző kapta idén a Székesfehérvár Közgyűlése által odaítélt „Székesfehérvár Sportjáért” díjat. Az elismeréseket a díjazottaknak ma reggel adta át a közgyűlésen a város polgármestere.

  2017.05.26.
 4. Különleges akcióval készül a Honvéd elleni aranycsatára a Red Blue Devils

  A Vidi szombaton megtette a szükséges lépést a 3. bajnoki cím felé. Ennek kapcsán a Red Blue Devils ultrái  azzal a kéréssel fordulnak minden Vidi szurkolóhoz, aki Kispestre elkíséri a csapatot, hogy csatlakozzanak akciójukhoz, amellyel a teljes vendégszektorban egységes megjelenést kívánnak megvalósítani, ami piros pólót, és kék nadrágot jelent.

  2017.05.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak