Regionális Atlétikai Központ - 370 milliós támogatással újulhat meg a Bregyó Sportcentrum

 Immár hivatalos az a kormánydöntés, melynek értelmében tovább szépül a Bregyó és Regionális Atlétikai Központ Székesfehérváron. A Bregyó a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára továbbra is nyitott lesz – erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, melyet Hollósi Tamással a Városgondnokság karbantartási igazgatóhelyettesével közösen tartott a sportcentrumban.
2012.07.16. 16:30 |
 Immár hivatalos az a kormánydöntés, melynek értelmében tovább szépül a Bregyó és Regionális Atlétikai Központ Székesfehérváron. A Bregyó a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára továbbra is nyitott lesz – erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, melyet Hollósi Tamással a Városgondnokság karbantartási igazgatóhelyettesével közösen tartott a sportcentrumban.
"Megkaptuk a hivatalos értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumától, így azonnal szeretnénk megosztani ezt a jó hírt mindenkivel.” – így indokolta a hétfőre összehívott rendkívüli sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere itt jelentette be, hogy közel 370 millió forintos állami támogatással Regionális Atlétikai Központ építése kezdődhet meg a Bregyó-közi Sportcentrumban. A most hivatalossá vált kormányhatározat értelmében az “Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése” elnevezésű előirányzat terhére biztosítják a fejlesztéshez szükséges forrást.
 
 Dr. Cser-Palkovics András nemrég személyesen egyeztetett Orbán Viktorral, ott került szóba a Bregyó fejlesztése, valamint a mai kor követelményeinek megfelelő atlétikai pálya szükségessége Székesfehérváron. Ennek a pályának megvalósításához kérte a kormány segítségét a város, melynek eredményeként most megvalósulhat az egyre több szép eredményt hozó atléták mellett a szabadidő- és utánpótlássportot is szolgáló nagyszabású fejlesztés.
 “Székesfehérvár a Bajnokok városa. Örülök, hogy a most megvalósuló fejlesztéssel immár az atlétika fellegvára is lehetünk a térségben. Mindezek mellett a szabadidő- és utánpótlássport segítése is fontos. Természetesen a Bregyó továbbra is nyitva áll minden mozogni vágyó fehérvári előtt.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere ezután arról szólt, hogy a büszkeség mellett számos feladatot is jelentenek az önkormányzat számára a sportsikerek. “Ezek egyike, hogy folyamatosan dolgozunk a fehérvári sportlétesítmények fejlesztésén. Azt hiszem, aki nyomon követi a helyi sportéletet, látja azt a fejlődést és erőfeszítéseket, amellyel az ARAK-osok évek óta teljesítenek. Velük partnerségben tervezzük a mostani központ kialakítását és működtetését is.”
 Székesfehérvár Önkormányzata már a fejlesztés lehetőségének felmerülésekor egyeztetett az ARAK-kal és a Magyar Atlétikai Szövetséggel. Az ő szakmai támogatásukkal készült el a kormányzatnak szóló szakmai háttéranyag. A Regionális Atlétikai Központ létesítéséről meghozott döntést követően megkezdődik a tervezési időszak. Dr. Cser-Palkovics András soron kívül a látványtervek elkészítésére és a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges további lépések megtételére kérte Bozai István városgondnokot, így hamarosan a nagyszabású sportlétesítmény terveit is bemutathatják majd. Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban további fejlesztéseket tervez a Regionális Atlétikai Központ kialakításához kapcsolódóan. Remélik, hogy ezeknél szintén bízhatnak az állam támogatásában.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek