Regionális Atlétikai Központ - 370 milliós támogatással újulhat meg a Bregyó Sportcentrum

 Immár hivatalos az a kormánydöntés, melynek értelmében tovább szépül a Bregyó és Regionális Atlétikai Központ Székesfehérváron. A Bregyó a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára továbbra is nyitott lesz – erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, melyet Hollósi Tamással a Városgondnokság karbantartási igazgatóhelyettesével közösen tartott a sportcentrumban.
2012.07.16. 16:30 |
 Immár hivatalos az a kormánydöntés, melynek értelmében tovább szépül a Bregyó és Regionális Atlétikai Központ Székesfehérváron. A Bregyó a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára továbbra is nyitott lesz – erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, melyet Hollósi Tamással a Városgondnokság karbantartási igazgatóhelyettesével közösen tartott a sportcentrumban.
"Megkaptuk a hivatalos értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumától, így azonnal szeretnénk megosztani ezt a jó hírt mindenkivel.” – így indokolta a hétfőre összehívott rendkívüli sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere itt jelentette be, hogy közel 370 millió forintos állami támogatással Regionális Atlétikai Központ építése kezdődhet meg a Bregyó-közi Sportcentrumban. A most hivatalossá vált kormányhatározat értelmében az “Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése” elnevezésű előirányzat terhére biztosítják a fejlesztéshez szükséges forrást.
 
 Dr. Cser-Palkovics András nemrég személyesen egyeztetett Orbán Viktorral, ott került szóba a Bregyó fejlesztése, valamint a mai kor követelményeinek megfelelő atlétikai pálya szükségessége Székesfehérváron. Ennek a pályának megvalósításához kérte a kormány segítségét a város, melynek eredményeként most megvalósulhat az egyre több szép eredményt hozó atléták mellett a szabadidő- és utánpótlássportot is szolgáló nagyszabású fejlesztés.
 “Székesfehérvár a Bajnokok városa. Örülök, hogy a most megvalósuló fejlesztéssel immár az atlétika fellegvára is lehetünk a térségben. Mindezek mellett a szabadidő- és utánpótlássport segítése is fontos. Természetesen a Bregyó továbbra is nyitva áll minden mozogni vágyó fehérvári előtt.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere ezután arról szólt, hogy a büszkeség mellett számos feladatot is jelentenek az önkormányzat számára a sportsikerek. “Ezek egyike, hogy folyamatosan dolgozunk a fehérvári sportlétesítmények fejlesztésén. Azt hiszem, aki nyomon követi a helyi sportéletet, látja azt a fejlődést és erőfeszítéseket, amellyel az ARAK-osok évek óta teljesítenek. Velük partnerségben tervezzük a mostani központ kialakítását és működtetését is.”
 Székesfehérvár Önkormányzata már a fejlesztés lehetőségének felmerülésekor egyeztetett az ARAK-kal és a Magyar Atlétikai Szövetséggel. Az ő szakmai támogatásukkal készült el a kormányzatnak szóló szakmai háttéranyag. A Regionális Atlétikai Központ létesítéséről meghozott döntést követően megkezdődik a tervezési időszak. Dr. Cser-Palkovics András soron kívül a látványtervek elkészítésére és a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges további lépések megtételére kérte Bozai István városgondnokot, így hamarosan a nagyszabású sportlétesítmény terveit is bemutathatják majd. Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban további fejlesztéseket tervez a Regionális Atlétikai Központ kialakításához kapcsolódóan. Remélik, hogy ezeknél szintén bízhatnak az állam támogatásában.

Városfejlesztés

 1. XXI. századi körülmények az új középiskolai campusban

  Új, 21. századi infrastrukturális lehetőségek várják négy fehérvári oktatási intézmény tanulóit és pedagógusait 2020 szeptemberétől a középiskolai campusnak köszönhetően. A hatalmas, mintegy 35 ezer négyzetméteres épületegyüttes engedélyes tervei őszre elkészülnek, 2018 második felétől pedig a kivitelezési munkák is elindulhatnak. A munkálatokra 15, 8 milliárd forint áll rendelkezésre.

  2017.05.24.
 2. Elkészült a fül-orr-gégészet műtőblokkjának felújítása a kórházban

  Székesfehérvár mintegy 50 millió forintos támogatásával újították fel a Szent György Kórházban a fül-orr-gégészet műtőblokkját. Ezzel mintegy felére csökkken az osztályon a várólista. A megújult épületrészben a hatósági átvétel után kezdődhetnek el a műtétek.

  2017.05.22.
 3. Elkészült az Akácfa utca új aszfaltburkolata Alsóvárosban

  Közel 24 millió forintos beruházással újult meg az Akácfa utca útburkolata Alsóvárosban. A mintegy 290 méter hosszú útszakaszon a burkolat elhasználódása, süllyedések és kopások miatt volt szükség a burkolatának felújítására. Az elmúlt tél rendkívül fagyos időjárása miatt néhány szakaszon a teljes pályaszerkezetet is ki kellett cserélni.

  2017.05.18.
 4. Június 6-án kezdődik a munka - lakossági fórum a Ligetsor felújításáról

  Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a Ligetsor felújításáról. A munka június 6-án kezdődik és három szakaszban építik újra az utat. Kicserélnek egy 110 éves főnyomócsövet, a gravitációs szennyvízvezetéket, csapadékvíz elvezetést építenek, körforgalom lesz a Bregyó köznél, kerékpárút és megannyi parkoló is létesül, illetve közösségi teret alakítanak ki az iskola előtt. A munka egy évig tart.

  2017.05.17.
 1. Májusban megkezdődnek a Ligetsor felújítási munkálatai

  Csütörtökön délelőtt a Koronás Parkban tartott sajtótájékoztató keretében került sor a munkaterület átadására, így még ebben a hónapban megkezdheti a kivitelező cég a Ligetsor felújítási munkálatait. Megújul az útburkolat, a csapadékvíz elvezetés rendszere, parkolók létesülnek, járdák építésével kedvezőbbé válik a gyalogosforgalom, biciklis sávot alakítanak ki és körforgalom is létesül.

  2017.05.11.
 2. Elkészült az új tér a Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt

  Az iskola előtti útszakasz forgalmi rendje megváltozott, az átmenő forgalom megszűnt, míg az iskola előtti terület igazi közösségi tér lett színes térkővel, fákkal, növényágyakkal és kerékpártárolóval. A mintegy 14,5 millió forintos beruházás a legjelentősebb fejlesztés a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő iskolában a két éve kezdődött homlokzati felújítást követően.

  2017.05.08.
 3. Újabb 33 parkolóhely készült el Vízivárosban

  Elkészültek a Budai út 94-98-100. számú panelházak mögötti új, illetve felújított parkolóhelyek, ezúttal 33 új parkolót adtak át és elkészült 11 parkoló felújítása is. Összesen 155 új parkolóval bővült a vízivárosi parkolóhelyek száma 2015 óta. A teljes beruházás közel 80 millió forintból valósult meg és magában foglalta a parkosítást, padok elhelyezését és mintegy 86 fa kiültetését is.

  2017.05.08.
 4. Lakossági fórum a Cserepes köz mellé tervezett társasházról

  Lakossági fórumot tartottak szerdán délután a Bory Jenő Általános Iskolában a Cserepes köz mellé tervezett 46 lakásos társasházzal kapcsolatban. A ház legnagyobb magassága 12.5 méter lesz és 69 parkolóhely, köztük 50 állásos mélygarázs épül, melybe a Bakony utca felől lehet majd behajtani. A Cserepes köz mellett épül egy nagyobb játszótér is, továbbá park és parkolóépítés is kezdődik a Jancsár csatorna mellett, melynek medrét is kitisztítják hamarosan.

  2017.05.04.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek