Õszre teljes hosszában elkészül a Székesfehérvár - Iszkaszentgyörgy kerékpárút

 Javában folyik a kivitelezése az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár közötti kerékpárút befejező szakaszának. A város országgyűlési képviselői, a két település polgármestere és a Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője a Palotai úton az épülő kerékpárút mellett sajtótájékoztatón számoltak be a beruházásról. A fejlesztés eredményeként mintegy 3.5 km-nyi új kerékpárút épül, amivel az egybefüggő biciklisutak hossza 37 km-es lesz.
2012.07.13. 11:35 |
 Javában folyik a kivitelezése az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár közötti kerékpárút befejező szakaszának. A fejlesztés azért is nagyon fontos, mert a város déli részén található ipari park így biztonságosan megközelíthető biciklivel. A kerékpárút hivatásforgalmi céllal épül, de várhatóan a turisztikai használat is megjelenik rajta. A fejlesztés eredményeként mintegy 3.5 km-nyi új kerékpárút épül, amivel az egybefüggő biciklisutak hossza 37 km-es lesz.
KÉPGALÉRIA - épül a kerékpárút a Palotai úton

 Iszkaszentgyörgy és Fehérvár között már 2009-ben elkészült a kerékpárút első szakasza és még ugyanebben az évben közösen nyújtott be pályázatot a két település a befejezéshez szükséges pénz előteremtésére. A hiányzó szakasz a Palotai út mellett önálló nyomvonalon halad a Gaja hídig és az Iszkai út mellett is biztonságos önálló nyomsávon építik a kerékpárutat.

Székesfehérvár és a bakonyalja országgyűlési képviselője Vargha Tamás és Törő Gábor, a két település polgármestere Cser-Palkovics András és Gáll Attila továbbá a Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője Szigli István a Palotai úton az épülő kerékpárút mellett sajtótájékoztatón számoltak be a beruházásról.
 "Az, hogy nem halljuk egymást, azért jó, mert azt jelenti, hogy már dolgoznak a munkagépek."- ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Palotai úton tartott helyszínbejárást Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Mint elhangzott, két települést, Székesfehérvárt és Iszkaszentgyörgyöt köti össze a most épülő két kerékpárút-szakasz.
 
 "Nemcsak a települések között jelent kapcsolatot ez a bicikliút, hanem a Bakony lábától egészen a Velencei-tóig is eljuthatunk most már két keréken." - emelte ki dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szólt arról is, hogy nemcsak a turisták, hanem a városon belüli hivatásforgalom szempontjából is fontos a kerékpárutak fejlesztése.
 
Törő Gábor országgyűlési képviselő is a beruházás szimbolikus jelentőségét emelte ki. A két település együttműködése azért is fontos, mert januártól egy járáshoz tartozik majd Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy.
 
 A sajtótájékoztatóra kerékpárral érkezett Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere. "Ezen a rövid szakaszon 20 gépkocsi és 5 kerékpáros ment el mellettem. Ez mutatja, hogy igény van a bicikliútra és a nagy forgalom miatt is biztonságossá kell tennünk a két keréken való közlekedést." - mondta el Gáll Attila.
 
 A biztonsági szempontokat emelte ki Szigli István, a beruházásban érintett városrészek önkormányzati képviselője. Mint elmondta: áthelyeznek egy buszöblöt, épül egy középsziget, ami segíti a gyalogosok és a kerékpárosok átkelését a Palotai út két oldala között. Emellett szeretnének egy kerékpáros hidat is a mostani Gaja-híd mellé.
 

Közélet

 1. Bajtársi egyesületek vezetőivel találkoztak a régió polgármesterei

  A Közép-Dunántúli Régió három megyéjéből kilenc település vezetői találkoztak csütörtökön, Székesfehérváron, a Városháza dísztermében. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége által szervezett regionális találkozó célja a honvédelem és a társadalom kapcsolatának erősítése, a szolidaritás gyakorlati teendőinek megtalálása, a bajtársi szervezetek tevékenységének bemutatása, valamint együttműködési, cselekvési tervezetek kidolgozása volt.

  2017.07.20.
 2. Csángó est lesz szombaton a Városháza Dísztermében

  Zenés, énekes, táncos csángó estet rendeznek határon túli hagyományőrzőkkel július 22-én, szombaton este a Városházán. A programot megelőzően az érdeklődők csángó misén is részt vehetnek a Ciszterci (Nagyboldogasszony) templomban.

  2017.07.18.
 3. Ma 95 esztendős Vitéz Smohay Ferenc a Szent István Gyalogezred katonája

  A ma 95. születésnapját ünneplő Vitéz Smohay Ferencet, a székesfehérvári Magyar Királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred katonáját, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezetének legidősebb tagját köszöntötték hétfőn, Fehérváron, a Papi Otthonban. A volt hadapródőrmester, zászlós, tartalékos alhadnagy és főhadnagy Vitézségéért és Hősiességért Emlékérmet kapott. 

  2017.07.17.
 4. Doberdó hőseire emlékeztek a 17-es Honvéd Gyalogezred emlékművénél

  A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred emléknapján, a második isonzói csata napján, idén is a Zichy-ligetben emlékeztek a hős katonákra. Székesfehérváron minden évben megemlékeznek a Zichy-ligeti emlékműnél a gyalogezred emléknapján, hogy a csatatereken maradt déd- és ükapák hősies katonai helytállása, küzdelme ne merüljön feledésbe. A helyszín azért is szimbolikus jelentőségű, mert a közvetlen szomszédságában van az ezred korabeli laktanyája.

  2017.07.17.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek