Õszre teljes hosszában elkészül a Székesfehérvár - Iszkaszentgyörgy kerékpárút

 Javában folyik a kivitelezése az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár közötti kerékpárút befejező szakaszának. A város országgyűlési képviselői, a két település polgármestere és a Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője a Palotai úton az épülő kerékpárút mellett sajtótájékoztatón számoltak be a beruházásról. A fejlesztés eredményeként mintegy 3.5 km-nyi új kerékpárút épül, amivel az egybefüggő biciklisutak hossza 37 km-es lesz.
2012.07.13. 11:35 |
 Javában folyik a kivitelezése az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár közötti kerékpárút befejező szakaszának. A fejlesztés azért is nagyon fontos, mert a város déli részén található ipari park így biztonságosan megközelíthető biciklivel. A kerékpárút hivatásforgalmi céllal épül, de várhatóan a turisztikai használat is megjelenik rajta. A fejlesztés eredményeként mintegy 3.5 km-nyi új kerékpárút épül, amivel az egybefüggő biciklisutak hossza 37 km-es lesz.
KÉPGALÉRIA - épül a kerékpárút a Palotai úton

 Iszkaszentgyörgy és Fehérvár között már 2009-ben elkészült a kerékpárút első szakasza és még ugyanebben az évben közösen nyújtott be pályázatot a két település a befejezéshez szükséges pénz előteremtésére. A hiányzó szakasz a Palotai út mellett önálló nyomvonalon halad a Gaja hídig és az Iszkai út mellett is biztonságos önálló nyomsávon építik a kerékpárutat.

Székesfehérvár és a bakonyalja országgyűlési képviselője Vargha Tamás és Törő Gábor, a két település polgármestere Cser-Palkovics András és Gáll Attila továbbá a Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője Szigli István a Palotai úton az épülő kerékpárút mellett sajtótájékoztatón számoltak be a beruházásról.
 "Az, hogy nem halljuk egymást, azért jó, mert azt jelenti, hogy már dolgoznak a munkagépek."- ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Palotai úton tartott helyszínbejárást Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Mint elhangzott, két települést, Székesfehérvárt és Iszkaszentgyörgyöt köti össze a most épülő két kerékpárút-szakasz.
 
 "Nemcsak a települések között jelent kapcsolatot ez a bicikliút, hanem a Bakony lábától egészen a Velencei-tóig is eljuthatunk most már két keréken." - emelte ki dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szólt arról is, hogy nemcsak a turisták, hanem a városon belüli hivatásforgalom szempontjából is fontos a kerékpárutak fejlesztése.
 
Törő Gábor országgyűlési képviselő is a beruházás szimbolikus jelentőségét emelte ki. A két település együttműködése azért is fontos, mert januártól egy járáshoz tartozik majd Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy.
 
 A sajtótájékoztatóra kerékpárral érkezett Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere. "Ezen a rövid szakaszon 20 gépkocsi és 5 kerékpáros ment el mellettem. Ez mutatja, hogy igény van a bicikliútra és a nagy forgalom miatt is biztonságossá kell tennünk a két keréken való közlekedést." - mondta el Gáll Attila.
 
 A biztonsági szempontokat emelte ki Szigli István, a beruházásban érintett városrészek önkormányzati képviselője. Mint elmondta: áthelyeznek egy buszöblöt, épül egy középsziget, ami segíti a gyalogosok és a kerékpárosok átkelését a Palotai út két oldala között. Emellett szeretnének egy kerékpáros hidat is a mostani Gaja-híd mellé.
 

Közélet

 1. Felsőváros II. világháborús áldozatainak állítanak emlékművet csütörtökön

  Székesfehérvár Önkormányzatának kezdeményezésére, a Honvédelmi Minisztérium valamint a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség összefogásával csütörtökön, 17 órakor, a Felsővárosi templom előtt, a Szent Sebestyén téren lesz Nagy Edit szobrászművész Felsőváros II. világháborús áldozatainak emlékére készített alkotásának avatóünnepsége. 

  2017.10.16.
 2. Elkezdődött mintegy húszezer évelő növény kiosztása Székesfehérváron

  Idén tavasszal is több százan jelentkeztek a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” pályázatra, amin ingyenesen juthattak olyan növényekhez a fehérváriak, amiket a házak, társasházak előtt vagy az intézmények területén ültetnek el. Mintegy 1500 cserjét, 18. 600 évelő növényt és 5000 virághagymát továbbá több száz kilogramm fűmagot osztanak ki a héten a pályázóknak önkormányzati támogatással.

  2017.10.16.
 3. Hétfőn Alba Regia Felsőoktatási Expó, kedden FMH Állásbörze

  Október 16-án, hétfőn az Alba Regia Felsőoktatási Expo, október 17-én, kedden pedig a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban. Az első napon a továbbtanulóknak kínál lehetőséget az expo,ahova szülőket és diákokat egyaránt várnak!

  2017.10.15.
 4. Jubileumot ünnepeltek - 25 esztendős a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

  Hálaadó szentmisével, kiállítással, beszámolókkal és konferenciával tekintettek vissza az elmúlt negyed évszázadra a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársai. Az ünnepség püspöki szentmisével kezdődött a Bazilikában, majd a résztvevők megtekintették a „Megesett rajtuk a szíve” című kiállítást. Az ezt követő konferencián közel 200 plébániai karitász-munkatárs vett részt. 

  2017.10.14.

Felsőoktatási expo

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek