Fehérvári diákok szakmai gyakorlata Lipcsében és Portsmouthban

A Belvárosi I. István Középiskola 43 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. A Leonardo da Vinci mobilitási projektben résztvevő három tagintézmény tanulóit az utazás előtt Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza nagytanácstermében.
2013.08.28. 17:59 |
A Belvárosi I. István Középiskola 43 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. A Leonardo da Vinci mobilitási projektben résztvevő három tagintézmény tanulóit az utazás előtt Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza nagytanácstermében.
A Belvárosi I. István Középiskola ez év elején pályázott a Leonardo da Vinci mobilitási projektre. A pályázat célja, hogy a szakmai képzésben résztvevő diákok háromhetes külföldi szakmai gyakorlat keretében megismerkedjenek más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével, továbbá elsajátítsanak olyan szakmai kompetenciákat, amik teljesítményképesebb tudást eredményeznek, így nagyobb biztonsággal állják meg helyüket a munkaerőpiacon.
A középiskola kettő tagintézményéből összesen 32 tanuló indul szeptember 1-jén, vasárnap Németországba, illetve a harmadik tagintézményből 11 tanuló egy héttel később, azaz szeptember 8-án, vasárnap az Egyesült Királyságba, ahol háromhetes szakmai gyakorlaton vesznek részt. A diákok Lipcsében és Portsmouthban hazánkat, ezen belül Székesfehérvár város ifjúságát képviselik.
Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok fogadta az induló csoportokat a Városházán. Mint mondta: „Komoly lehetőséget jelent ez a tanulmányút. A külföldön szerzett szakmai tapasztalatok előnyt jelenthetnek a későbbi munkavállalás során. Ez a három hét remek lehetőséget teremt a nyelvi készség fejlesztésére is.” Az ifjúsági tanácsnok jó utat kívánt a diákoknak.
Tóth Katalin, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatója elmondta, immár második alkalommal pályáztak sikeresen a Leonardo-programban. A felkészítő pedagógusok tapasztalata, hogy a pályázat, a közös készülődés és a háromhetes külföldi tartózkodás mind jó hatással van az osztályközösségekre. Az igazgatónő hozzátette: „A projektbe azok kerülhettek be, akik jó tanulók, szorgalmasak, rendszeresen részt vállalnak az iskola diákéletében. A diákok kiválasztása után a nyári időszakban belföldi felkészítőt tartottunk országismeret, német-angol nyelv, lélektan, munkavédelem és szakmai ismeretek témakörökben.”
A diákok az elkövetkező egymást követő hét vasárnapján indulnak háromhetes szakmai útra. A korszerű magas- és útépítési feladatokat a Jáky József Tagintézmény 17 diákja tanulmányozhatja Németországban. 
A tagintézményből már a második csoport vesz részt a Leonardo-programban. A Bugát Pál Tagintézményből szintén második alkalommal 15 tanuló utazik Németországba. A leendő egészségügyi dolgozók a németországi egészségügyi és szociális intézményekben alapápolási feladatokat végeznek. Angliába utazik a Hunyadi Mátyás Tagintézmény 11 fős csoportja, akik az elektronikus ügykezelést, ügyviteli módszereket és folyamat struktúrákat sajátítják el.

Közélet

 1. A Királyok Városából a Hűség Városába - elindult a Visszatolás 2017

  Gyalog indult el Fehérvárról Sopronba a GEO huszonkét hallgatója vasárnap, a selmeci diákhagyományokat ápoló „Visszatolás 2017” elnevezésű akció keretében. A Fehérvári Burschok Baráti Társasága a tervek szerint április 29-én érkezik meg a Hűség Városába egy obeliszket tolva.

  2017.04.23.
 2. Felemelő pillanatokkal folytatódott a Fehérvári Ének Kórustalálkozó

  Kilenc énekkar kétszázötven tagja dalolja be a várost egészen vasárnapig a Fehérvári Ének Nemzetközi Kórustalálkozón. A szombati nap legszebb gesztusával a holland Academy of Vocal Arts kórusa állt elő, akik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett kórushangversenyen arra kérték a többi kórust, hogy énekeljék el közösen a magyar Himnuszt.

  2017.04.22.
 3. Gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójára emlékeztek

  Gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést Sárpentelén, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom sírkertjében. A magyar vadászati kultúra kimagasló alakja kalandos élete során bejárta Afrikát, Indiát, Alaszkát és Európát. Vadászkönyvtára Magyarország legjelentősebb vadászati szakkönyvgyűjteménye, mely a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

  2017.04.22.
 4. Szent György-nap a kórházban - nyolc új főorvost neveztek ki

  Idén is a Szent György-napi ünnepségen köszönte meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetése és alapítványa az egészségügyi intézmény dolgozóinak munkáját. Ebben az évben 21 kitüntetést adtak át az ünnepségen, ezen kívül 8-an főorvosi, 6-an pedig adjunktusi kinevezésben részesültek.

  2017.04.21.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek