Fehérvári diákok szakmai gyakorlata Lipcsében és Portsmouthban

A Belvárosi I. István Középiskola 43 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. A Leonardo da Vinci mobilitási projektben résztvevő három tagintézmény tanulóit az utazás előtt Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza nagytanácstermében.
2013.08.28. 17:59 |
A Belvárosi I. István Középiskola 43 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. A Leonardo da Vinci mobilitási projektben résztvevő három tagintézmény tanulóit az utazás előtt Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza nagytanácstermében.
A Belvárosi I. István Középiskola ez év elején pályázott a Leonardo da Vinci mobilitási projektre. A pályázat célja, hogy a szakmai képzésben résztvevő diákok háromhetes külföldi szakmai gyakorlat keretében megismerkedjenek más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével, továbbá elsajátítsanak olyan szakmai kompetenciákat, amik teljesítményképesebb tudást eredményeznek, így nagyobb biztonsággal állják meg helyüket a munkaerőpiacon.
A középiskola kettő tagintézményéből összesen 32 tanuló indul szeptember 1-jén, vasárnap Németországba, illetve a harmadik tagintézményből 11 tanuló egy héttel később, azaz szeptember 8-án, vasárnap az Egyesült Királyságba, ahol háromhetes szakmai gyakorlaton vesznek részt. A diákok Lipcsében és Portsmouthban hazánkat, ezen belül Székesfehérvár város ifjúságát képviselik.
Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok fogadta az induló csoportokat a Városházán. Mint mondta: „Komoly lehetőséget jelent ez a tanulmányút. A külföldön szerzett szakmai tapasztalatok előnyt jelenthetnek a későbbi munkavállalás során. Ez a három hét remek lehetőséget teremt a nyelvi készség fejlesztésére is.” Az ifjúsági tanácsnok jó utat kívánt a diákoknak.
Tóth Katalin, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatója elmondta, immár második alkalommal pályáztak sikeresen a Leonardo-programban. A felkészítő pedagógusok tapasztalata, hogy a pályázat, a közös készülődés és a háromhetes külföldi tartózkodás mind jó hatással van az osztályközösségekre. Az igazgatónő hozzátette: „A projektbe azok kerülhettek be, akik jó tanulók, szorgalmasak, rendszeresen részt vállalnak az iskola diákéletében. A diákok kiválasztása után a nyári időszakban belföldi felkészítőt tartottunk országismeret, német-angol nyelv, lélektan, munkavédelem és szakmai ismeretek témakörökben.”
A diákok az elkövetkező egymást követő hét vasárnapján indulnak háromhetes szakmai útra. A korszerű magas- és útépítési feladatokat a Jáky József Tagintézmény 17 diákja tanulmányozhatja Németországban. 
A tagintézményből már a második csoport vesz részt a Leonardo-programban. A Bugát Pál Tagintézményből szintén második alkalommal 15 tanuló utazik Németországba. A leendő egészségügyi dolgozók a németországi egészségügyi és szociális intézményekben alapápolási feladatokat végeznek. Angliába utazik a Hunyadi Mátyás Tagintézmény 11 fős csoportja, akik az elektronikus ügykezelést, ügyviteli módszereket és folyamat struktúrákat sajátítják el.

Közélet

 1. Megszentelt életek - pap és diakónusszentelés Székesfehérváron

  A Székesfehérvári Egyházmegye, hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén tartja a papok és a diakónusok szentelését. Az ünnepélyes szertartásra szombaton, a székesegyházban került sor, amelynek során Spányi Antal megyés püspök pappá szentelte Visnyei László diakónust, és diakónussá szentelte Rohrbacher János akolitust. Ugyanezen szentmisében adtak hálát szolgálatukért az egyházmegye jubiláns papjai.

  2017.06.24.
 2. Segítőkutyák világáról szóló fotókiállítás nyílik Fehérváron

  A segítőkutyák világáról szóló fotókiállítás nyílik az Auchan áruházban. A kezdeményezés célja a hallás-, mozgássérült és személyi (pl. autizmusban érintett embereket) segítő- és terápiás kutyák világának, illetve fogyatékossággal élő gazdáik mindennapjainak megismertetése az érdeklődőkkel.

  2017.06.23.
 3. Az Új Nemzedék Közösségi Térben tartotta évzáróját a Diáktanács

  A Székesfehérvári Diáktanács az Új Nemzedék Közösségi térben tartotta évzáró összejövetelét. A rendezvényre meghívást kaptak azok a színjátszósok, diákírók, táncosok és önkéntesek, akik a Diáktanáccsal szoros kapcsolatot ápolnak, és közreműködnek a városi rendezvényeken.

  2017.06.22.
 4. Húsz esztendeje segíti a szenvedélybetegeket Fehérváron a RÉV

  Húsz éve végzi szolgálatát a szenvedélybetegek gyógyulásáért, emberi méltóságuk visszaadásáért Székesfehérváron a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia. A jeles évforduló tiszteletére az Egyházmegyei Karitász csütörtökön konferenciával egybekötött közösségi napot rendezett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2017.06.22.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek