Családi házból az országhatáron kívülre - 20 éves a fehérvári Mentavill

Fennállásának 20 évfordulóját ünnepli idén a székesfehérvári Mentavill épületvillamossági nagykereskedés. Az 1991-ben alakult családi vállalkozást Mentes István és felesége alapította és azóta a cég az országhatárokon kívülre is terjeszkedett. A vállalat jelenleg 194 magyarországi munkahelyet biztosít, melyeket a gazdasági válság ideje allatt is fenttartottak. A jeles évfordulón a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András is ott volt.
2011.10.11. 10:36 |
Fennállásának 20 évfordulóját ünnepli idén a székesfehérvári Mentavill épületvillamossági nagykereskedés. Az 1991-ben alakult családi vállalkozást Mentes István és felesége alapította és azóta a cég az országhatárokon kívülre is terjeszkedett. A vállalat jelenleg 194 magyarországi munkahelyet biztosít, melyeket a gazdasági válság ideje allatt is fenttartottak.

 Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a születésnap alkalmából kiemelte, hogy milyen fontos a város gazdaságának, hogy a cég nemhogy magyar tulajdonú, családi vállalkozás de még fehérvári kézben is van. A Mentavill mára már nemcsak a cég de Székesfehérvár gazdasági hírnevét is dicsőíti és a fehérváriaknak felkínált munkahelyekkel társadalmi felelősségvállalása is dícséretre méltó. Radetzky Jenő a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a vállalat szimbólum a Kárpát-medencében hiszen a hazánktól elszakított területekre is eljuttatja a magyar termékeket, amely kiemelten fontos.
 Egy családi házból indult el a cég és mára a Székesfehérvári székhely mellett az országban több helyen, Budapesten, Gyöngyösön és Miskolcon is nyitott üzleteket - mondta Mentes István a cég alapítója. A magyarországi városok mellett Romániába és Szlovákiába is terjeszkedett a cég, amely tavaly 8 milliárdot meghaladó forgalmat bonyolított le. Mentes Istvánné a vállalat másik alapító tulajdonosa pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy nem kellett a munkahelyek számát csökkenteni, sőt a jövőben fejleszteni és bővíteni szeretnék a céget.

Gazdaság

  1. Egyetemi fejlesztések

    Újabb fontos előrelépés történt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Howmet-Köfém Kft. közötti, többéves szakmai együttműködés terén. Kedden bejelentették, hogy a Howmet Alapítvány 7.353.400 forint támogatást biztosít az egyetem számára a 2023/2024-es tanévre. Elhangzott, hogy a Howmet az elmúlt 8 évben összesen 130 millió forinttal segítette az egyetem fejlesztéseit.

    2024.03.19.
  2. Állásbörze az Óbodain

    Második alkalommal szervezett állásbörzét az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. Székesfehérváron. Az intézmény duális vállalati partnerei közül tucatnyi cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát és álláslehetőségeit. Az egyetemi hallgatók mellett a városban és a térségben élő álláskeresőket is tárt kapukkal várta az Óbudai Egyetem Fehérvári Állásbörzéje.

    2024.03.12.
  3. Előkelő helyen vannak

    A Financial Times Európa leglátványosabban fejlődő vállalatainak TOP 1000-es listáján, a moduláris konténereit közel 30 országba exportáló székesfehérvári Continest Technologies Zrt. az abszolút élmezőnyben, a 18. helyen szerepel.

    2024.03.07.
  4. Adózás 2024

    A legfrissebb adózási változásokról volt szó azon a széleskörű szakmai fórumon, melyet székesfehérvári cégek, vállalkozások számára rendezett a Városházán a PwC Magyarország „Adózás 2024 – Az áfától az idegenrendészetig” címmel. Ez volt az első ilyen alkalom, melyet várhatóan több hasonló követ a jövőben.

    2024.03.07.