A Vörösmarty Színház színészei gyűjtenek adományokat a rászoruló gyermekeknek

Székesfehérváron eddig nem látott létszámú színész és táncművész fogadja a Gyermekétkeztetési Alapítvány adománygyűjtő élelmiszerosztó akcióját.  A Vörösmarty Színház Dzsungel könyvének bemutatója előtt, a színészek adománygyűjtési akcióval várják azt a 200 családot, akiknek a GYEA az önkormányzattal együttműködve, a METRO áruházak jóvoltából élelmiszercsomagot oszt július 5-én csütörtökön 15 órakor az Alba Pláza előtti téren.
2012.07.05. 08:34 |
Székesfehérváron eddig nem látott létszámú színész és táncművész fogadja a Gyermekétkeztetési Alapítvány adománygyűjtő élelmiszerosztó akcióját.  A Vörösmarty Színház Dzsungel könyvének bemutatója előtt, a színészek adománygyűjtési akcióval várják azt a 200 családot, akiknek a GYEA a METRO áruházak jóvoltából élelmiszercsomagot oszt július 5-én csütörtökön 15 órakor az Alba Pláza előtti téren.
 
A nyári szünetben számos család csak egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudja biztosítani a gyermekek élelmezését. A gazdasági válság miatt azonban jelentősen visszaesett az egyéni adományok száma. A Gyermekétkeztetési Alapítvány negyedik éve szervezi meg „Adj, hogy ehessenek!” elnevezésű figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akcióját. Idén az alapítvány elsőként Székesfehérvárra megy és július 5-én, csütörtökön 15 órakor a Pláza előtti téren szervez akciót.
 
Az esemény résztvevői – a Vörösmarty Színház művészei (Színészek: Váradi Eszter Sára, Keller János, Závodszky Noémi, Tűzkő Sándor, Gerner Csaba, Egyed Attila, Juhász Illés, Gulyás Hermann Sándor, Lábodi Ádám, Quintus Konrád, Eszes Szabolcs, Horváth Gyula Antal, Dézsi Éva Darinka, Gárdonyi Fanni, Resetár Dániel, Borbély Richárd, Bágyi Dávid, Bábinszki Ágnes, Dankó Erika, Kárpáti Anita, Szupper Fanni, Vida Emőke, Táncosok: Dósa Réka, Garamvölgyi István, Gál Gergely, Horváth Bernadett, Kertész Júlia, Rovó Tamás, Schmidt Áron, Szirmai Irén) személyesen hívják fel a lakosság figyelmét az adománygyűjtés fontosságára.
 
Az alapítvány munkatársai a székesfehérvári önkormányzattal együttműködve ezzel párhuzamosan 200 rászoruló családnak osztja ki a METRO áruházak által összeállított élelmiszercsomagot.