Ötödik születésnapját ünnepelte az Iskolai Szociális Munkások Egyesülete

 Ötödik születésnapját ünnepelte a Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete. A jeles napon közgyűlést tartott a székesfehérvári székhelyű szervezet, ahol megválasztották az új vezető tisztségviselőket, akiknek öt-öt évre szól a megbízatásuk. A tagság újraválasztotta Jankó Juditot, a Kodolányi János Főiskola Szociális Tanulmányok Tanszékének adjunktusát az egyesület elnökének. Szakmapolitikai vezetőnek választották Tóth Alexet, a szervezet titkára Király Tibor lett.
2012.12.01. 13:12 |
 Ötödik születésnapját ünnepelte a Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete. A jeles napon közgyűlést tartott a székesfehérvári székhelyű szervezet, ahol megválasztották az új vezető tisztségviselőket, akiknek öt-öt évre szól a megbízatásuk.
A tagság újraválasztotta Jankó Juditot, a Kodolányi János Főiskola Szociális Tanulmányok Tanszékének adjunktusát az egyesület elnökének. Szakmapolitikai vezetőnek választották Tóth Alexet, a szervezet titkára Király Tibor lett. A felügyelőbizottság tagjai közé választották Józsa Kittit, Horváth Henriket és Szabadi Dávidot.
A szociális munkások, szociálpedagógusok, a szociális képzés oktatói és hallgatói által alapított egyesület az elmúlt öt évben két kutatást végzett a közép-dunántúli régióban, összesen 23 iskolában. 2009-ben hat székesfehérvári iskola vett részt az egyesület modellkísérletében, melynek keretén belül egy tanéven keresztül nyújtott szociális szolgáltatásokat a szervezet a projektben résztvevő oktatási intézményekben.
 
Az egyesület képviselte magát a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban 2010. október 14-én megalakult munkacsoportban, mely az iskolai szociális munka széleskörű bevezetésén dolgozott. Ennek eredményeként született meg a kormányhatározat, mely 2013. szeptember 1.-re teszi az iskolai szociális munka szolgáltatás bevezetését Magyarországon.