22 fehérvári diák a Versünnep második elődöntőjén


 A IV. Fehérvári Versünnep második elődöntőjén 22 versmondó mérettette meg magát a rangos szakmai zsűri előtt. A döntőbe jutott diákokkal idén első alkalommal mentori program keretében foglalkoznak majd a Vörösmarty Színház művészei. A „Mentorok”: Csizmadia Gergely, Váradi Eszter Sára, Juhász Illés, Keller János, Kozáry Ferenc, Kricsár Kamill, Láposi Réka, Matuz János, Tűzkő Sándor, Kelemen István és Závodszky Noémi.
A döntősök névsora a cikkben található!
2013.02.24. 15:25 |
 A IV. Fehérvári Versünnep második elődöntőjén 22 versmondó mérettette meg magát a rangos szakmai zsűri előtt. A döntőbe jutott diákokkal idén első alkalommal mentori program keretében foglalkoznak majd a Vörösmarty Színház művészei.
 
 A Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegye és a Vörösmarty Színház együttműködésével a Fehérvári Versünnepet idén már negyedik alkalommal hirdette meg. A február  első elődöntőn összesen 19 fehérvári diák verselt: közülük és a február 23-i elődöntőn szerepelt 22 fiatal közül választja ki a zsűri a 13 döntőst
 
A IV. Fehérvári Versünnep döntősei
Bukosza Zita 
 
 A 15 éves diáklány a Lánczos Kornél Gimnázium tanulója. Próbatételnek tartja a Versünnepet. Nem most állt először színpadon, hiszen több hasonló megmérettetésen vett már részt. Az elődöntőn Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz című versét szavalta el.
Borbás Brigitta 
 
 A Vasvári Pál Gimnázium 10 osztályos diákja Áprily Lajos: A csavargó a halálra gondol című versével érkezett az elődöntőre. Teljesítményét döntős hellyel díjazta a zsűri. Brigitta óvodás kora óta rendszeresen jár szavaló- és mesemondó versenyekre, emellett nyolc éve fuvolázik.
Gombó Viola Lotti 
 
 A Teleki Blanka Gimnázium 10. osztályos tanulója színház- és irodalomkedvelő lány, a filmek nagy rajongója. Szeret énekelni és táncolni, no és persze szavalni is hatásosan tud, mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint döntős helye. Reményik Sándor: Istenarc című versével lenyűgözte a zsűrit.
 
Gombos Brigitta 

 Kedvenc költői közé tartozik Wass Albert, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső. Szereti a történelmet, azon belül is a magyar történelmet. Szabadidejében részt vesz a színjátszó szakkör munkájában. A Kodolányi János Középiskola diákja ezúttal Bella István: Öldöklő angyal című versét adta elő, nem is akárhogyan.

Klemencsics Antal 

 A Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola diákja már egészen fiatal kora óta az irodalom bűvöletében él. Ady Endre: A Rákóczi vén harangja című versét igen meggyőzően szavalta el, ami a döntőbe juttatta.

Kovács Laura 

 Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd című versét adta elő Laura. A fiatal lány a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József tagintézményének tizedikes tanulója. Gyermekkora óta érdekli a költészet.
 

Köő József

 A Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola diákjának céljai között szerepel a pszichológiai szakirány, valamint a színészet is. Már tavaly is részt vett a Versünnepen, és idén is a döntőbe szavalta magát József Attila: A Dunánál című versével.
 

Losonczi Csaba 
 
 Három éve költözött családjával Tiszavasváriból Székesfehérvár közelébe. Jelenleg a Belvárosi I. István Középiskola 11. évfolyamos tanulója. Az elődöntőn pedig arról is meggyőzte a zsűrit, hogy tehetséges versmondó. Vörösmarty Mihály: Országháza című verse döntős helyet hozott Csabának.

Mihalek Anna 

 Wass Albert: Üzenet haza című versét szavalta el a fiatal biatorbágyi lány. Anna jelenleg a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákja. Elég korán kiderült, hogy a humán tantárgyak közelebb állnak hozzá, ezek közül is kiemelkedik az irodalom.

Szabó Diána 

 A Teleki Blanka Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjának tanulója kislány kora óta színésznőnek készül. Szeret szavalni, és kedveli a versek világát. Az elődöntőn Vörösmarty Mihály: A szemek című versét adta elő, ami a döntőbe juttatta a tizedikes gimnazista lányt.

Szilágyi Zsolt
 
 
 Az ifjú versmondó Piliscsabáról, a Páduai Szent Antal Iskola 9. osztályából érkezett a IV. Fehérvári Versünnep színpadára, hogy előadásával rabul ejtse a zsűrit. Petőfi Sándor: Az apostol X. ének költeményét adta elő.
 

Veiger Bettina Anna 

 Horváth István: Tornyot raktam című versével készült Bettina az elődöntőre. A Vasvári Pál Gimnázium 17 éves diákja rajong a versekért, a színházért. Tavaly is szerepelt a véghajrában, és a IV. Fehérvári Versünnep elődöntőjén nyújtott teljesítmény alapján is a döntőbe juttatta a zsűri.

Váradi Imre 

 Szabó Lőrinc: Titi tó című versével készült a tavalyi döntőből is jól ismert Imre a IV. Fehérvári Versünnep elődöntőjére. A Belvárosi I. István Középiskola végzős diákja idén is meghatározó élményekkel gazdagította a hallgatóságot, ez pedig egészen a döntőig repítette a fiatal tehetséget.
 
 

 A „Mentorok”: Csizmadia Gergely, Váradi Eszter Sára, Juhász Illés, Keller János, Kozáry Ferenc, Kricsár Kamill, Láposi Réka, Matuz János, Tűzkő Sándor, Kelemen István és Závodszky Noémi.
 
A IV. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész. A zsűri tagjai: Szalay Marianna színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tornyai Gábor plébános.
 

Kultúra

 1. Régészet Napja a Szent István Király Múzeumban

  A székesfehérvári Szent István Király Múzeum idén is csatlakozott a Régészet Napja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. Tárlatvezetések, interaktív előadások, kézműves játszóház és fotósarok mellett a „Közösségek régen és ma” témakörben számos programmal várták az érdeklődőket.

  2017.05.27.
 2. Így tedd rá – zenés-táncos rendezvény az Árpád Óvodában

  „Így tedd rá!” címmel zenés-táncos módszertani rendezvényt tartottak az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában. Az eseményen bemutatkoztak az óvodások és az intézmény dolgozói. A Vízivárosi Óvoda az országban hetedikként képviseli mostantól az Így tedd rá programot. Az ide járó kisgyermekeknek még több játék, tánc, és dal színesíti tovább a mindennapokat.

  2017.05.26.
 3. „Mindenünk e zászló” - kihirdették a Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat eredményeit

  Pénteken rendezték a „Mindenünk e zászló” - mottóval megrendezett kárpát-medencei gyermekrajz pályázat anyaországi eredményhirdetését és bemutatóját a Szent István Művelődési Házban. A versenyt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a nagyváradi Tanoda Egyesület hirdette meg a történelem iránt érdeklődő és alkotni vágyó fiatalok számára. A program keretében műsort adott a gyergyószentmiklósi Széchenyi Alapítvány ifjúsági csoportja és a nagyváradi Szacsvay Általános Iskola diákjai is.

  2017.05.26.
 4. Várostörténeti séta a Hosszú-temetőben

  Többéves hagyomány, hogy májusban a Székesfehérvári Városszépítő és -Védő Egyesület temetői sétára hívja a várostörténet iránt érdeklődőket a székesfehérvári Hosszú-temetőbe. A rendhagyó történelemóra az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeinek és művészi értékű alkotások bemutatásával telt. Az elmúlt hónapokban ismét több különlegesen értékes síremlék, kripta felújítása készült el, amelyeket most lehetett először megtekinteni.

  2017.05.26.

Játékfesztivál

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Könyvhét

Kiállítás