Nehéz volt a döntés - Bukosza Zita nyerte az V. Versünnep döntőjét

 Tizenhárom középiskolás diák állt a zsűri elé és vett részt az V. Fehérvári Versünnep végső megmérettetésén szombaton délelőtt. A Fehérvár Médiacentrum által szervezett verseny utolsó fordulóját bárki figyelemmel kísérhette a Szent István Művelődési Házban. A zsűri döntése alapján végul a Lánczos Kornél Gimnázium diákja Bukosza Zita nyerte az V. Fehérvári Versünnepet. A fiatalok döntőre való felkészülését ebben az esztendőben is a Vörösmarty Színház színészei segítették a mentor program keretében.
2014.04.26. 17:30 |
 Tizenhárom középiskolás diák állt a zsűri elé és vett részt az V. Fehérvári Versünnep végső megmérettetésén szombaton délelőtt. A Fehérvár Médiacentrum által szervezett verseny utolsó fordulóját bárki figyelemmel kísérhette a Szent István Művelődési Házban. A zsűri döntése alapján végul a Lánczos Kornél Gimnázium diákja Bukosza Zita nyerte az V. Fehérvári Versünnepet. Zita Székely János: Zene című versét adta elő a döntőben.
KÉPGALÉRIA a döntőről
KÉPGALÉRIA a Versünnep díjátadójáról
A fiatalok döntőre való felkészülését ebben az esztendőben is a Vörösmarty Színház színészei segítették a mentor program keretében. Az idei Versünnepre harminc lelkes fiatal jelentkezett, akik ezúttal is a Szent István Művelődési Házban állhatnak a „világot jelentő” deszkákra és szavalhatták el kiválasztott verseiket.

 Az V. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész volt. A zsűri tagjai: Radnay Csilla színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Ferenczy Noémi.

A döntő tizenhárom versmondója:
Alföldi Áron József, Bakonyi Boglárka, Bukosza Zita, Boros Bence, Gruber Nóra, Gulyás Dániel, Magyar Anna, Mihályi Szidónia Renáta, Petri Márton, Sándor Anita Emília, Szabó Diána, Szilágyi Zsolt és Tőke Zsófia
 A város polgármestere Cser-Palkovics András is részt vett a döntőn. Köszöntőjében arról beszélt, hogy "nagyon tehetségesek és ügyesek azok a diákok, akik a Versünnep döntőjébe kerültek. Külön köszönet illeti a Vörösmarty Színház színészeit, hogy a mentor program keretén belül támogatták, segítették a döntősöket, de köszönet illeti a felkészítő tanárokat és az intézményeket is. A fiatalokról nem fogunk elfeledkezni a döntőt követően sem, hiszen hívni fogjuk őket városi rendezvényekre, hogy mutassák meg, a fiatalok értik a magyar kultúrát és át is tudják ezt adni másoknak."