Részleges helyett teljes úthelyreállítás lesz a csatornázás után

 Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt évtizedek legnagyobb útfelújítási programját hirdette meg a Saára Gyula-program keretében. A csatornázás befejezésekor tíz kilométernyi belterületi út, több, mint harminc fehérvári utca teljes felújítását végezteti el a város. Az elkészült utcák közül a Béla út mellett szinte egész Kisfaludon megújultak már az utcák és hasonlóan színvonalas teljes útrekonstrukció várható az Öreghegyen, a Ráchegyen és Börgöndön is.
A felújítandó utcák listája a cikkben található!
2012.05.16. 12:05 |
 Tíz kilométernyi út teljes pályás felújítása kezdődik meg Székesfehérváron. Az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztése azokat az utcákat és városrészeket érinti, ahol a szennyvízcsatorna építés zajlott és zajlik ezekben a hónapokban. Az európai unió által támogatott csatornaberuházás keretében csak sávos helyreállítás történne, de mint dr. Cser-Palkovics András polgármester megerősítette: az önkormányzat több mint 80 millió forintos plusz forrás biztosításával teljes pályás úthelyreállítást végeztet – ezzel segítve az öreghegyi és környékbeli utcákban élők közlekedését.
 Folyamatosan zajlanak annak a szennyvízcsatorna-hálózatnak az építési munkálatai, amelyre az európai uniótól nyert el támogatást Székesfehérvár és három környező település. A fejlesztés keretében sok útszakasz került felbontásra, ezek hónapok óta nehezen közlekedhetőek és megnehezítik az ott élők mindennapjait.
 
 A lakossági jelzéseket is figyelembe véve Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt évtizedek legnagyobb útfelújítási programját hirdette meg a Saára Gyula-program keretében. „A csatornázás befejezésekor tíz kilométernyi belterületi út teljes felújítását végezteti el a város, amire a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-n keresztül több mint 80 millió forintos saját forrást biztosítunk.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Így elmondható, hogy valamennyi olyan út, amelynél az útpálya alatt fut végig a most megépült csatorna, teljes szélességében felújításra kerül.
 Nagyon régen volt ilyen mértékű teljes útfelújítás a városban. Az elkészült utcák közül a Béla út mellett szinte egész Kisfaludon megújultak az utcák és hasonlóan színvonalas teljes útrekonstrukció várható az öreghegyi utcákban is – mondta Bozai István városgondnok. „Nagyon köszönjük a lakóknak az eddigi türelmet. Azzal, hogy kibírtunk fél évet ezeken a nagyon rossz utakon járva, elértük, hogy a friss, új aszfalt nem fog beszakadni, megsüllyedni mert eléggé megtömörödött a töltés. Ha a télen nem nyitott és tömörödő szerkezet, hanem helyreállított burkolat lett volna akkor a süllyedés, ami sokszor problémát is okozott mind az aszfalt alatt történt volna meg.”
 
 Vargha Tamás országgyűlési képviselő azt a jelentős uniós támogatást emelte ki, mellyel Székesfehérvár, Pákozd, Pátka és Seregélyes még hiányzó csatornarendszere ki tudott és tud épülni.
Már a csatornázási projekt kezdetekor is felmerült, hogy az európai unió többségében a sávos helyreállítás támogatja – hangsúlyozták az érintett körzetek önkormányzati képviselői. Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba éppen ezért büszke arra, hogy a város jelentős saját forrást rendel az útfelújításra és így egy minőségi, teljes pályás felújítás valósulhat meg az érintett utcákban.
 
 Az útfelújítások a Zsolnai és Nagyszombati úton kezdődnek meg elsőként. Ezt követi a többi utca. A munkálatok ütemezése a csatornaépítés előrehaladása alapján dől el. Erről Hullay Gyula projektmenedzser beszélt a sajtótájékoztató résztvevőinek. Az elkövetkező évek legnagyobb feladata pedig a Fiskális út felújítása lesz – hangzott el a tájékoztatón. Hiszen itt a csapadékvíz-elvezetés, a járda kiépítés és számos egyéb járulékos feladat elvégzése után van értelme a teljes pályás felújításnak.

Városfejlesztés

 1. Hétfőn kezdődik a Távírda utca teljes felújítása - cserélik a közműveket is

  A Colas Alterra Zrt. végzi a rekonstrukciós munkálatokat, amelyek július 24-én megkezdődnek, és várhatóan hat hónapot vesznek igénybe. A beruházás a víziközművek cseréjével indul. A munkák érintik a Távírda és Kégl György utcák Budai úti csomópontjait is, ezért a Budai út, József Attila utca és a Várkörút közötti szakasza augusztus 7. és 23. között lezárásra kerül. 

  2017.07.21.
 2. Kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építése

  November végéig kell végeznie a kivitelezőnek a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány kivitelezésével, melynek munkaterület átadását pénteken délelőtt tartották a helyszínen. Az öreghegyi Sapr és a volt Vidi parkoló közötti zöldterületen 246 millió forintos beruházással kosár- és focipálya, játszótér, kondipark és futópálya is épül.

  2017.07.21.
 3. Folytatódik a burkolatfelújítás a Móricz Zsigmond utcában

  Elkezdődött a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújításának a második üteme. Az ÚT 2017-19 Program 42,5 millió forintos beruházása során az első ütemből kimaradt, valamint a Huba köz és a Géza utca közötti szakasz újul meg. Kérik a lakosság közreműködését a lezárások során.

  2017.07.20.
 4. Kezdődik a Horvát István lakótelep útjainak és járdáinak a felújítása

  A Horvát István lakótelep összes utcája megújul még az idei évben. Szerdán délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében valósul meg. Az összes burkolat felújítása mellett bővítik a csapadékvíz elvezető rendszert is.

  2017.07.19.
 1. Elkészült a Lánczos Kornél utca teljes felújítása

  Elkészült a Lánczos Kornél utca felújítása: a munkát egy hónappal ezelőtt kezdte a kivitelező és 220 méter hosszan, 4.5 méter szélesen, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel és megfelelő vastagságú útalappal épült az utca új burkolata. A vízelvezetés biztosítása érdekében mindkét oldalon szikkasztó árkok épültek.

  2017.07.14.
 2. Két héten belül kezdődik a Királykút lakónegyed belső parkolójának aszfaltozása

  Földi Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint két héten belül megkezdik a Királykút lakónegyed belső, nagy parkolójának aszfaltozását.  Július 17-én, hétfőn kifüggesztik a lépcsőházakban a pontos részletekről szóló ismertetőt is. A képviselő kéri a lakosság türelmét a kivitelezés idejére.

  2017.07.14.
 3. Másfél milliárdból bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása. A beruházás várhatóan 2019 második negyedévére készül el. A projektnyitó rendezvényen elhangzott, hogy a fejleszteni kívánt épület tervezésekor a praktikum és modernitás szempontjai mellett a régi értékek megőrzése, helyreállítása is hangsúlyt kapott.

  2017.07.13.
 4. A héten már betonoznak is - jól halad a Gaja híd felújítása

  A tervezett ütemnek megfelelően halad a kivitelező a Palotai úton a Gaja híd teljes felújításával. Jelenleg a híd szerkezetének vasbeton szerelését végzik és a héten még szeretnének betonozni is.

  2017.07.11.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek