Dinamikusan növekszik a fehérvári internetes piac - Tápai Szabinára keresnek a legtöbben

 Újabb őrület hódít az interneten. Több százezren keresik buzgón ismerőseiket az iWIW nevű oldalon, a legfiatalabbak pedig a hotdog.hu közösségi portálon töltik idejüket, ahol fotókat, videókat töltenek fel, magazint indítanak, csevegnek és persze ismerkednek. Galambos Dániel internet szakértőt, a szekesfehervar.lap.hu gazdáját kérdeztük a legújabb internetes trendekről...

2006.04.03. 07:04 |

 Újabb őrület hódít az interneten. Több tízezren keresik buzgón ismerőseiket az iWIW nevű oldalon, a legfiatalabbak pedig a http://www.hotdog.hu közösségi portálon töltik idejüket, ahol fotókat, videókat töltenek fel, magazint indítanak, csevegnek és persze ismerkednek. Galambos Dániel internet szakértőt, a www.szekesfehervar.lap.hu gazdáját kérdeztük a legújabb internetes trendekről.

 Mi az oka annak, hogy az említett oldalak ilyen sikeresek lettek?

 Ezek oldalak ún. gyilkos tartalmak lettek, ez azt jelenti, hogy olyanok kezdték el őket használni, akiket korábban nem érdekelt az internet, sőt, akár a számítógéptől is idegenkedtek eddig. Erre most, beregisztrálva látjuk őket ezeken az oldalakon.
 Az első dolog, ami felvonzotta őket a világhálóra, az az, hogy ott megtalálják az ismerőseiket. Korábban az internet nem tudott számukra semmi érdekeset nyújtani. Most, a közösségi portálokon keresztül kezdik megismerni, hogy mi mindenre jó még az internet, mennyire megkönnyíti a kapcsolattartást és a különböző ügyintézéseket. Picit megelőzték a korukat ezek a portálok, és várható, hogy a későbbiekben még sikeresebbek lesznek.

 Mi a helyzet a fehérvári, helyi internetes sajátosságokkal?

 Szépen fejlődik. Ma már tényleg elmaradottnak számít az a cég, akinek nincs honlapja. Több fehérvári cég elmondása alapján megrendelőik egyre nagyobb része érkezik az interneten keresztül.

 Hogyan látod a helyzetet a fehérvári hírportálok terén?

 Igyekeznie kell a www.szekesfehérvár.hu –nak is, hiszen egyre több "konkurenciája" indul. Bízom benne, hogy ez a verseny azt eredményezi, hogy még jobbak lesznek ezek az oldalak. Úgy gondolom, hogy országos szinten is kiemelkedik Székesfehérvár, ezt bizonyítja, hogy a nagyvárosi honlapok versenyében nemrég első lett a http://www.szekesfehérvár.hu. Örömteli, hogy a fehérvári internetezők is egyre többen vannak, és egyre több érdekes tartalmat találnak maguknak az interneten, Fehérvárról is.

 Szerinted mire kíváncsiak a fehérvári internetezők leginkább?

 A www.szekesfehervar.lap.hu oldal kapcsán azt látom, hogy ha az emberek Székesfehérvárral kapcsolatban keresnek, akkor legtöbbször térképet, buszmenetrendet és éttermet keresnek. Fehérvárral kapcsolatos személyeket illetőleg a város legvonzóbb személyiségének Tápai Szabina számít, rá keresnek a legtöbben. A fehérváriak az Alba Pláza és az Okmányirodával kapcsolatos információkat is a neten keresik, és a moziműsort is egyre többen a interneten kezdik el böngészni. A legnépszerűbb zenekarnak az internetet nagyon ügyesen használó Eleven Hold és a Coco Loco együttes tűnik.

Közélet

 1. Bajtársi egyesületek vezetőivel találkoztak a régió polgármesterei

  A Közép-Dunántúli Régió három megyéjéből kilenc település vezetői találkoztak csütörtökön, Székesfehérváron, a Városháza dísztermében. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége által szervezett regionális találkozó célja a honvédelem és a társadalom kapcsolatának erősítése, a szolidaritás gyakorlati teendőinek megtalálása, a bajtársi szervezetek tevékenységének bemutatása, valamint együttműködési, cselekvési tervezetek kidolgozása volt.

  2017.07.20.
 2. Csángó est lesz szombaton a Városháza Dísztermében

  Zenés, énekes, táncos csángó estet rendeznek határon túli hagyományőrzőkkel július 22-én, szombaton este a Városházán. A programot megelőzően az érdeklődők csángó misén is részt vehetnek a Ciszterci (Nagyboldogasszony) templomban.

  2017.07.18.
 3. Ma 95 esztendős Vitéz Smohay Ferenc a Szent István Gyalogezred katonája

  A ma 95. születésnapját ünneplő Vitéz Smohay Ferencet, a székesfehérvári Magyar Királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred katonáját, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezetének legidősebb tagját köszöntötték hétfőn, Fehérváron, a Papi Otthonban. A volt hadapródőrmester, zászlós, tartalékos alhadnagy és főhadnagy Vitézségéért és Hősiességért Emlékérmet kapott. 

  2017.07.17.
 4. Doberdó hőseire emlékeztek a 17-es Honvéd Gyalogezred emlékművénél

  A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred emléknapján, a második isonzói csata napján, idén is a Zichy-ligetben emlékeztek a hős katonákra. Székesfehérváron minden évben megemlékeznek a Zichy-ligeti emlékműnél a gyalogezred emléknapján, hogy a csatatereken maradt déd- és ükapák hősies katonai helytállása, küzdelme ne merüljön feledésbe. A helyszín azért is szimbolikus jelentőségű, mert a közvetlen szomszédságában van az ezred korabeli laktanyája.

  2017.07.17.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek