Dinamikusan növekszik a fehérvári internetes piac - Tápai Szabinára keresnek a legtöbben

 Újabb őrület hódít az interneten. Több százezren keresik buzgón ismerőseiket az iWIW nevű oldalon, a legfiatalabbak pedig a hotdog.hu közösségi portálon töltik idejüket, ahol fotókat, videókat töltenek fel, magazint indítanak, csevegnek és persze ismerkednek. Galambos Dániel internet szakértőt, a szekesfehervar.lap.hu gazdáját kérdeztük a legújabb internetes trendekről...

2006.04.03. 07:04 |

 Újabb őrület hódít az interneten. Több tízezren keresik buzgón ismerőseiket az iWIW nevű oldalon, a legfiatalabbak pedig a http://www.hotdog.hu közösségi portálon töltik idejüket, ahol fotókat, videókat töltenek fel, magazint indítanak, csevegnek és persze ismerkednek. Galambos Dániel internet szakértőt, a www.szekesfehervar.lap.hu gazdáját kérdeztük a legújabb internetes trendekről.

 Mi az oka annak, hogy az említett oldalak ilyen sikeresek lettek?

 Ezek oldalak ún. gyilkos tartalmak lettek, ez azt jelenti, hogy olyanok kezdték el őket használni, akiket korábban nem érdekelt az internet, sőt, akár a számítógéptől is idegenkedtek eddig. Erre most, beregisztrálva látjuk őket ezeken az oldalakon.
 Az első dolog, ami felvonzotta őket a világhálóra, az az, hogy ott megtalálják az ismerőseiket. Korábban az internet nem tudott számukra semmi érdekeset nyújtani. Most, a közösségi portálokon keresztül kezdik megismerni, hogy mi mindenre jó még az internet, mennyire megkönnyíti a kapcsolattartást és a különböző ügyintézéseket. Picit megelőzték a korukat ezek a portálok, és várható, hogy a későbbiekben még sikeresebbek lesznek.

 Mi a helyzet a fehérvári, helyi internetes sajátosságokkal?

 Szépen fejlődik. Ma már tényleg elmaradottnak számít az a cég, akinek nincs honlapja. Több fehérvári cég elmondása alapján megrendelőik egyre nagyobb része érkezik az interneten keresztül.

 Hogyan látod a helyzetet a fehérvári hírportálok terén?

 Igyekeznie kell a www.szekesfehérvár.hu –nak is, hiszen egyre több "konkurenciája" indul. Bízom benne, hogy ez a verseny azt eredményezi, hogy még jobbak lesznek ezek az oldalak. Úgy gondolom, hogy országos szinten is kiemelkedik Székesfehérvár, ezt bizonyítja, hogy a nagyvárosi honlapok versenyében nemrég első lett a http://www.szekesfehérvár.hu. Örömteli, hogy a fehérvári internetezők is egyre többen vannak, és egyre több érdekes tartalmat találnak maguknak az interneten, Fehérvárról is.

 Szerinted mire kíváncsiak a fehérvári internetezők leginkább?

 A www.szekesfehervar.lap.hu oldal kapcsán azt látom, hogy ha az emberek Székesfehérvárral kapcsolatban keresnek, akkor legtöbbször térképet, buszmenetrendet és éttermet keresnek. Fehérvárral kapcsolatos személyeket illetőleg a város legvonzóbb személyiségének Tápai Szabina számít, rá keresnek a legtöbben. A fehérváriak az Alba Pláza és az Okmányirodával kapcsolatos információkat is a neten keresik, és a moziműsort is egyre többen a interneten kezdik el böngészni. A legnépszerűbb zenekarnak az internetet nagyon ügyesen használó Eleven Hold és a Coco Loco együttes tűnik.