Örökbe fogadja Székesfehérvár Mujkót, a bohócot

 Három hete láthatják a fehérváriak a Vasvári Pál utca fölött ülő bohócot Mujkót. A szobrot a Kortárs Művészeti Fesztiválra készítették, azonban a kedves alkotást a város örökbe kívánja fogadni, így Mujkó a bohóc valószínűleg örökre az utca fölött marad -jelentette be szerdán délelőtt a város polgármestere. Warvasovszky Tihamér elmondta, hogy a következő közgyűlés elé terjeszti, hogy a város vásárolja meg az alkotást. A két alkotó saját költségén készítette a szobrot, hozzá semmilyen támogatást nem kaptak. A Belváros pedig ismét gazdagabb lett egy kedves alkotással. Képeket a szoborról itt talál!

2007.05.30. 14:51 |

 Három hete láthatják a fehérváriak a Vasvári Pál utca fölött ülő bohócot Mujkót. A szobrot a Kortárs Művészeti Fesztiválra készítették, azonban a kedves alkotást a város örökbe kívánja fogadni, így Mujkó a bohóc valószínűleg örökre az utca fölött marad.


Képeket a szoborról itt talál!


 Kocsis Balázs szobrász és Molnár László ötvös jóvoltából május 8 óta ül a Városház tér bejárata felett a Kossuth utca és a Vasvári Pál utca sarkán Mujkó a bohóc. A szobrot a város örökbe fogadja, jelentette be ma délelőtt a város polgármestere sajtótájékoztatón. Warvasovszky Tihamér elmondta, hogy a következő közgyűlés elé terjeszti, hogy a város vásárolja meg az alkotást. A két alkotó saját költségén készítette a szobrot, hozzá semmilyen támogatást nem kaptak. A Belváros pedig ismét gazdagabb lett egy kedves alkotással.

 A szobor rézből készült, a talpa pedig ólommal lett kiöntve. Mujkó a Kortárs Művészeti Fesztivál egyik programjaként került az utca fölé. A szobor a tervek szerint mindössze egy-két napra kerül le a helyéről, mert az alkotók apró átalakítást végeznek majd a tartószerkezeten.