Elkészült az ingyenes parkoló a kórháznál

 Az önkormányzat másfél hete értesült arról, hogy fizetni kell a parkolásért a Hunyadi úti rendelőintézet mellett és gyorsan reagált. A parkoló magánterület és mivel az új tulajdonos úgy döntött, hogy díjat szed, az önkormányzatnak egyetlen lehetősége maradt: saját területén alakít ki ingyenes lehetőséget az autóval közlekedők számára. Az új gépkocsibeálló a Madách utcában, a rendelőintézet melletti gyógyszertár mögött található. A kőzúzalékkal kialakított területen jelenleg 44 autó számára tudnak ingyenes parkolóhelyet biztosítani.
2005.11.16. 11:54 |

 Az önkormányzat másfél hete értesült arról, hogy fizetni kell a parkolásért a Hunyadi úti rendelőintézet mellett és gyorsan reagált. A parkoló magánterület és mivel az új tulajdonos úgy döntött, hogy díjat szed, az önkormányzatnak egyetlen lehetősége maradt: saját területén alakít ki ingyenes lehetőséget az autóval közlekedők számára. Az új gépkocsibeálló a Madách utcában, a rendelőintézet melletti gyógyszertár mögött található. A kőzúzalékkal kialakított területen jelenleg 44 autó számára tudnak ingyenes parkolóhelyet biztosítani.

A Madách Imre utcában kialakított ideiglenes gépkocsibeállónál ma Warvasovszky Tihamér polgármester és Szakonyi László városgondnok tájékoztatta az érdeklődőket. A gyógyszertár mögötti területen elkészültek a gépkocsibeállók, a kőzúzalékkal kialakított területen jelenleg 44 autó számára tudnak ingyenes parkolóhelyet biztosítani. Székesfehérvár polgármestere elmondta, tavasszal tovább bővítik a parkolót és a díszburkolattal is lefedik.

Városfejlesztés

 1. Elkészültek az új járdák a Rákóczi úti négyemeletesek előtt

  Öt járdaszakasz újult meg a Vízivárosban, a Rákóczi út 27-41. szám alatti négyemeletesek előtt. A 15 millió forintos beruházás műszaki átadását pénteken tartották.

  2017.06.23.
 2. Kezdődhet a Sóstó rehabilitációja - aláírta a kivitelezési szerződést a város polgármestere

  Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András, közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy csütörtökön aláírta a Sóstó Természetvédelmi Terület mederkotrási, vízpótlási, tájépítészeti rehabilitációjára vonatkozó szerződést. Ezzel újabb lépcsőfokához érkezett az utóbbi évtizedek legnagyobb környezetvédelmi beruházása, amely kormányzati támogatással valósul meg Székesfehérváron.

  2017.06.22.
 3. A Depónia Kft fejlesztéseiről is szó volt a csalai lakossági fórumon

  Lakossági fórumot tartott kedden Csalán Östör Annamária önkormányzati képviselő. A fórumon jelen volt Bozai István városgondnok és Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki beszámolt arról, hogy a cég központi telephelye Csala-Pénzverővölgybe költözik és számos fejlesztést is megvalósítanak 2018 végéig. A fórumon szó volt a focipálya és a híd kérdéséről is.

  2017.06.20.
 4. Elkészültek az új és felújított parkolók Palotavárosban

  Palotaváros két pontján is műszaki átadást tartottak hétfőn délelőtt. A Horog utcában 34 új, térkövezett parkolót alakítottak ki, a Kodolányi utca 12. szám előtti szegélyezett, 35 férőhelyes parkolót pedig felújították és a zúzott köves burkolatot térkőre cserélték. A Horog és a Kodolányi utcai beruházások együttes összege meghaladja a 30 millió forintot.

  2017.06.19.
 1. Vasárnap a szentmisét követőn avatják a Szent Sebestyén parkot

  Minden kedves fehérvárit, különösen a Felsővárosban élőket hívják a Szent Sebestyén-templomba június 11-én, vasárnap , a 10 órakor kezdődő szentmisére, majd azt követően a Szent Sebestyén park ünnepélyes avatására.

  2017.06.09.
 2. Jövő héten elkezdődik az Arany János utca felújítása

  Jövő héten elkezdődik az Arany János utca, a Géza nagyfejedelem tér és a Szent II. János Pál pápa tér felújítása. Kicserélik a közművezetékeket, teljesen felújítják a burkolatot, valamint a Bazilika előtti területre üvegfedés kerül az egykori négykaréjos templom alapjai fölé. A munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani, parkolási lehetőséget a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak a lakóknak.

  2017.06.02.
 3. Az Arany János, a Távirda és a Kégl György utcák felújításáról tájékoztatták a belvárosiakat

  Lakossági fórumot tartott csütörtökön Égi Tamás önkormányzati képviselő. A kiemelt témák között szerepelt a Távírda, a Kégl György és az Arany János utca, valamint az Országzászló tér felújítása is. Az Arany János utcában öt közművet cserélnek majd és teljes burkolat felújítás lesz, míg a II. János Pál pápa téren üvegfedéssel mutatják majd be a négykaréjos templom maradványait. A Távirda utcában júliusban kezdődik a felújítás, a közművek átépítése mellett burkolatcserére is sor kerül.

  2017.06.01.
 4. Június 12-én kezdődik a Ligetsor felújítása

  A Polgármesteri Hivatal ezúton is értesíti a lakosságot, hogy a Ligetsor felújítása június 12-én kezdődik. Ettől a naptól forgalomkorlátozásokra kell számítani, és változnak autóbuszjáratok útvonalai is. A felújítással kapcsolatos aktuális információkról folyamatosan tájékoztatást adnak a munkálatok idején, az utca lakóit pedig a kezdés előtt a kivitelező szórólapon tájékoztatja a részletekről.

  2017.06.01.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek