Még nem késő összegyűjteni az ócska cuccokat - lomtalanítás május 18 és 24 között


 A szemétszállító vállalat a város megbízásából lomtalanítási akciót szervez május 18-tól május 24-ig. A lomtalanítás során a napi szemétszállítás keretein belül el nem szállítható darabos hulladékot, bútort, háztartási gépeket, dobozokat, ruhaneműt, egyéb lomokat a székesfehérvári lakosok számára térítésmentesen szállítják el. Szakonyi László városgondnok felhívta továbbá a fehérváriak figyelmét, hogy a Palotai úton a Hulladékudvarban és a Székesfehérvár-Csala Szeméttelepen is díjmentesen helyezhetnek el hulladéot a városban lakók. A lomtalanítás helyszíneit és a pontos időpontokat a cikkben találja! A rendőrség intelmei lomtalanítás idejére!
2007.05.16. 07:34 |

 A szemétszállító vállalat Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága megbízásából lomtalanítási akciót szervez május 18-tól május 24-ig. A lomtalanítás során a napi szemétszállítás keretein belül el nem szállítható darabos hulladékot, bútort, háztartási gépeket, dobozokat, ruhaneműt, egyéb lomokat a székesfehérvári lakosok számára térítésmentesen szállítják el. A rendőrség intelmei lomtalanítás idejére!

Saját lakókörnyezetük tisztaságának megóvása érdekében kérjük a lakosságot, hogy az akció lebonyolítása során:

- Feleslegessé vált használati tárgyaikat egy halomba, a gyűjtőedény vagy közlekedési út mellé, gépjárművel jól megközelíthető helyre gyűjtsék össze úgy, hogy az se a gyalogos-, sem pedig a járműforgalmat ne zavarja.ű
- Óvjuk meg zöldfelületeinket és parkjainkat, oda ne halmozzanak fel hulladékot!
- A megjelölt időpontot megelőző este vagy legkésőbb reggel 6 óráig készítsék ki az elszállításra szánt hulladékot! A túl korán kirakott hulladék a guberálók tevékenysége miatt csak a környezetet szennyezi, melyet az ingatlantulajdonosnak kell összetakarítania.

 A lomok elszállítása a meghirdetett ütemterv alapján történik. A határidőn túl kihelyezett hulladékot a cég nem szállítja el, azt az önkormányzat illegálisan kirakott hulladékként – bírság terhe mellett – kezeli, a vonatkozó rendelet alapján.

- Az elektronikai hulladékokat (háztartási kisgépek, TV, számítógép, stb.) a lomtól elkülönítve helyezzék ki.

Nem kerül elszállításra:

Elbontott gépjármű-karosszéria, építési törmelék, veszélyes hulladék (olaj, festék, akkumulátor, stb.), ágnyesedék, szőlővessző, zöldhulladék, teher- és traktor gumiköpeny, háztartási hulladék, kézi erővel nem rakodható túlsúlyos vagy túlméretes hulladék.

Információk: Depónia Kft, kommunális szállítás: 511-314, ügyfélszolgálat: 504-412 
 
LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ ÜTEMTERVE


Május 18. péntek:         

SZÁRAZRÉT, MAROSHEGY, ÕRHALMI SZÕLÕK, CSALA

1. Balatoni u. - Vásárhelyi u. - Rádió u. - Temesi u. - Mezei u. - Orsovai u. - Székely u. - Szalontai u. - Borszéki u. által határolt terület.

2. Sóstó ltp. - Dési u. - Segesvári u. - Szárcsa u. - Õrhalmi szőlők - Börgöndi u. által határolt terület.  3. Csala

Május 19. szombat:      

VIZIVÁROS ÉS KÖRNYÉKE, FEKETEHEGY

1. Széchenyi u. - Várkörút - Szekfű Gy. u. - Május 1. u. - Királysor - Budai u. - Lövölde u. -      Horvát I. u. által határolt terület.

2. Farkasvermi u. - Kertész u. - Kőrösi u. - Új Csóri u. - Iszkaszentgyörgyi u. - Nyúl dűlő által határolt terület.

Május 20. vasárnap:     

TÓVÁROS - HORVÁT I. ltp. - RÁCHEGY - BERKES F. ltp. - KÖFÉM ltp.

1. Tóvárosi ln. - Horvát I. ltp. - Horváht I. u. - Lövölde u. - Mártírok u. által határolt terület.

2. Ráchegy

3. Budai u. - Verseci u. - Seregélyesi u. által határolt terület  

4. Köfém ltp.

5. Seregélyesi úti ltp.

Május 21. hétfő:            

PALOTAVÁROS, BELVÁROS,

1. Kelemen B. u. - Kodolányi u. - Gánts P. u. - Hübner A. u. - Horvát I. u. - Széchenyi u. - Budai u. - Várkörút - Zichy liget - Mészöly G. u. által határolt terület.

2. Belváros     

Május 22. kedd:            

ÖREGHEGY, KISFALUD

1. Fiskális u. - Budai u. - Nagyszombati u. - Zsolnai u. - Béla u. által határolt terület      

2. Kisfalud

Május 23. szerda:          

FÁY - ALMÁSSY LTP. ÉS KÖRNYÉKE, BÚRTELEP (Kórház környéke), BÖRGÖND
1. Berényi u. - Fiskális u. - Budai u. - Királysor - Május 1. u. által határolt terület.

2. Seregélyesi u.- Mártírok u. - Lövölde u. - Budai u. által határolt terület.

3. Börgönd   

Május 24. csütörtök:      

SZEDRESKERTI ln. - FECSKEPART és környéke, ONCSATELEP

1. Mészöly G. u. - Hermann O. u. - Szent Gellért u. - Palotai u. - Szent Flórián krt. -

Berényi u. - Szekfű Gy. u. - Dózsa Gy. tér által határolt terület

Közlemények

 1. "Székesfehérvár történeti központja 2017" - pályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata kiemelt figyelmet fordít a fiatal építészgenerációra: feladatának tekinti, hogy segítse az értékfelismerést, a tehetségek szakmai előmenetelét, ezért idén már ötödik alkalommal hirdet pályázatot a fiatal (40 év alatti) építészek számára.

  2017.10.19.
 2. Lezárják pénteken a Budai út - József Attila - Deák Ferenc utcák csomópontját

  Már pénteken délelőtt elkezdődnek az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó megemlékezések. Rendezvény lesz az ’56-osok terén is, emiat 8.15 órától 10.30 óráig teljes szélességében lezárják a Budai út – József Attila utca – Deák Ferenc utca csomópontját. Az országos, regionális és helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és több megállóhely kimarad.

  2017.10.19.
 3. Közmeghallgatást tartanak jövő pénteken a Városházán

  Jövő pénteken tartanak Közmeghallgatást a Városházán: a Modern Városok Program fejlesztéseiről és a helyi, a parkolóépítést, a kerékpárutakat és a lakásszövetkezeti működést érintő közügyekről. A városban élőket foglalkoztató témákkal kapcsolatban a polgármester online fogadóóráján, a Facebook-on, november 6-án is lehet kérdéseket feltenni.

  2017.10.12.
 4. November 15-ig lehet pályázni a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjra

  Székesfehérvár városa ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni november 15-ig. A támogatást általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanulók igényelhetik.

  2017.10.11.
 1. Szombattól lehet égetni - ne füstöljük tele a várost!

  Szombattól egy héten keresztül lehet avart és növényi hulladékot égetni. VASÁRNAP TILOS az égetés, továbbá tilos tüzet gyújtani az erdőkben és a fásítások mellett is! Aki éget próbálja meg úgy tenni, hogy ne füstölje tele a környéket!

  2017.10.10.
 2. Csőtörés - újra zavartalanul működik az uszoda!

  Csőtörés miatt be kellett zárni csütörtökön reggel az uszodát. Egy tűzcsaphoz vezető cső hibásodott meg, ami miatt el kelllett zárni a vizet az intézményben. A Városgondnokság azonnal megkezdte a javítást, de néhány órán keresztül így is zárva volt az uszoda. A csütörtök délutáni edzések már a szokásos rendben zajlanak majd!

  2017.10.05.
 3. Lakossági fórum hétfőn a Vizivárosban - a tervezett fejlesztésekről is szó lesz

  Lakossági fórumot tart október 9-én, hétfőn dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője. Az eseményen Víziváros fejlesztéséről, befejezett és tervezett beruházásairól lesz szó. Szeretettel várják a városrész lakóit, vállalkozóit és intézményeinek képviselőit.

  2017.10.04.
 4. Kezdődik a szennyvízvezeték felújítása a Széchenyi úton

  Kedden kezdik felújítani a szennyvízvezetéket a Széchenyi úton. A kivitelezés idején a Széchenyi út felől nem lehet behajtani a Vörösmarty térre, és a Budai út irányából zsákutcaként működik az utca. Megállási tilalmat nem vezetnek be, október közepétől szakaszos félpályás útlezárásra kell számítani. 

  2017.10.02.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek