Még nem késő összegyűjteni az ócska cuccokat - lomtalanítás május 18 és 24 között


 A szemétszállító vállalat a város megbízásából lomtalanítási akciót szervez május 18-tól május 24-ig. A lomtalanítás során a napi szemétszállítás keretein belül el nem szállítható darabos hulladékot, bútort, háztartási gépeket, dobozokat, ruhaneműt, egyéb lomokat a székesfehérvári lakosok számára térítésmentesen szállítják el. Szakonyi László városgondnok felhívta továbbá a fehérváriak figyelmét, hogy a Palotai úton a Hulladékudvarban és a Székesfehérvár-Csala Szeméttelepen is díjmentesen helyezhetnek el hulladéot a városban lakók. A lomtalanítás helyszíneit és a pontos időpontokat a cikkben találja! A rendőrség intelmei lomtalanítás idejére!
2007.05.16. 07:34 |

 A szemétszállító vállalat Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága megbízásából lomtalanítási akciót szervez május 18-tól május 24-ig. A lomtalanítás során a napi szemétszállítás keretein belül el nem szállítható darabos hulladékot, bútort, háztartási gépeket, dobozokat, ruhaneműt, egyéb lomokat a székesfehérvári lakosok számára térítésmentesen szállítják el. A rendőrség intelmei lomtalanítás idejére!

Saját lakókörnyezetük tisztaságának megóvása érdekében kérjük a lakosságot, hogy az akció lebonyolítása során:

- Feleslegessé vált használati tárgyaikat egy halomba, a gyűjtőedény vagy közlekedési út mellé, gépjárművel jól megközelíthető helyre gyűjtsék össze úgy, hogy az se a gyalogos-, sem pedig a járműforgalmat ne zavarja.ű
- Óvjuk meg zöldfelületeinket és parkjainkat, oda ne halmozzanak fel hulladékot!
- A megjelölt időpontot megelőző este vagy legkésőbb reggel 6 óráig készítsék ki az elszállításra szánt hulladékot! A túl korán kirakott hulladék a guberálók tevékenysége miatt csak a környezetet szennyezi, melyet az ingatlantulajdonosnak kell összetakarítania.

 A lomok elszállítása a meghirdetett ütemterv alapján történik. A határidőn túl kihelyezett hulladékot a cég nem szállítja el, azt az önkormányzat illegálisan kirakott hulladékként – bírság terhe mellett – kezeli, a vonatkozó rendelet alapján.

- Az elektronikai hulladékokat (háztartási kisgépek, TV, számítógép, stb.) a lomtól elkülönítve helyezzék ki.

Nem kerül elszállításra:

Elbontott gépjármű-karosszéria, építési törmelék, veszélyes hulladék (olaj, festék, akkumulátor, stb.), ágnyesedék, szőlővessző, zöldhulladék, teher- és traktor gumiköpeny, háztartási hulladék, kézi erővel nem rakodható túlsúlyos vagy túlméretes hulladék.

Információk: Depónia Kft, kommunális szállítás: 511-314, ügyfélszolgálat: 504-412 
 
LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ ÜTEMTERVE


Május 18. péntek:         

SZÁRAZRÉT, MAROSHEGY, ÕRHALMI SZÕLÕK, CSALA

1. Balatoni u. - Vásárhelyi u. - Rádió u. - Temesi u. - Mezei u. - Orsovai u. - Székely u. - Szalontai u. - Borszéki u. által határolt terület.

2. Sóstó ltp. - Dési u. - Segesvári u. - Szárcsa u. - Õrhalmi szőlők - Börgöndi u. által határolt terület.  3. Csala

Május 19. szombat:      

VIZIVÁROS ÉS KÖRNYÉKE, FEKETEHEGY

1. Széchenyi u. - Várkörút - Szekfű Gy. u. - Május 1. u. - Királysor - Budai u. - Lövölde u. -      Horvát I. u. által határolt terület.

2. Farkasvermi u. - Kertész u. - Kőrösi u. - Új Csóri u. - Iszkaszentgyörgyi u. - Nyúl dűlő által határolt terület.

Május 20. vasárnap:     

TÓVÁROS - HORVÁT I. ltp. - RÁCHEGY - BERKES F. ltp. - KÖFÉM ltp.

1. Tóvárosi ln. - Horvát I. ltp. - Horváht I. u. - Lövölde u. - Mártírok u. által határolt terület.

2. Ráchegy

3. Budai u. - Verseci u. - Seregélyesi u. által határolt terület  

4. Köfém ltp.

5. Seregélyesi úti ltp.

Május 21. hétfő:            

PALOTAVÁROS, BELVÁROS,

1. Kelemen B. u. - Kodolányi u. - Gánts P. u. - Hübner A. u. - Horvát I. u. - Széchenyi u. - Budai u. - Várkörút - Zichy liget - Mészöly G. u. által határolt terület.

2. Belváros     

Május 22. kedd:            

ÖREGHEGY, KISFALUD

1. Fiskális u. - Budai u. - Nagyszombati u. - Zsolnai u. - Béla u. által határolt terület      

2. Kisfalud

Május 23. szerda:          

FÁY - ALMÁSSY LTP. ÉS KÖRNYÉKE, BÚRTELEP (Kórház környéke), BÖRGÖND
1. Berényi u. - Fiskális u. - Budai u. - Királysor - Május 1. u. által határolt terület.

2. Seregélyesi u.- Mártírok u. - Lövölde u. - Budai u. által határolt terület.

3. Börgönd   

Május 24. csütörtök:      

SZEDRESKERTI ln. - FECSKEPART és környéke, ONCSATELEP

1. Mészöly G. u. - Hermann O. u. - Szent Gellért u. - Palotai u. - Szent Flórián krt. -

Berényi u. - Szekfű Gy. u. - Dózsa Gy. tér által határolt terület

Közlemények

 1. Lakossági fórumot tart Égi Tamás a belvárosi utcák felújításáról

  A Városháza Dísztermében június 1-jén, csütörtökön 17 órától lakossági fórumot tart Égi Tamás, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A tájékoztatón a Távírda, a Kégl György, valamint az Arany János utcák, illetve az Országzászló tér felújítása lesz a téma.

  2017.05.25.
 2. Véleményezési szakaszban a helyi építési szabályzat módosítása

  Elkészült a 17/2004 (II.12) sz. közgyűlési határozattal megállapított Székesfehérvár Megyei Jogú Város településszerkezeti tervének, valamint a 7/2004.(II.24.) számú önkormányzati rendelettel jóváhagyott Székesfehérvár Megyei Jogú Város külterületének, valamint egyes belterületi területrészeinek helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének önkormányzati, valamint lakossági kérelmek alapján megindított módosítás véleményezési dokumentációja.

  2017.05.24.
 3. Ebösszeírás - továbbra sem kell a kutyák után adózni a városban

  Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. A Hatósági Főosztály vezetője megerősítette: ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy a gazdáknak bármiféle fizetési kötelezettsége keletkezne, továbbra sem vezet be ebadót Székesfehérvár Önkormányzata.

  2017.05.23.
 4. Lakossági fórumot tart hétfőn a Köfémen dr. Dienesné Fluck Györgyi

  Lakossági fórumot tart dr. Dienesné Fluck Györgyi a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője, amelyen részt vesz Székesfehérvár polgármestere is. A Köfém lakótelepen élőket május 29-én, hétfőn 17.00 órára várják a Köfém Művelődési Házban.

  2017.05.23.
 1. Jelentkezz tűzoltónak - minden érdeklődőt várnak

  A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden, 18 évet betöltött érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt. A fizikai felmérő május 19-én lesz.

  2017.05.18.
 2. Lakossági fórumot rendeznek szerdán a Ligetsor felújításáról

  Május 17-én, szerdán 17 órakor lakossági fórumot tartanak a még ebben a hónapban megkezdődő ligetsori felújítási munkálatokról. A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a beruházás ütemezéséről, lebonyolításának pontos menetéről tájékoztatják az érintetteket.

  2017.05.15.
 3. Aszfaltoznak - lezárják a hétvégén a Mátyás király körút egy részét

  A Zichy liget melletti közösségi tér kiépítési munkálatai miatt május 12-én, pénteken 22.45 óra és május 15-én, hétfőn 04.00 óra közötti időben lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca – Várkörút közötti szakaszát. A forgalomkorlátozás mind helyi, mind helyközi hétvégi autóbuszjáratokat érint. Kérik a gépjárművezetőket, hogy kerüljék el a lezárással érintett útszakaszt, valamint az esetlegesen kialakuló dugók elkerülése érdekében, a Waze mobilalkalmazás használatát javasolják!

  2017.05.11.
 4. Részleges és teljes útlezárásokra is számítani kell a ballagás napján

  Az összes végzős diák részvételével a Városház téren zajló városi ballagás, valamint a Teleki Blanka Gimnázium Szent István téri ballagása miatt az autósoknak több fehérvári úton forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk.

  2017.05.03.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek