Megalakult a Fehérvári Tűzoltók Egyesülete

 Február 9-én tartotta alakuló ülését a Fehérvári Tűzoltók Egyesülete a székesfehérvári tűzoltólaktanyában. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a Székesfehérváron nyugdíjba vonult és a még szolgálatot teljesítő tűzoltókat. Az alapító tagok 49-en vannak. Az egyesület jelenleg a cégbíróság bejegyzése alatt áll. A szervezetről február 22-én Varga Lajos elnök, Nagy István alelnök, valamint Németi László és Takács József elnökségi tagok tartottak sajtótájékoztatót.
2008.02.24. 17:43 |
 Február 9-én tartotta alakuló ülését a Fehérvári Tűzoltók Egyesülete a székesfehérvári tűzoltólaktanyában. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a Székesfehérváron nyugdíjba vonult és a még szolgálatot teljesítő tűzoltókat. Az alapító tagok 49-en vannak. Az egyesület jelenleg a cégbíróság bejegyzése alatt áll. A szervezetről február 22-én Varga Lajos elnök, Nagy István alelnök, valamint Németi László és Takács József elnökségi tagok tartottak sajtótájékoztatót.

 A Fehérvári Tűzoltók Egyesületének alapgondolata évekkel korábbra nyúlik vissza. Nyugdíjas klubként indult, ám mivel a szervezők a jövőben hatékonyan szeretnének tenni Székesfehérvár tűzvédelmének javítása és erősítése érdekében, ezért egy egyesületet alakítottak. A szervezet tagja lehet az a tűzoltók, aki Székesfehérváron teljesített vagy teljesít szolgálatot. A már nyugállományba vonult és a még szolgálatot teljesítő tűzoltók összefogásával az egyik cél, hogy az elmúlt években tapasztalt nagy létszámú nyugdíjba vonulással az újoncok ne szakadjanak el a már sokat tapasztalt tűzoltóktól, és továbbra is tanulhassanak tőlük.
 Az egyesület a jövőben felkérésre szívesen vállal tűzvédelmi előadásokat gyermekek és felnőttek részére, valamint cégek részére egyaránt. Szeretnének az általános iskolai órákra is ellátogatni, hogy az alapvető tűzvédelmi tudnivalókat játékos előadás keretében, példákkal meséljék el a gyermekeknek. Emellett az utánpótlás-nevelés jegyében a közeljövőben egy ifjúsági versenycsapatot szeretnének létrehozni.
 A szervezet kiemelt feladatnak tűzte ki egy önálló tűzőrség kialakítását Székesfehérvár két külső városrészén, a Maroshegyen és a Feketehegyen. Ezeknél a városrészeknél ugyanis akár 15 percbe is kerülhet, mire a megnövekedett forgalomban a Szent Flórián körúti tűzoltólaktanyától megérkezik a segítség. Székesfehérvárt ugyanakkor több tranzitútvonal érinti, és ezeken a főutakon is nagyon sok a baleset. Így ha a Maroshegyen és a Feketehegyen lenne egy állandóan állomásozó gépjárműfecskendő, akkor ezekre a városrészekre és a közeli főutakra (7-es főút, 8-as főút) szükség esetén sokkal hamarabb megérkezne a segítség, és így az első egységek hamarabb megkezdhetik az életmentést, és a kezdeti kisebb kiterjedésű tüzek megfékezését. 
 A Fehérvári Tűzoltók Egyesülete nagy hangsúlyt fektet majd a külföldi tűzoltóságokkal való kapcsolat ápolására. Jelenleg egy német és egy török tűzoltósággal van nagyon jó, évek óta tartó együttműködése a székesfehérvári parancsnokságnak.

 A szervezet alakuló ülésén részt vett Molnár Erik tű. alezredes, a székesfehérvári tűzoltóság parancsnoka és Mihály János tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, akik az egyesület megalakulását támogatásukról biztosították.
 1. Te vagy az esélyed - prevenciós kiállítás nyílt az IKON Klubban

  Te vagy az esélyed címmel prevenciós kiállítás nyílt Bakurecz Ildikó „Fox” fotóiból az IKON Klubban. A képek a ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban készültek, ahol számos drogfüggőségben szenvedő fiatal tudott új életet kezdeni. A rendezvény a TEVAgy a Hős programmal zárult, Klupács Péter mentő-technikus és Mészáros Zalán mentőtiszt közreműködésével, akik újraélesztési technikákat is bemutattak.

  2017.09.22.
 2. Tragédia a 81-esen - frontálisan ütköztek a kamionnal

  Egy Székesfehérvár irányába közlekedő személygépkocsi, eddig ismeretlen okok miatt áttért a menetirány szerinti baloldali sávba, ahol frontálisan összeütközött egy kamionnal. A balesetben az autóban utazó négy személy megsérült, egy 73 éves férfi és 48 éves nő olyan súlyosan, hogy a helyszínen életüket vesztették.

  2017.09.22.
 3. Pedagóguskonferenciával és díjátadással ünnepelték Szent Gellért napját

  Szent Gellért püspök-vértanú, Szent István király nevelőjének ünnepén égi pártfogójukra emlékeznek a katolikus iskolák. A pénteki ünnep alkalmából konferenciát rendeztek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, amelyre a Székesfehérvári Egyházmegye 9 oktatási intézményéből érkeztek pedagógusok, püspöki biztosok, az iskolák és az óvodák delegációi. Az eseményen átadták a Szent Gellért Érdemrend ezüst és arany fokozatát is.

  2017.09.22.
 4. A legtöbben lakást vesznek - ingatlanpiaci körkép Székesfehérváron

  A hazai ingatlanpiac felívelése még mindig nem állt meg, éppen ellenkezőleg: az augusztusi forgalom az év második legjobb eredményével zárt, a mintegy 13800 tranzakció 17%-kal körözte le a tavalyi év azonos időszakát. A székesfehérvári ingatlanok átlagos ára idén, eddig 8%-kal növekedett, a legdrágábbak a tégla lakások, melyek átlagos négyzetméterára 320 ezer forint körül mozog.

  2017.09.22.
 1. Indul a kosárszezon, Észtországban az Alba Fehérvár

  A magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehévár szezonnyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, a kosarasok nagyon magasra tették a lécet előző idénybeli sikereikkel, de a feltételek adottak hozzá, hogy idén is hasonló célokkal vágjanak neki a hazai sorozatoknak. A Bajnokok Ligájában vasárnap a Kalev Tallin otthonában, jövő kedden pedig a fehérvári visszavágón játszik az Alba.

  2017.09.22.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Orvosok és szülésznők ünneplik Fehérváron a családközpontú szülészetet

  Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság, amely sokat tett azért, hogy hazánkban megvalósulhasson a természetes szülészeti gyakorlat. Ebből az alkalomból gyűltek össze kétnapos konferenciára a szervezet tagjai a Hotel Magyar Királyban, ahol egyebek mellett szó lesz a szülésznő szerepéről a várandósgondozás során, a védőnői feladatokról, valamint a családközpontú szülészetről is.

  2017.09.22.
 4. Szombattól szombatig tartanak az Európai Sporthét székesfehérvári programjai

  Szeptember 23-30-ig, vagyis egy héten keresztül várják a mozogni vágyókat az Európai Sporthét programjai. A rangos eseményhez Székesfehérvár 81 ingyenes programmal csatlakozott, így a legkülönfélébb mozgásformák közül bárki megtalálhatja a kedvére valót. A rendezvénysorozatról sajtótájékoztatón számoltak be, pénteken, a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

  2017.09.22.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek