Harci hagyományőrzők találkozóját tartották szombaton az Aszal völgy bejáratánál

 Szombaton tartották az Aszalvölgyi árok bejáratánál az I. Székesfehérvári Magyar Harci Hagyományőrző találkozót. A rendezvényre a megye minden részéről érkeztek csapatok, így Mórról, Csókakőről, Csőszről és persze Székesfehérvárról is. A csapatok hétpróbán is részt vettek, ahol volt íjászat, kelevéz hajítás, futárverseny, Toldi emlékpróba, Kinizsi féle fatálca emelés, Dugovics Titusz tiszteletére "bástyából" kilökés és hadiszerek célba juttatása is a feladatok között volt. A cikkben fotóriportot talál a rendezvényről!

2006.10.22. 11:00 |

 Szombaton tartották az Aszalvölgyi árok bejáratánál az I. Székesfehérvári Magyar Harci Hagyományőrző találkozót. A rendezvényre a megye minden részéről érkeztek csapatok, így Mórról, Csókakőről, Csőszről és persze Székesfehérvárról is. A csapatok hétpróbán is részt vettek, ahol volt íjászat, kelevéz hajítás, futárverseny, Toldi emlékpróba, Kinizsi féle fatálca emelés, Dugovics Titusz tiszteletére "bástyából" kilökés és hadiszerek célba juttatása is a feladatok között volt.

Képgaléria a rendezvényről!

 


Kultúra

 1. Bibliatörténeti kiállítás a Megyeház utcában – hétfőig még megtekinthető

  Október 23-ig tekinthető meg a „Korokon át a könyvek könyvéről – Bibliatörténeti kiállítás a reformáció 500. évfordulója tiszteletére” címmel, Grabarits Ágnes gyűjteményéből rendezett tárlat a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében.

  2017.10.21.
 2. Megnyílt Miklós János kiállítása a Szent Korona Galériában

  Pénteken este - a Székesfehérvári Művészek Társaságának huszonöt éves jubileumi tárlatsorozatának befejező eseményeként - nyílt meg a Szent István Művelődési Ház Szent Korona Galériájában Miklós János keramikusművész kiállítása, amelyet Filep Sándor festőművész nyitott meg. A megnyitón Vakler Anna népdalénekes és Varró János népzenész is közreműködött.

  2017.10.21.
 3. Az emlékezés titkai – megnyílt Małgorzata Futkowska festőművész kiállítása

  Małgorzata Futkowska opolei festőművész kiállítása nyílt meg pénteken a Pelikán Galériában. A Punctum című tárlat november 10-ig látható. A kiállítás címe Roland Barthes francia gondolkodó elméletéhez közelít bennünket, aki ezt a fogalmat szorosan a fényképészet területéhez kapcsolta. A fényképen található punktum, vagyis valamilyen megkülönböztető jel, nyom, apró részlet, emlékezési folyamatot indít el a nézőnél.

  2017.10.20.
 4. Kettős könyvbemutató - hercegek és szerzetesek a középkori Magyarországon

  Kertész Balázs, a Városi Levéltár és Kutatóintézet tudományos munkatársa és Molnár Antal, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa mutatták be a „Hercegek és hercegségek a középkori Magyarországon” illetőleg „Az első 300 év Magyarországon és Európában – a domonkos rend a középkorban” című köteteket pénteken, a Hotel Magyar Királyban. A kettős könyvbemutatót a Városi Levéltár és Kutatóintézet valamint az Alba Civitas Történeti Alapítvány szervezte.

  2017.10.20.

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka