Jam Bory-vár - kisfesztivál tizenkettedeik alkalommal

 Tizenkettedik alkalommal rendezték meg szombaton a Jam Bory-vár elnevezésű rendezvényt. A Méhkasaula közreműködésével szervezett programsorozat idén is kortárs művészek meghívásával igyekezett szórakoztatni a közönséget. Az idei Jam Bory-vár bábjátékkal indult, majd koncertekkel és különleges művészi atrakciókkal folytatódott.
2010.05.30. 00:01 |
 Tizenkettedik alkalommal rendezték meg szombaton a Jam Bory-vár elnevezésű rendezvényt. A Méhkasaula közreműködésével szervezett programsorozat idén is kortárs művészek meghívásával igyekezett szórakoztatni a közönséget. Az idei Jam Bory-vár bábjátékkal indult, majd koncertekkel és különleges művészi atrakciókkal folytatódott.
KÉPGALÉRIA a Jam Bory-várról
 
  Az idei rendezvény először a kisgyerekeket szórakoztatta a Fekete Kisasszony című bábjátékkal, amelyet a Barboncás társulat adott elő. Ezt követően volt a megnyitó, amelyen közreműködött az egykor építész, Bory Jenő unokája, Kovács Andrásné. A rendezők, mint minden évben, idén is bóléval, teával illetve teasüteménnyel és pogácsával kedveskedtek a vendégeknek. Ez évben a The Qualitons és a Barabár Lőrinc Elektric zenekar koncertezett, miközben a vár több pontján is Dj-k mulattatták a jelenlévőket. Az érdeklődők láthattak egy interaktív kiállítást az Eszképműhely jóvoltából, illetve amikor besötétedett a Méhkas Dia Projekt idei alkotásai ismételten felkerültek a várra. A helyszínen az estet Afrobreakz dobkör és a Tűzraktér Tűzzsonglőr Társulat előadása zárta, azoban tizenegy órakor ingyenes busz segítségével a Műhely Kávéházban folytatódott a rendezvény. 
 
 
 

Kultúra

 1. Bibliatörténeti kiállítás a Megyeház utcában – hétfőig még megtekinthető

  Október 23-ig tekinthető meg a „Korokon át a könyvek könyvéről – Bibliatörténeti kiállítás a reformáció 500. évfordulója tiszteletére” címmel, Grabarits Ágnes gyűjteményéből rendezett tárlat a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében.

  2017.10.21.
 2. Megnyílt Miklós János kiállítása a Szent Korona Galériában

  Pénteken este - a Székesfehérvári Művészek Társaságának huszonöt éves jubileumi tárlatsorozatának befejező eseményeként - nyílt meg a Szent István Művelődési Ház Szent Korona Galériájában Miklós János keramikusművész kiállítása, amelyet Filep Sándor festőművész nyitott meg. A megnyitón Vakler Anna népdalénekes és Varró János népzenész is közreműködött.

  2017.10.21.
 3. Az emlékezés titkai – megnyílt Małgorzata Futkowska festőművész kiállítása

  Małgorzata Futkowska opolei festőművész kiállítása nyílt meg pénteken a Pelikán Galériában. A Punctum című tárlat november 10-ig látható. A kiállítás címe Roland Barthes francia gondolkodó elméletéhez közelít bennünket, aki ezt a fogalmat szorosan a fényképészet területéhez kapcsolta. A fényképen található punktum, vagyis valamilyen megkülönböztető jel, nyom, apró részlet, emlékezési folyamatot indít el a nézőnél.

  2017.10.20.
 4. Kettős könyvbemutató - hercegek és szerzetesek a középkori Magyarországon

  Kertész Balázs, a Városi Levéltár és Kutatóintézet tudományos munkatársa és Molnár Antal, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa mutatták be a „Hercegek és hercegségek a középkori Magyarországon” illetőleg „Az első 300 év Magyarországon és Európában – a domonkos rend a középkorban” című köteteket pénteken, a Hotel Magyar Királyban. A kettős könyvbemutatót a Városi Levéltár és Kutatóintézet valamint az Alba Civitas Történeti Alapítvány szervezte.

  2017.10.20.

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka