Fejér megyei tűzoltó szakmai verseny Dunaújvárosban

 A Duna-parton rendezte meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a dunaújvárosi tűzoltóság segítségével a Fejér megyei szakmai versenyt. A megmérettetésen kilenc csapat vett részt. A tűzoltóknak elméletben és gyakorlatban egyaránt bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. A székesfehérvári tűzoltók a második helyet szerezték meg.
2009.04.07. 20:34 |

  A Duna-parton rendezte meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a dunaújvárosi tűzoltóság segítségével a Fejér megyei szakmai versenyt. A megmérettetésen kilenc csapat vett részt: székesfehérvári hivatásos tűzoltóság, dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság, sárbogárdi hivatásos tűzoltóság, váli önkénes tűzoltóság, polgárdi önkénes tűzoltóság, móri önkénes tűzoltóság, bicskei önkénes tűzoltóság, Dunaferr létesítményi tűzoltóság és a papírgyári Véd-Sz Kft. létesítményi tűzoltósága. A tűzoltóknak elméletben és gyakorlatban egyaránt bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

  Egyéni versenyben a gépkocsivezetők közül Miklós Krisztián tű. zászlós, a székesfehérvári tűzoltóság különleges szerkezelője az első helyet, az irányítók közül Hadlaczki István tű. főtörzszászlós, a székesfehérvári tűzoltóság szolgálatparancsnok-helyettese a harmadik helyet szerezte meg.

 Összesített versenyben a hivatásosok közül az első helyen a házigazda dunaújvárosi tűzoltók végeztek. A második helyet a székesfehérváriak szerezték meg, míg a dobogó harmadik fokára a sárbogárdiak léphettek. Az önkéntes és a létesítményi tűzoltóságok kategóriájában Bicske lett az első helyezett. Második helyen a váliak, míg a harmadik helyen a móriak végeztek.


Vén Norbert tű. őrnagy, tűzoltási és műszaki mentési osztályvezető, a fehérvári csapat: Pintér Nándor tű. zászlós., Laskó Gábor tű. őrmester, Braun György tű. őrmester, Fülöp Tamás tű. zászlós, Hadlaczki István tű. főtörzszászlós, Miklós Krisztián tű. zászlós, valamint Molnár Erik tű. ezredes, parancsnok KÉPGALÉRIÁK! /Fotó: Bisztricz Anett, szóvivő/

 Képek a fehérvári csapatról!

 Képek a dunaújvárosi csapatról!

 Képek a móri csapatról!

 Képek a polgárdi csapatról!

 Képek a váli csapatról!

 

 1. Minimális különbségű vereséget szenvedett Bordeauxban a Videoton

   nemzetközi porondon egyedüli magyar csapatként versenyben lévő Videoton az egyértelműen esélyesebb francia Girondins de Bordeaux otthonában lépett pályára az Európa Liga-selejtező harmadik körének első mérkőzésén, csütörtökön este a bordeaux-i Matmut Atlantique Stadionban. A mintegy 21 ezer – köztük körülbelül negyven székesfehérvári - néző előtt lejátszott mérkőzésen becsülettel helytállt a Videoton és nem esélytelenül várja az augusztus 3-án, csütörtökön, Felcsúton sorra kerülő visszavágót.

  2017.07.27.
 2. Nemzetközi együttműködés a sportosabb, egészségesebb gyerekekért

  Közös Erasmus+ programon indulhat a Tóvárosi Általános Iskola török és finn partnerekkel. Ehhez kapcsolódóan érkezett előkészítő látogatásra három fős delegáció Kemiből. Olli Kelhä projektvezető-testnevelőtánárt, Matti Molandert, a városháza sport-és ifjúsági menedzserét valamint Pekka Tiitinent, a helyi hokiakadémia képviselőjét Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Városházán.

  2017.07.27.
 3. A Római Birodalomban fejeződött be az idei velencei nyári tábor

  Szabinok, latinok és etruszkok Velencén - a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban ezen a héten az ókori Róma a központi téma. A dél- és észak-amerikai indián világba repítő, majd a hagyományőrző tábor után a mostani római tematikájú héttel utolsó turnusához érkezett a velencei gyermektábor.

  2017.07.27.
 4. Diplomaátadó ünnepség volt kedden a Corvinuson

  A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karán kedden diplomaátadó ünnepséget tartottak. Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester is köszöntötte a végzős diákokat, felhívva figyelmüket a székesfehérvári álláslehetőségekre, és hangsúlyozva a BCE Székesfehérvári Campusának szerepét a város jövőjét illetően.

  2017.07.27.
 1. Pótfelvételi az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Aki lemaradt a felvételi határidőről, vagy nem vették fel arra a szakra, amire szeretett volna járni, az jelentkezhet az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára 2017. július 28-a és augusztus 7-e között a pótfelvételi eljárás keretében. A 2017/2018-as tanévre többek között gépészmérnök, villamosmérnök és műszaki menedzser alapképzésekre is lehet még a pótfelvételin bekerülni. Jelentkezni a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet.

  2017.07.27.
 2. Funk és jazz Fehérváron - idén is lesz Alba Regia Feszt

  A legjobb hazai jazz és funk zenészek koncerteznek augusztus 7 és 9-e között a Belvárosban. A nyitónapon fellép a Babos-László-Tátrai Trio és a United Experience is. A jazz és a funk rajongóit a Bartók Béla téren és a Múzeum díszudvarán várják.

  2017.07.27.
 3. Augusztusban is folytatódnak az ingyenes tárlatvezetések a Pompeji kiállításon

  Augusztusban is ingyenes tárlat- és szakvezetésekkel várják a látogatókat a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállítás a táci Gorsium Szabadtéri Régészeti Park látogatóközpontjában. A vezetésekre előzetesen nem kell bejelentkezni, de mivel a terem befogadóképessége korlátozott, így az érkezési sorrendet veszik figyelembe.

  2017.07.27.
 4. Az Aranykor trónusán - idén ötödször lesz Fény utca a Belvárosban

  Idén ötödik alkalommal gyullad fel a Fény utca. A gigantikus történelmi mozgó képregény idén III. Béla életének eseményeit eleveníti meg a Fő utca házainak homlokzatain. A kezdetektől fogva változatlan összetételű alkotói csapat végzi a munkát: Matuz János forgatókönyve alapján Magyarósi Éva grafikus és csapata tervezi és animálja a történetet - a Képes Krónika ábrái alapján. A Fény utca a Királyi napok teljes időtartama alatt, augusztus 11-től augusztus 20-ig, minden nap 21 és 24 óra között lesz látható.

  2017.07.27.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek