Írónak készül Vagaszky Edina a Fehérvár Szépe 2005 győztese

 Augusztus végén volt az ARÉV Sportcsarnokban a Fehérvár Szépe 2005 választás. Az idén Vagaszky Edinát választották a város szépségkirálynőjének, aki Erdélyben, Nagyváradon született 1986-ban, szeret írni, sportolni és a kutyák mellé a napokban érkezett egy kismacska. A versei mellett van két még be nem fejezett regénye is. Mint mondja barátnőjével Dumitrescu Mirellával együtt még tavasszal döntötték el, hogy indulnak a Fehérvár Szépe választáson. Vagaszky Edina a város háziasszonyaként rendezvényeken képviseli majd Székesfehérvárt. (képgaléria Vagaszky Edináról itt!)
2005.10.11. 10:58 |

 Augusztus végén volt az ARÉV Sportcsarnokban a Fehérvár Szépe 2005 választás. Az idén Vagaszky Edinát választották a város szépségkirálynőjének, aki Erdélyben, Nagyváradon született 1986-ban, szeret írni, sportolni és a kutyák mellé a napokban érkezett egy kismacska. A versei mellett van két még be nem fejezett regénye is. Mint mondja barátnőjével Dumitrescu Mirellával együtt még tavasszal döntötték el, hogy indulnak a Fehérvár Szépe választáson. Vagaszky Edina a város háziasszonyaként rendezvényeken képviseli majd Székesfehérvárt. (képgaléria Vagaszky Edináról itt!)

 Milyen indíttatásból jelentkeztél a Fehérvár Szépe 2005 választásra?

 A barátnőm révén szereztem tudomást a versenyről és március környékén már eldöntöttük, hogy jelentkezni fogunk, majd júniusban adtuk le az önéletrajzunkat és a jelentkezésünket.

 A szüleid, családod mit szólt hozzá, hogy "megmutatod" magad?

 A szüleim az elején nem hittek a szépségversenyben, aztán a végén nagyon örültek már. Rám hagyták egyébként, hogy nekem mi az egészséges. Mindössze annyit tanácsoltak, hogy legyek óvatos az emberekkel és ne barátkozzam olyanokkal, akik nekem nem szimpatikusak.

 A felkészülés hogyan zajlott?

 Augusztustól kezdődtek a próbák, amikor heti két-három napot tánccal töltöttünk. Elég kemények voltak ezek a napok és jól meg is viselt minket, de így utólag nézve a dolgokat úgy látom megérte. Reggel a felkelés után már kezdődtek is a próbák és késő délutánig tartottak.

 Szépségverseny napján hogyan keltél?

 Már két nappal a verseny előtt nagyon ideges voltam, aztán a versenyre elmúlt minden izgalom belőlem. Azt hiszem kicsit nyugodtabban léptem fel a színpadra, mint a többiek. Szervezéssel pedig döntő többséggel meg voltam elégedve teljesen.

 Vagaszki Edina a hétköznapokon mivel szeret foglalkozni, mi az ami kitölti a szabadidejét?

 Elég sokat írok, mert ez a hobbim, szeretek kutyázni, barátkozni. Az írásnak jelentős szerepe van az életemben: többségében verseket írok, de van két félkész regényem is. Ezeket már négy éve írom és még befejezésre várnak. A verseim témáiról annyit, hogy a napi dolgokról, a velem történtekről írok.

 A kedvesed hogyan viszonyult ahhoz, hogy elindultál a szépségversenyen?

 Örült a dolognak és nagyon büszke volt rám. Az elején persze izgult egy kicsit és voltak félelmei, hogy hogyan alakít esetleg át az egész verseny és úgy érzem, hogy a belsőmre nem volt jelentős hatással az, hogy megnyertem a versenyt.

 Ruhaipari középiskolába jársz, az idén érettségizel ezen a pályán szeretnél maradni?

 Nem hiszem, hogy folytatom a középiskola után a ruhaiparban. Régen szerettem ruhákat rajzolni, tervezgetni és e miatt választottam azt az iskolát ahova járok, de a későbbiekben mindenképpen a kommunikáció szakon szeretném folytatni a pályafutásomat és ezen a  téren elhelyezkedni.

 Elég kemény iskolaévnek nézel elébe, hiszen érettségizel és gondolom emelt szintű érettségit szeretnél majd...

 Nehéz évem lesz az biztos azonban a tanulást mindennél fontosabbnak tartom, főleg most, hogy irodalomból, nyelvtanból és franciából emelt szinten akarok érettségizni. Remélem majd jól alakulnak a pontjaim és felvesznek oda ahova szeretném.

 Ha bulizni mentek akkor melyik helyet választjátok általában?

 Most nyáron nem volt olyan sok lehetőségünk, de iskolaszezonban Bahnhofba és kisebb szórakozóhelyekre járunk. A kisebb kávézókat szeretem, mert nincs olyan tömeg, ami zavaró lenne.

 Mik azok a dolgok számodra amik kedvesek Székesfehérváron?

 Az embereket szeretem, akik itt élnek. A Maroshegyen lakunk és ott is mindenki olyan aranyos, kedves és nem utolsó sorban ott minden olyan jó zöld.

Kultúra

 1. Új bemutatókra készülnek a színészek a Vörösmarty Színházban

  Zajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata kezdődött el, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.

  2017.10.20.
 2. Országos amatőr színjátszó találkozó lesz a hétvégén A Szabadművelődés Házában

  A Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület rendezésében idén hatodik alkalommal lesz Paál István országos amatőr színjátszó találkozó A Szabadművelődés Házában. Október 21-én és október 22-én az ország számos részéről érkező színjátszó csoport 11 előadással várja az amatőr színjátszás kedvelőit. Az előadások között a szakmai zsűri értékelése is megtekinthető.

  2017.10.20.
 3. Elindult a bejelentkezés az október 29-én nyíló Seuso kiállításra

  Seuso-kincs vándorkiállítás három héten át, október 29-től november 19-éig, naponta reggel 8-tól egészen 22 óráig látogatható és lehetőség van 20 fő feletti csoportoknak időpont foglalásra is. A november 1-jén is nyitva tartó tárlatra a teljes árú jegy 600,- Ft, a diák és nyugdíjas 300,- Ft, szervezett iskolai csoportoknak a belépés díjtalan! Ugyancsak ingyenes a csoportoknak a tárlatvezetés és az iskolásoknak a múzeumpedagógiai foglalkozás.

  2017.10.19.
 4. Hétvégén lesz a Paál István Fesztivál, országos amatőr színjátszó találkozó

  Október 21-22-én, szombaton és vasárnap lesz idén a hagyományos Paál István Fesztivál, országos amatőr színjátszó találkozó A Szabadművelődés Házában. A két napos eseményen az előadások 9 órakor kezdődnek, amelyek között szakmai beszélgetések lesznek. A belépés díjtalan.

  2017.10.19.

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka