Írónak készül Vagaszky Edina a Fehérvár Szépe 2005 győztese

 Augusztus végén volt az ARÉV Sportcsarnokban a Fehérvár Szépe 2005 választás. Az idén Vagaszky Edinát választották a város szépségkirálynőjének, aki Erdélyben, Nagyváradon született 1986-ban, szeret írni, sportolni és a kutyák mellé a napokban érkezett egy kismacska. A versei mellett van két még be nem fejezett regénye is. Mint mondja barátnőjével Dumitrescu Mirellával együtt még tavasszal döntötték el, hogy indulnak a Fehérvár Szépe választáson. Vagaszky Edina a város háziasszonyaként rendezvényeken képviseli majd Székesfehérvárt. (képgaléria Vagaszky Edináról itt!)
2005.10.11. 10:58 |

 Augusztus végén volt az ARÉV Sportcsarnokban a Fehérvár Szépe 2005 választás. Az idén Vagaszky Edinát választották a város szépségkirálynőjének, aki Erdélyben, Nagyváradon született 1986-ban, szeret írni, sportolni és a kutyák mellé a napokban érkezett egy kismacska. A versei mellett van két még be nem fejezett regénye is. Mint mondja barátnőjével Dumitrescu Mirellával együtt még tavasszal döntötték el, hogy indulnak a Fehérvár Szépe választáson. Vagaszky Edina a város háziasszonyaként rendezvényeken képviseli majd Székesfehérvárt. (képgaléria Vagaszky Edináról itt!)

 Milyen indíttatásból jelentkeztél a Fehérvár Szépe 2005 választásra?

 A barátnőm révén szereztem tudomást a versenyről és március környékén már eldöntöttük, hogy jelentkezni fogunk, majd júniusban adtuk le az önéletrajzunkat és a jelentkezésünket.

 A szüleid, családod mit szólt hozzá, hogy "megmutatod" magad?

 A szüleim az elején nem hittek a szépségversenyben, aztán a végén nagyon örültek már. Rám hagyták egyébként, hogy nekem mi az egészséges. Mindössze annyit tanácsoltak, hogy legyek óvatos az emberekkel és ne barátkozzam olyanokkal, akik nekem nem szimpatikusak.

 A felkészülés hogyan zajlott?

 Augusztustól kezdődtek a próbák, amikor heti két-három napot tánccal töltöttünk. Elég kemények voltak ezek a napok és jól meg is viselt minket, de így utólag nézve a dolgokat úgy látom megérte. Reggel a felkelés után már kezdődtek is a próbák és késő délutánig tartottak.

 Szépségverseny napján hogyan keltél?

 Már két nappal a verseny előtt nagyon ideges voltam, aztán a versenyre elmúlt minden izgalom belőlem. Azt hiszem kicsit nyugodtabban léptem fel a színpadra, mint a többiek. Szervezéssel pedig döntő többséggel meg voltam elégedve teljesen.

 Vagaszki Edina a hétköznapokon mivel szeret foglalkozni, mi az ami kitölti a szabadidejét?

 Elég sokat írok, mert ez a hobbim, szeretek kutyázni, barátkozni. Az írásnak jelentős szerepe van az életemben: többségében verseket írok, de van két félkész regényem is. Ezeket már négy éve írom és még befejezésre várnak. A verseim témáiról annyit, hogy a napi dolgokról, a velem történtekről írok.

 A kedvesed hogyan viszonyult ahhoz, hogy elindultál a szépségversenyen?

 Örült a dolognak és nagyon büszke volt rám. Az elején persze izgult egy kicsit és voltak félelmei, hogy hogyan alakít esetleg át az egész verseny és úgy érzem, hogy a belsőmre nem volt jelentős hatással az, hogy megnyertem a versenyt.

 Ruhaipari középiskolába jársz, az idén érettségizel ezen a pályán szeretnél maradni?

 Nem hiszem, hogy folytatom a középiskola után a ruhaiparban. Régen szerettem ruhákat rajzolni, tervezgetni és e miatt választottam azt az iskolát ahova járok, de a későbbiekben mindenképpen a kommunikáció szakon szeretném folytatni a pályafutásomat és ezen a  téren elhelyezkedni.

 Elég kemény iskolaévnek nézel elébe, hiszen érettségizel és gondolom emelt szintű érettségit szeretnél majd...

 Nehéz évem lesz az biztos azonban a tanulást mindennél fontosabbnak tartom, főleg most, hogy irodalomból, nyelvtanból és franciából emelt szinten akarok érettségizni. Remélem majd jól alakulnak a pontjaim és felvesznek oda ahova szeretném.

 Ha bulizni mentek akkor melyik helyet választjátok általában?

 Most nyáron nem volt olyan sok lehetőségünk, de iskolaszezonban Bahnhofba és kisebb szórakozóhelyekre járunk. A kisebb kávézókat szeretem, mert nincs olyan tömeg, ami zavaró lenne.

 Mik azok a dolgok számodra amik kedvesek Székesfehérváron?

 Az embereket szeretem, akik itt élnek. A Maroshegyen lakunk és ott is mindenki olyan aranyos, kedves és nem utolsó sorban ott minden olyan jó zöld.

Kultúra

 1. Elegáns és tartalmas élmények a Somorjai hangverseny sorozatban

  Ismét útjára indítja a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A pénteken kezdődő program négy 60 perces, különböző hangulatú és stílusú komolyzenei koncertet kínál négy helyszínen a könnyed, elegáns és tartalmas muzsika kedvelőinek.

  2017.04.25.
 2. Szakvezetés és kiállítás a Fejedelmi kincsek kiállításhoz

  Egyedülálló tárlat nyílt a Szent István Király Múzeumban Fejedelmi kincsek címmel. A kiállításhoz több programot is szerveznek, április 26-án szerdán 15 órától tárlatvezetéssel láthatják az érdeklődők a kiállítást, 16.30-tól pedig Török adó, "tatársarc" - Tallérok Erdély szultáni adójában címmel hallhatunk előadást Dr. Buza Jánostól, a Corvinus Egyetem professzorától.

  2017.04.25.
 3. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 4. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás