Varró János kapta idén a Fricsay Richárd Zenei Díjat

 Somorjai Ferenc, Horányi Ottília, Mihályi Gyuláné, Tatár Dezsőné, Márkus József és Lovrekné Auth Ágnes után kapta Varró János a Zene Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen, a nagy jelentőséggel bíró Fricsay-díjat. Varró János arról is beszélt a díjátadón, hogy a hivatása a hobbija is, mint mondta „mindig imádtam tanítani és muzsikálni”. Az Év kórusainak a Teleki Blanka Gimnázium és a Kodály Zoltán Zeneiskola kórusait választották.
2009.10.03. 12:12 |
Varró János a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti szakközépiskola tanára kapta idén a Fricsay Richárd zenei díjat. Varró János arról is beszélt a díjátadón, hogy a hivatása a hobbija is. „Mindig imádtam tanítani és muzsikálni”- mondta. Amikor megismerkedett a magyar népzenével, akkor határozta el, hogy nem csak megtanulni, hanem továbbadni is szeretné azt gyerekeknek. Az Év kórusainak a Teleki Blanka Gimnázium és a Kodály Zoltán Zeneiskola kórusait választották.
 
Székesfehérvár Közgyűlése 2002-ben alapította meg a Fricsay Richárd Zenei Díjat, amit minden évben a Zenei Világnapon adnak át azoknak a művészeknek (karnagyoknak, együtteseknek, előadóknak és zenetanároknak), akik több éven át jelentős értékkel gazdagították Székesfehérvár zenei életét. Somorjai Ferenc, Horányi Ottília, Mihályi Gyuláné, Tatár Dezsőné, Márkus József és Lovrekné Auth Ágnes után kapta Varró János a Zene Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen, a nagy jelentőséggel bíró Fricsay-díjat.
 
 
 

Kultúra

 1. Lánykérés is volt a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztiválon

  A Belváros több pontján is hallhattak térzenét az V. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál zenekarainak köszönhetően. A Debrecen Helyőrségi Zenekar, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, a Szentendre Helyőrségi Zenekar és a Tata Helyőrségi Zenekar a Városház téren adott közös koncertet. A fesztiválon a Királyi Napok második nyilvános lánykérését is megkönnyezhettük.

  2017.08.17.
 2. Negyven évvel ezelőtti filmszerepére emlékezett a Vörösmarty Színház igazgatója

  Negyven évvel ezelőtt, 1977-ben mutatták be a Szikora János főszereplésével készült, Kihajolni veszélyes! című magyar filmszatírát. A négy évtizedes jubileum tiszteletére filmvetítéssel egybekötött találkozóra invitálták az alkotócsapat tagjait és a vasútszerető érdeklődőket. Az alkotásban a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója mellett olyan színészóriások szerepeltek, mint Bodrogi Gyula, Tomanek Nándor és Koltai Róbert. 

  2017.08.17.
 3. Dr. Altorjay Andrásé a Deák Dénes Díj - 21 Lánczos-Szekfű ösztöndíjas volt idén

  Szerdán délután a Bory-várban adták át a Lánczos-Szekfű ösztöndíjakat, a Deák Dénes Ösztöndíjat és a Deák Dénes Díjat. A Lánczos-Szekfű Ösztöndíjat az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítéli a hozzá tartozó anyagi támogatással együtt, akik az oktatás, a tudomány, a művészet terén munkálkodnak. A Deák Dénes Díjat az idei évben Dr. Altorjay András vehette át Székesfehérvár közéleti, kulturális életében végzett példát adó tevékenysége, művészetpártoló munkássága elismeréseként.

  2017.08.16.
 4. Augusztus 20-ig látogatható a Pompeji kiállítás Gorsiumban

  Augusztus 20-ig várja a látogatókat a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállítás a táci Gorsium Szabadtéri Régészeti Park látogatóközpontjában. A Szent István Király Múzeum egyedülálló, látványos kiállításán megismerkedhetünk a katasztrófa miatt néhány óra alatt megsemmisült, egykor virágzó város lakóinak életével, a gladiátorok, a közfürdők, de az ókori bordélyházak világával is.

  2017.08.16.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás