Varró János kapta idén a Fricsay Richárd Zenei Díjat

 Somorjai Ferenc, Horányi Ottília, Mihályi Gyuláné, Tatár Dezsőné, Márkus József és Lovrekné Auth Ágnes után kapta Varró János a Zene Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen, a nagy jelentőséggel bíró Fricsay-díjat. Varró János arról is beszélt a díjátadón, hogy a hivatása a hobbija is, mint mondta „mindig imádtam tanítani és muzsikálni”. Az Év kórusainak a Teleki Blanka Gimnázium és a Kodály Zoltán Zeneiskola kórusait választották.
2009.10.03. 12:12 |
Varró János a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti szakközépiskola tanára kapta idén a Fricsay Richárd zenei díjat. Varró János arról is beszélt a díjátadón, hogy a hivatása a hobbija is. „Mindig imádtam tanítani és muzsikálni”- mondta. Amikor megismerkedett a magyar népzenével, akkor határozta el, hogy nem csak megtanulni, hanem továbbadni is szeretné azt gyerekeknek. Az Év kórusainak a Teleki Blanka Gimnázium és a Kodály Zoltán Zeneiskola kórusait választották.
 
Székesfehérvár Közgyűlése 2002-ben alapította meg a Fricsay Richárd Zenei Díjat, amit minden évben a Zenei Világnapon adnak át azoknak a művészeknek (karnagyoknak, együtteseknek, előadóknak és zenetanároknak), akik több éven át jelentős értékkel gazdagították Székesfehérvár zenei életét. Somorjai Ferenc, Horányi Ottília, Mihályi Gyuláné, Tatár Dezsőné, Márkus József és Lovrekné Auth Ágnes után kapta Varró János a Zene Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen, a nagy jelentőséggel bíró Fricsay-díjat.