Dr. Cser-Palkovics Andrást választották polgármesternek a fehérváriak

  Dr. Cser-Palkovics András mindenkinek megköszönte, hogy élt alkotmányos jogával és elment szavazni. Mint mondta „ az a feladat, amit az emberek bizalmából megkaptunk, kötelez bennünket.” Kiemelte, hogy a következő időszakban le kell zárni azt a néhány évet, ami bizonytalanságban telt a város életében. „A feladatunk a stabilitás és a biztonság megteremtése Székesfehérváron.”- tette hozzá dr. Cser-Palkovics András aki több, mint 18.225 szavazatot kapott.
Székesfehérvár polgármesterével hétfőn délben olvashatnak interjút a fehervar.hu-n!
2010.10.03. 21:49 |
 Több, mint 18 ezer fehérvári szavazatával dr. Cser-Palkovics Andrást választották Székesfehérvár polgármesterének. 
 
 Dr. Cser-Palkovics András vasárnap este mindenkinek megköszönte, hogy élt alkotmányos jogával és elment szavazni. Mint mondta „ az a feladat, amit az emberek bizalmából megkaptunk, kötelez bennünket.” Kiemelte, hogy a következő időszakban le kell zárni azt a néhány évet, ami bizonytalanságban telt a város életében. „A feladatunk a stabilitás és a biztonság megteremtése Székesfehérváron.” Végül külön megköszönte, hogy a Nekem Fehérvár programot támogatta a fehérváriak jelentős többsége.
 
Minden siker mögött hosszú évek munkája van – mondta a város frissen megválasztott polgármestere. „Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy élt alkotmányos jogával és elment szavazni.” – mondta. Holnaptól munka van, ami fehérvárért történik. Egy város akkor lehet sikeres, ha képes együtt dolgozni és összefogni és ezt a várost közös erővel vissza tudjuk emelni a legjelentősebb magyar városok közé. A fiatalokról szólva elmondta, hogy értük és velük együtt, nem pedig felettük és róluk szólnak a döntések.
 
A Nekem Fehérvár program folytatódik a választás után is. Felhívta arra is a figyelmet, hogy Székesfehérvárt nem lehet egy embernek vezetni: egy 40 milliárdos költségvetésű várost több ezer közalkalmazottal csak együtt, csapatban lehet vezetni. „Felmérésekből pontosan tudjuk: úgy érzik a fehérváriak, hogy egyre inkább kiszorultak a döntéshozatalból.” Kérte a fehérváriak bizalmát továbbra is „szeretnék elérhető polgármester lenni, aki megtalálható és ahol tud segít azoknak, akik megkeresik.” Szeretném alázattal, szerényen, de határozottan vezetni a várost - mondta.
 
Dr. Cser-Palkovics András 1993-ban érettségizett a József Attila Gimnáziumban, majd a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát. Vállalati jogtanácsosként dolgozott Székesfehérvár egyik tradicionális nagyvállalatánál, a munka mellett európai szakjogászi képesítést szerzett. 2002 óta önkormányzati képviselőként dolgozik Fehérváron. 2006-óta országgyűlési képviselő, idén tavasszal az 1. választókerületben nyerte el a szavazók bizalmát. Az elmúlt években a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetője volt. Orbán Viktorral ápolt személyes bizalmi kapcsolata a kormány megalakulása óta is töretlen. Feleségével, Edinával két gyermek szülei, Zalán 7 éves, Ágoston 3 éves.

Eredmény 100%-os feldolgozottságnál:
 
1 Dr. Cser-Palkovics András FIDESZ 18.225 szavazat, 56,46%
2 Márton Zoltán MSZP 7.376 szavazat, 22,85%
3 Gál Péter Pál JOBBIK 3.099 szavazat, 9,60%
4 Fertő László CIVIL MOZGALOM 2.056 szavazat, 6,37%
5 Juhász László VÁLASZ 1.522 szavazat, 4,72%
 
 
 
 

Közélet

 1. Diplomaátadó ünnepség volt kedden a Corvinuson

  A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karán kedden diplomaátadó ünnepséget tartottak. Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester is köszöntötte a végzős diákokat, felhívva figyelmüket a székesfehérvári álláslehetőségekre, és hangsúlyozva a BCE Székesfehérvári Campusának szerepét a város jövőjét illetően.

  2017.07.27.
 2. 26 éves partnerkapcsolat - Schwäbisch Gmündben találkoztak az egykori aláírók

  A Székesfehérvár – Schwäbisch Gmünd Baráti Kör júliusban a német testvérvárosi egyesületnél vendégeskedett. A 26 éves partnerkapcsolat szerződését aláíró egykori polgármesterek, Balsay István és Dr. Wolfgang Schuster is találkoztak, és a tartós barátságot, a további együttműködést hangsúlyozták.

  2017.07.27.
 3. Pótfelvételi az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Aki lemaradt a felvételi határidőről, vagy nem vették fel arra a szakra, amire szeretett volna járni, az jelentkezhet az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára 2017. július 28-a és augusztus 7-e között a pótfelvételi eljárás keretében. A 2017/2018-as tanévre többek között gépészmérnök, villamosmérnök és műszaki menedzser alapképzésekre is lehet még a pótfelvételin bekerülni. Jelentkezni a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet.

  2017.07.27.
 4. Istentiszteletekkel köszön el Somogyi László lelkész

  Váratlanul érte a fehérvári református közösséget Somogyi László lelkész bejelentése, amikor tudatta, hogy itthagyja a szolgálatot, és vele a várost is és Hajdúböszörményben folytatja szolgálatát. A presbitérium azt kérte, hogy mindhárom fehérvári református helyen legyen elköszönő lelki szolgálat. Július 30-án, vasárnap Maroshegyen és a Budai úton tart istentiszteletet, majd egy hét múlva, augusztus 6-án, vasárnap a Széchenyi úton.

  2017.07.27.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek