Orkán Székesfehérváron - a Jégcsarnok tetejét is megbontotta a szél

Székesfehérváron, az Erzsébet utcában szintén egy négyemeletes lakóépület lapos tetejéről két helyen körülbelül 20 négyzetméteren szakította le a szél a bitumenes szigetelést. Az erős szél a székesfehérvári jégpálya tetőszerkezetének lemezborítását is megbontotta. A Kisteleki úton lakóházra dőlt egy körülbelül 10 méter hosszú fa, ezt a székesfehérvári tűzoltók daru segítségével távolították el. A Berényi úton, a Videoton területén a kerítés mellett egy tíz méter magas reklámtála dőlt ki. A Köfém lakótelepen egy Opel személygépkocsit rongált meg egy kidőlt fa. A Nagyszombati úton családi ház kéménye dőlt le...
KÉPGALÉRIA - Tetőt bontott meg a szél az Erzsébet utcában
2008.01.27. 17:59 |
 A szélvihar számos esetben fákat döntött ki és tetőket rongált meg Székesfehérváron és Fejér megye több pontján. A székesfehérvári tűzoltók egységei vasárnap reggel hat óra óta folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán. Székesfehérváron, az Erzsébet utcában szintén egy négyemeletes lakóépület lapos tetejéről két helyen körülbelül 20 négyzetméteren szakította le a szél a bitumenes szigetelést, melynek egy része az épület előtti füves területre esett. Az erős szél a székesfehérvári jégpálya tetőszerkezetének lemezborítását is megbontotta.
KÉPGALÉRIA - Tetőt bontott meg a szél az Erzsébet utcában


 Székesfehérváron, az Erzsébet utcában szintén egy négyemeletes lakóépület lapos tetejéről két helyen körülbelül 20 négyzetméteren szakította le a szél a bitumenes szigetelést, melynek egy része az épület előtti füves területre esett. Az erős szél a székesfehérvári jégpálya tetőszerkezetének lemezborítását is megbontotta. A Kisteleki úton lakóházra dőlt egy körülbelül 10 méter hosszú fa, ezt a székesfehérvári tűzoltók daru segítségével távolították el. A Berényi úton, a Videoton területén a kerítés mellett egy tíz méter magas reklámtála dőlt ki, ezt szintén daruval távolították el a székesfehérvári tűzoltók. A Köfém lakótelepen egy Opel személygépkocsit rongált meg egy kidőlt fa, valamint az épületről leszakadó vaslemez szintén megrongált egy Volkswagen Golfot  A Nagyszombati úton családi ház kéménye dőlt le, mely beszakította a tetőszerkezetet. A Szúnyog utcában egy tűzfal félig ledőlt.

 A közlekedési baleseteket tekintve vasárnap reggel Székesfehérváron a Szent Flórián krúton egy Opel Omega utánfutója a viharos szélben menet közben felborult. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

 Vasárnap 11 óráig a székesfehérvári tűzoltók segítségét mintegy 25 esetben kérték, a károk felszámolása jelenleg is tart. Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése szerint jelenleg a legmagasabb fokozatú piros viharjelzés van érvényben.

 Kincsesbányán a Kincses utcában egy négyemeletes lakóház fém tetőszerkezetét körülbelül 250 négyzetméteren leszakította a viharos erejű szél. A tető az épület előtti útra zuhant, és egy lakás ablaka tokostul beszakadt. Az eset során a távhővezeték is megrongálódott, ezért az érintett lakásokban jelenleg nincs fűtés.

Kék hírek

 1. Éjjeli romantika a tavon a süllyedő csónakban - kimentették a párt a rendőrök

  A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottait riasztották egy süllyedő csónakhoz éjjel a Velencei-tavon. A rendőrök rövid kutatás után a tó „Pap-kert alja” elnevezésű vízterületének délkeleti részén megtalálták a félig elsüllyedt csónakot a benne utazó 24 éves férfivel és barátnőjével.

  2017.07.26.
 2. Súlyosan megsérült egy biciklis a Donát utcában

  A Donát utcában intézkedtek a rendőrök egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnél. Egy 28 éves fiatalember kerékpárral közlekedett a Krasznai út irányába és elvesztette uralmát a bicikli felett, áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol nekiütközött egy Ladának. Az ütközés következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

  2017.07.25.
 3. Közlekedésrendészeti ellenőrzések az ország teljes területén

  A TISPOL Műveleti Csoport (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) éves ellenőrzési terve alapján a Rendőrség július 24. és 30-a között Magyarország egész területén végzi a tehergépkocsik és az autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését. Elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is.

  2017.07.24.
 4. Bűnmegelőzés a mobilitás jegyében Fehérváron és Fejér megyében

  Vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívják fel a lakosság figyelmét a Fejér megyei rendőrök a turisztikai szezonban. A „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési akcióterv során az egyenruhások forgalmas helyeken megszólítják és személyesen is praktikus információkkal látják el az érdeklődő állampolgárokat.

  2017.07.20.
 1. Hihetetlen szerencséje volt a személyautósnak - videóra vették a balesetet

  Egy személyautó a 8123-as úton áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan ütközött egy nyerges vontatóval július 18-án. A segélykérő hívást követően a székesfehérvári hivatásos tűzoltók kaptak riasztást a balesethez.

  2017.07.18.
 2. Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

  A börgöndi repülőteret üzemeltető egyesület elnöke szerint műszaki hiba okozhatta a vasárnap este történt halálos sárkányrepülő-balesetet - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

  2017.07.18.
 3. Autóbusznak ütközött egy személyautó az Úrhidai úton

  Az Úrhidai út és Orsovai utca kereszteződésénél lévő buszmegállóban álló helyi járatos autóbusznak ütközött egy személyautó hétfőn. Az autóbuszon nem sérült meg senki, a másik jármű vezetőjét a székesfehérvári tűzoltók kiérkezése előtt a mentőszolgálat kórházba szállította. 

  2017.07.17.
 4. Lezuhant egy sárkányrepülő, ketten meghaltak Fehérvár mellett

  Lezuhant egy motoros sárkányrepülő vasárnap este Székesfehérvár mellett, a balesetben két ember meghalt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Farkas-Bozsik Gábor elmondta, hogy a szerencsétlenség este hét óra körül történt a börgöndi repülőtér közelében. A motoros sárkányrepülőn utazó két ember a helyszínen meghalt - mondta a szóvivő.

  2017.07.16.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek