Dr. Mohácsi János - fél év alatt úgy megszerették a várost, mintha évtizedek óta itt élnének

 Dr. Mohácsi János alig egy éve átadott rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed és az egyébként halk szavú doktor úgy érzi Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. Mint mondja „először pap akartam lenni, és az általános iskola után Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat..."
2010.02.16. 07:53 |
  Dr. Mohácsi János alig egy éve átadott rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed és az egyébként halk szavú doktor úgy érzi Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. 
 
 
Mint mondja „először pap akartam lenni, és az általános iskola után Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat, így kerültem a kalocsai Szent István Gimnázium biológia tagozatára, aminek oroszlánrésze volt abban, hogy aztán az orvosi pályát választottam” Mohácsi doktor az egyetemi évek alatt kezdett el a szegedi NB1-es csapatban futballozni. Ez pedig automatikusan magával hozta a napi két edzést, a hétvégi mérkőzéseket, s közben persze az egyetemi vizsgákra is keményen tanulni kellett.

Példaértékű és igencsak becsülendő, hogy a mai, válságos helyzetben akadnak még emberek, akik embertársaik és a gyógyítás érdekében bevállalják a rizikót, s anyagi, fizikai és lelki erejüket a végsőkig kihasználva felépítenek és működtetnek egy ilyen modern gyógyközpontot - mondja Szigli István, a régi barát. A részletes írást dr. Mohácsi Jánosról a www.feketehegyszarazret.hu-n olvashatják!

Közélet

 1. Hősök napi megemlékezés a Fekvő Katonánál

  Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Fehérváron is koszorúkat helyeztek el a katonai emlékműveknél nemzeti hőseink előtt tisztelegvén. Vasárnap a Hősök terén tartottak néma koszorúzást, ahol a katonai, a városi, és a megyei elöljárók mellett a veteránok is tiszteletüket tették.

  2017.05.28.
 2. Ezer Lámpás Éjszakája - a gyermekeltűnésekre hívják fel a figyelmet

  Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén 7. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakáját családi- és gyerekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel. Komoly hagyománya van Székesfehérváron is az Ezer lámpás éjszakájához kapcsolódó rendezvényeknek, hatodik éve ad otthont a város a programoknak.

  2017.05.28.
 3. Búcsú az Alma Matertől - elköszöntek a diákévektől a fehérvári geodéták

  “Valete!”, azaz “Éljetek boldogul! - a Selmeci diákhagyományok szerint, valétálással vettek idén is búcsút az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinfarmatika szakjának végzős hallgatói iskolájuktól és a Székesfehérvártól.

  2017.05.27.
 4. A hősökre emlékeztek szombaton a Donát utcai hálaadási keresztnél

  A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton délután. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra.

  2017.05.27.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek