Dr. Mohácsi János - fél év alatt úgy megszerették a várost, mintha évtizedek óta itt élnének

 Dr. Mohácsi János alig egy éve átadott rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed és az egyébként halk szavú doktor úgy érzi Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. Mint mondja „először pap akartam lenni, és az általános iskola után Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat..."
2010.02.16. 07:53 |
  Dr. Mohácsi János alig egy éve átadott rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed és az egyébként halk szavú doktor úgy érzi Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. 
 
 
Mint mondja „először pap akartam lenni, és az általános iskola után Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat, így kerültem a kalocsai Szent István Gimnázium biológia tagozatára, aminek oroszlánrésze volt abban, hogy aztán az orvosi pályát választottam” Mohácsi doktor az egyetemi évek alatt kezdett el a szegedi NB1-es csapatban futballozni. Ez pedig automatikusan magával hozta a napi két edzést, a hétvégi mérkőzéseket, s közben persze az egyetemi vizsgákra is keményen tanulni kellett.

Példaértékű és igencsak becsülendő, hogy a mai, válságos helyzetben akadnak még emberek, akik embertársaik és a gyógyítás érdekében bevállalják a rizikót, s anyagi, fizikai és lelki erejüket a végsőkig kihasználva felépítenek és működtetnek egy ilyen modern gyógyközpontot - mondja Szigli István, a régi barát. A részletes írást dr. Mohácsi Jánosról a www.feketehegyszarazret.hu-n olvashatják!

Közélet

 1. Két hétig lehet még szavazni a Príma-díj jelöltjeire

  November 11-én lesz a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gála a Magyar Királyban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete 12. alkalommal adja át a Fejér Megyei Príma-díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélik oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A jelöltekre a város honlapján lehet szavazni!

  2017.10.24.
 2. Örökségünk a szabadság vágya – az 56-os forradalomra emlékeztek a színházban

  Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek hétfőn este a Vörösmarty Színházban, ahol beszédekkel és színpadi műsorral idézték fel a hatvanegy évvel ezelőtti napokat. Az ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából adták át a megyei elismeréseket is Fejér megye rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka előterjesztései alapján.

  2017.10.23.
 3. Néma főhajtás '56 hőseinek emléke előtt Székesfehérváron

  A nemzeti ünnep tiszteletére néma koszorúzással hajtottak fejet az '56-os forradalom és szabadságharc hősei előtt, a Szent István-székesegyház ’56-os emlékkeresztjénél. Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata mellett a rendvédelmi szervezetek, egyházak, pártok és civil szervezetek helyezték el koszorúikat a templom falán elhelyezett, Nagy Benedek által készített feszület alatt.

  2017.10.23.
 4. 1956 - Székesfehérváron is a diákok tüntetésével kezdődött a forradalom

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc Székesfehérváron az akkori diákok követeléseivel, tüntetéseivel kezdődött. Az október 24-i sortűz következményeként a gyárak, hivatalok dolgozói és alkalmazottai is csatlakoztak a fehérvári diákokhoz. A Szent István Király Múzeumtól kapott képekkel betekintést nyerhetnek az 56 októberi fehérvári eseményekbe.

  2017.10.23.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek