Dr. Mohácsi János - fél év alatt úgy megszerették a várost, mintha évtizedek óta itt élnének

 Dr. Mohácsi János alig egy éve átadott rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed és az egyébként halk szavú doktor úgy érzi Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. Mint mondja „először pap akartam lenni, és az általános iskola után Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat..."
2010.02.16. 07:53 |
  Dr. Mohácsi János alig egy éve átadott rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed és az egyébként halk szavú doktor úgy érzi Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. 
 
 
Mint mondja „először pap akartam lenni, és az általános iskola után Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat, így kerültem a kalocsai Szent István Gimnázium biológia tagozatára, aminek oroszlánrésze volt abban, hogy aztán az orvosi pályát választottam” Mohácsi doktor az egyetemi évek alatt kezdett el a szegedi NB1-es csapatban futballozni. Ez pedig automatikusan magával hozta a napi két edzést, a hétvégi mérkőzéseket, s közben persze az egyetemi vizsgákra is keményen tanulni kellett.

Példaértékű és igencsak becsülendő, hogy a mai, válságos helyzetben akadnak még emberek, akik embertársaik és a gyógyítás érdekében bevállalják a rizikót, s anyagi, fizikai és lelki erejüket a végsőkig kihasználva felépítenek és működtetnek egy ilyen modern gyógyközpontot - mondja Szigli István, a régi barát. A részletes írást dr. Mohácsi Jánosról a www.feketehegyszarazret.hu-n olvashatják!