Kisvonattal a Belvárosban - szombaton délelőtt indul az első járat

2008.04.08. 15:57 |
Kedden délután mutatkozott be Székesfehérvár belvárosában azt a kisvonat, ami a turistaszezonban járja majd a város utcáit. Az első városnéző úton kisiskolások vettek részt, hivatalosan pedig szombaton délelőtt 10 órakor indul az első szerelvény a Városház térről.
KÉPGALÉRIA
 

 Székesfehérváron rengeteg olyan látnivaló van, amire büszkék vagyunk és a mindennapi rohanásban saját magunk sem vesszük észre –mondta a város polgármestere Warvasovszky Tihamér a kisvonat első bemutató útján azzal kapcsolatban, hogy helyieket is várnak a 40 perces belvárosi körutazásra. Kiemelte, hogy a közeljövőben több olyan nagyszabású városfejlesztési program indul, mellyel jelentősen növekszik majd a turisták száma Székesfehérváron. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia -melyet elsőként fogadott el a régióban a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanás- lehetőséget ad a Fő utca teljes felújítására, a Királyi Séta programmal felépülhet a Királyi Bazilika egy része és a belvárosi díszkivilágítás mellett a Fő utca térbútorait is ez a projekt finanszírozza majd. Ugyancsak a Királyi Séta része a Vidámpark helyén a történelmi kalandpark és a Rózsa-ligetben a Makettváros megvalósítása is.


A Vonat a Városház térről indul és igény esetén akár a Bory-várig is elviszi a vendégeket. A bemutatón az üzemeltető vállalkozás vezetője Zink Ferenc reményét fejezte ki, hogy sok örömet szerez majd a kisvonat a fehérváriaknak. A kisvonatra május 10-ig 300 forintért lehet jegyet váltani, a turisztikai főszezonban 500 forintért viszi egységesen az utasokat.

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek