Kisvonattal a Belvárosban - szombaton délelőtt indul az első járat

2008.04.08. 15:57 |
Kedden délután mutatkozott be Székesfehérvár belvárosában azt a kisvonat, ami a turistaszezonban járja majd a város utcáit. Az első városnéző úton kisiskolások vettek részt, hivatalosan pedig szombaton délelőtt 10 órakor indul az első szerelvény a Városház térről.
KÉPGALÉRIA
 

 Székesfehérváron rengeteg olyan látnivaló van, amire büszkék vagyunk és a mindennapi rohanásban saját magunk sem vesszük észre –mondta a város polgármestere Warvasovszky Tihamér a kisvonat első bemutató útján azzal kapcsolatban, hogy helyieket is várnak a 40 perces belvárosi körutazásra. Kiemelte, hogy a közeljövőben több olyan nagyszabású városfejlesztési program indul, mellyel jelentősen növekszik majd a turisták száma Székesfehérváron. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia -melyet elsőként fogadott el a régióban a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanás- lehetőséget ad a Fő utca teljes felújítására, a Királyi Séta programmal felépülhet a Királyi Bazilika egy része és a belvárosi díszkivilágítás mellett a Fő utca térbútorait is ez a projekt finanszírozza majd. Ugyancsak a Királyi Séta része a Vidámpark helyén a történelmi kalandpark és a Rózsa-ligetben a Makettváros megvalósítása is.


A Vonat a Városház térről indul és igény esetén akár a Bory-várig is elviszi a vendégeket. A bemutatón az üzemeltető vállalkozás vezetője Zink Ferenc reményét fejezte ki, hogy sok örömet szerez majd a kisvonat a fehérváriaknak. A kisvonatra május 10-ig 300 forintért lehet jegyet váltani, a turisztikai főszezonban 500 forintért viszi egységesen az utasokat.

Közélet

 1. A szent hitével, a katona bátorságával – megemlékezés Szent László királyról

  A 2017-es Szent László Emlékév legfontosabb napján, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, valamint Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közösen tisztelgett az uralkodó emléke előtt. A történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek hangzottak el, majd katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták Schwalm László húsz esztendővel ezelőtt Székesfehérvárnak adományozott, a Lovagkirályt ábrázoló Prohászka ligeti mellszobrát.

  2017.06.27.
 2. Újabb véradásokat tartanak a Fehér Palotában

  Folytatja a véradó akciók sorozatát a Fehér Palota Üzletközpont a nyár folyamán is. A következő hetekben két alkalommal várják az önkénteseket minden vércsoportból. Június 30-án és július 7-én, pénteki napokon 14 és 18 óra között lesz lehetőség véradásra a Palota út 6. szám alatti épület emeletén.

  2017.06.27.
 3. Szerdán avatják újra a „69-es előre!” I. világháborús emlékművet

  A „69-es előre!” I. világháborús emlékmű újraavatási ünnepségét szerdán rendezik. A felújított, Bory Jenő által készített szobornál Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes és Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet. Az emlékművet az 1918. évi montellói csata évfordulójára készítették 1931-ben, a 69-es Hindenburg gyalogezred hősi halottainak emlékére.

  2017.06.26.
 4. Lehet még jelentkezni - egy hét és kezdődik a Bregyóban a Napraforgó tábor

  Július 3-tól hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével a Napraforgó Városi Napközis Tábor. A Bregyóban július 3 és augusztus 11 között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00-ig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

  2017.06.26.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek