Kisvonattal a Belvárosban - szombaton délelőtt indul az első járat

2008.04.08. 15:57 |
Kedden délután mutatkozott be Székesfehérvár belvárosában azt a kisvonat, ami a turistaszezonban járja majd a város utcáit. Az első városnéző úton kisiskolások vettek részt, hivatalosan pedig szombaton délelőtt 10 órakor indul az első szerelvény a Városház térről.
KÉPGALÉRIA
 

 Székesfehérváron rengeteg olyan látnivaló van, amire büszkék vagyunk és a mindennapi rohanásban saját magunk sem vesszük észre –mondta a város polgármestere Warvasovszky Tihamér a kisvonat első bemutató útján azzal kapcsolatban, hogy helyieket is várnak a 40 perces belvárosi körutazásra. Kiemelte, hogy a közeljövőben több olyan nagyszabású városfejlesztési program indul, mellyel jelentősen növekszik majd a turisták száma Székesfehérváron. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia -melyet elsőként fogadott el a régióban a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanás- lehetőséget ad a Fő utca teljes felújítására, a Királyi Séta programmal felépülhet a Királyi Bazilika egy része és a belvárosi díszkivilágítás mellett a Fő utca térbútorait is ez a projekt finanszírozza majd. Ugyancsak a Királyi Séta része a Vidámpark helyén a történelmi kalandpark és a Rózsa-ligetben a Makettváros megvalósítása is.


A Vonat a Városház térről indul és igény esetén akár a Bory-várig is elviszi a vendégeket. A bemutatón az üzemeltető vállalkozás vezetője Zink Ferenc reményét fejezte ki, hogy sok örömet szerez majd a kisvonat a fehérváriaknak. A kisvonatra május 10-ig 300 forintért lehet jegyet váltani, a turisztikai főszezonban 500 forintért viszi egységesen az utasokat.