Ismeretterjesztő est mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással

A mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabad- művelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A színes, szórakoztató estet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervezi.
2017.03.29. 13:23 |
Ismeretterjesztő est mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással
Mariföld, vagy a Mari Köztársaság Oroszország egyik köztársasága, az Oroszországi Föderációt alkotó államok egyike. A finnugor népekhez tartozó marik kultúráját mutatják be azon az ismeretterjesztő esten, melyet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervez április 6-án, csütörtökön 18.00 órától A Szabadművelődés Házában.
 
A program meghívott vendége lesz Tatiana Efremova, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Finnugor Tanszékének mari lektora, aki képekkel, zenével és tánccal színesített előadást tart. Lesz mini mari nyelvlecke, mari népdal-tanulás és kötetlen beszélgetés a témáról. 19.00 órától mari néptáncbemutatóval és táncházzal zárul a program az aulában. Ugyanitt megtekinthető a „Mariföldről szavakban és képekben” című kiállítás. A tárlat anyagát a Széna Téri Általános Iskola Sajnovics János nyelvi szakkörének munkái, valamint a finnugor nyelvészek fotói alkotják. Az estre szeretettel árnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes!